Ilvess atkārtoti ievēlēts Igaunijas prezidenta amatā • IR.lv

Ilvess atkārtoti ievēlēts Igaunijas prezidenta amatā

11
Tomass Hendriks Ilvess. Foto: AFP/LETA

Šī ir pirmā reize, kad kaimiņvalsts parlamentārieši spējuši bez Lielās sapulces ievēlēt prezidentu

Igaunijas parlaments pirmdien uz atkārtotu termiņu valsts galvas amatā ievēlēja līdzšinējo prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, ziņo nacionālā raidorganizācija ERR.

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis vēstuli Igaunijas prezidentam Ilvesam, sveicot viņu ar pārvēlēšanu amatā un novēlot veiksmi un izdošanos amata pienākumu pildīšanā nākamajā prezidentūras termiņā.

Kā liecina Nacionālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Heiki Sibula parakstītais vēlēšanu rezultātu protokols, no 101 Rīgikogu deputāta par Ilvesu balsoja 73 likumdevēji, bet par Centra partijas izvirzīto kandidātu Indreku Tarandu – 25. Divi biļeteni tika atzīti par nederīgiem, bet viens urnā iemestais biļetens nebija aizpildīts, raksta LETA.

Rīgikogu spīkere Ene Ergma paziņoja, ka parlaments ir sekmīgi ievēlējis nākamo Igaunijas Republikas prezidentu, un likumdevēju vārdā apsveica Ilvesu ar ievēlēšanu.

Šī ir pirmā reize kopš 1992.gada, kad Igaunijas prezidents ticis ievēlēts jau pirmajā reizē ar parlamenta balsojumu. Iepriekšējās vēlēšanās likumdevējiem nācās prezidenta ievēlēšanu nodot Lielajai sapulcei, kuru veido 101 Rīgikogu deputāts un pašvaldību pārstāvji, jo neviens no kandidātiem parlamentā nespēja savākt ievēlēšanai nepieciešamo vairākumu.

 

Komentāri (11)

buchamona 29.08.2011. 15.58

Labi. Varbūt tas palīdzēs nenovirzīties no kursa mūsu Bērziņam :)

+7
0
Atbildēt

0

vilkusuns 29.08.2011. 15.58

malači!

+5
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 29.08.2011. 22.02

Veicās igauņiem, bet varbūt pamatā viņu neiecietība pret absolūto ļaunumu un pašcieņa.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu