Vilnītis atlaiž savu vietnieku Vilku • IR.lv

Vilnītis atlaiž savu vietnieku Vilku

211
Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

KNAB darbinieku arodbiedrība pauž sašutumu par Vilnīša rīcību un lūdz uzraugošajām institūcijām nekavējoties reaģēt

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis, izvērtējot disciplinārlietas rezultātus, nolēmis atlaist no darba savu vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos Alvi Vilku.

Vilks Latvijas Radio apstiprināja, ka ir atbrīvots no amata, bet, viņaprāt, šīs lēmums “ir tikpat prettiesisks kā lēmums par atstādināšanu”, Vilks to grasās pierādīt tiesas ceļā.

 Vilks stāstīja, ka viņam tiek pārmesti jautājumi saistībā ar PHARE projektu un sapulču neapmeklēšanu.

Tā kā Vilks kā KNAB priekšnieka vietnieks korupcijas novēršanas jautājumos līdz šim pildīja priekšnieka pienākumus viņa prombūtnes laikā, Vilks pieļāva, ka pēc viņa atbrīvošanas no amata “šis amats varētu interesēt gan Vilnīti, gan citas personas”. Tāpat situācijā, ja Saeima lemtu par KNAB priekšnieka atbrīvošanu no amata, neskaidrība būtu par biroja vadību līdz jauna priekšnieka atrašanai.

Vilnītis lēmumu nekomentē, savukārt KNAB darbinieku arodbiedrība pauž sašutumu par Vilnīša rīcību. “Rīkojums par Vilka atbrīvošanu no amata pamatots ar nepatiesiem, nepierādītiem un klaji pretrunīgiem faktiem, kas balstīti uz Vilnīša personiskiem pieļāvumiem un nav pamatoti ar lietā konstatētiem faktiem un pierādījumiem, ignorējot kompetentu institūciju secinājumus un viedokļus,” teikts arodbiedrības izplatītajā paziņojumā.

Arodbiedrības valde uzskata, ka jau no disciplinārlietas izmeklēšanas ierosināšanas brīža, kā arī, izdodot minēto rīkojumu, nav ievērotas arodbiedrības biedra Vilka tiesības, ignorēti jebkādi arodbiedrības lūgumi, pieļauti būtiski materiālo un procesuālo tiesību normu pārkāpumi.

“Šādas situācijas ilgstoša pieļaušana bez atbilstošas rīcības no atbildīgo amatpersonu puses ir nepieņemama tiesiskā un demokrātiskā valstī, tāpēc arodbiedrība lūdz uzraugošajām institūcijām nekavējoties reaģēt, jo šāda ilgstoša prettiesiska rīcība no Vilnīša puses grauj KNAB prestižu un diskreditē valsts pārvaldi kopumā, tostarp nepamatoti ceļot neslavu Vilkam, kurš ar savu godīgo un profesionālo darbu ir veicinājis KNAB kā neatkarīgas un profesionālas iestādes pastāvēšanu,” uzskata KNAB arodbiedrība.

Sabiedrība par atklātību “Delna” paziņojumā medijiem norāda, ka KNAB pārraugiem Vilnīša patvaļa nekavējoties jāaptur. “Notikumi KNAB saistībā ar Alvja Vilka atlaišanu skaidri
parāda, ka katra diena, ko amatā pavada Normunds Vilnītis, kaitē gan KNAB, gan visu valsts pārvaldes institūciju reputācijai, “ pauž “Delna”, aicinot atbildīgās amatpersonas izmantot visas viņu rīcībā esošās iespējas, lai Vilnīša patvaļu apturētu.

Disciplinārlietas izmeklēšana pret Vilku tika pabeigta nedēļas sākumā, taču tobrīd pārbaudes atzinumi netika publiskoti, norādot, ka gala lēmumu par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu pieņems Vilnītis, vēstī aģentūra LETA.

Disciplinārlieta tika ierosināta, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar “nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana” īstenošanā”. Uz izmeklēšanas laiku Vilks tika atstādināts no amata pienākumu pildīšanas.

Pēc visu disciplinārlietā esošo apstākļu noskaidrošanas komisija sagatavoja dienesta izmeklēšanas slēdzienu, kurā norādīti disciplinārlietā konstatētie fakti un lietas apstākļi, kā arī ierosinājumi par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai lietas izbeigšanu. Šis slēdziens tika nodots KNAB priekšniekam, kuram bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

 

Komentāri (211)

buchamona 13.05.2011. 12.18

Nu, aktīvie ” lietussargi” :) Vajadzētu pierādīt, ka aktivitātes ap Loskutovu nebija tikai tāda mirkļa šūmēšanās, bet tā ir pastāvīga pozicija. Daudz jau pūļu tas neprasītu, šajā situācijā savākt cilvēkus kopā un aizsūtīt Vilnīti uz neatgriešanos, kaut kur. Meirovica biedrība, Delna un, kas tur vēl. Īstais laiks ir attaisnot savu eksistences jēgu.

+47
-1
Atbildēt

14

    Roberts Gūtšmits > buchamona 13.05.2011. 13.04

    >> dzeris

    +++Vairākumam prioritāte ir bļaut, cik viss slikti un, ka pilnīgi visi ir zagļi, un tas arī viss,+++
    Vauuu, sen tik paškritiku skatu uz dzīvi ne no viena jenotveidīgā nebiju dzirdējis ! Man prieks, ka vismaz jau SĀC apzināties, kas tu patiesībā esi … :)))

    +4
    -18
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 13.05.2011. 16.41

    Dzeri, ha-ha-ha! Atomārā tauta “ievēlēja” Lembergu/ZZS, lai tas stutē Vienotību! Tev aizmirsies jau?! Nebūtu atomārie ZZS ievēlējuši, Vienotība klusi lupatiņā opozionētu “lablatviešu” tagadējā vietā… :)

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 14.05.2011. 09.35

    Dzerīti, vēl 2 gadus ES ļāva neraut augšup degvielu akcīzes: Dombrovskis ar Vilku uzrāva, arī elektronodokli visiem uzlika, tagad bikses pilnas un vēl par inflāciju satraucas, gribot gadu zem 5% pabeigt un cenšas hipnotizēt publiku par eiro ieviešanu, nu jau lūdzas elektorāta uzņēmējus algas necelt, kaut nekad iepriekš nevienu citu nav klausījuši, bet cilvēciski — kā Tu saki — siltās vietās savējos stādījuši tāpat kā viņu lamātie konkurenti, toties pie vislamātākā Lemberga turas kā pie salmiņa, kā jau slīcēji… Un šie vēl esot mazākais ļaunums?! Ja Vienotībai nav draugu, bet ir vienīgi pašu intereses, ko brīnies, ja Vienotības intereses nav publikas intereses? :)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    disassociative > buchamona 13.05.2011. 12.51

    Ir gan viena partija, kas gribētu strādāt savādāk, bet laikam gan ne Vienotība.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 13.05.2011. 16.44

    Vienotība karstā politļubestībā apķērusies ap Lembergu, ka tik šo briti neiesēdina vai šis neaizbēg, lai Āboltiņa ar Kristovski pie varas beņķos paturētos… :)Toties Kristovskim Klintones telefona numurs kabatā…

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    viesturs > buchamona 15.05.2011. 00.16

    ir vēl trakāk, LV kā tārps nesāk locīties pēc bakstīšanas uzreiz, locīties viņa sāk pēc ļoti ilgas un stipras bakstīšanas…
    nožēlojamāku un nevarīgāku valsts pārvaldi nevaru iedomāties…
    bet kad naudiņa jādala vai savējie jāiestūķē barotavā tad latvietis burtiski pamostās, tad latvietis neguļ naktis un gatavs neēst, lai tik ātri darbiņus nodarītu.
    Un , nesatraucaties, drīz par latvieša gēniem un “varonīgo” pagātni runās pat bērnudārzos…

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 14.05.2011. 13.13

    Re kur vēl viens OT gara radinieks:

    Profesors Leons Teivāns: Latvija ir kā tārps. Kad baksta ar kociņu, tad sāk locīties.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 13.05.2011. 14.57

    Nu kā tu to iedomājies – sanāks daži tūkstoši, parunās, vēl uztaisīs parakstu vākšanu internetā, un Vilnītis uzreiz atcels savu rīkojumu?
    Lai tāda lieta izdotos, tur jāiesaistas vai nu ļoti plašām tautas masām, vai jābūt politiskam atbalstam Saeimā.
    Un tu esi pārliecināts, ka V to vajag?
    Manuprāt, jau sen uz to viss gāja, bet, V svarīgāka ir valdības stabilitāte ( vai nezaudēt savus krēslus), katrs lai domā, kā grib.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.05.2011. 10.24

    OT – nu, kādēļ Tu esi pašam sev tāds ienaidnieks? :) Izklājies komentā tā, ka var Tevi te ” sasitst” vienā piegājienā, tikai laika žēl :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    oskaar > buchamona 14.05.2011. 00.32

    Dzeris49
    “Latviešu intereses” ir tāds dīvains jēdziens, ko katrs staipa pēc savām izjūtām un noteikti arī atkarībā no tā, ko tajā brīdī rāda sabiedriskās domas aptauja.
    Es piekrītu Tavam viedoklim, ka ZZS vajadzēja turēt no varas lielgabala šāviena attālumā, bet liela tautiešu daļa droši vien uzskata savādāk.
    Kas viņu zina- vai tautieši vienkārši neapjēdz korupcijas ietekmi uz viņu maciņiem, jeb tomēr ir pārliecināti, ka korupcija ir tas pats labākais modelis pilsoņu (nu- drīzāk uzņēmēju) attiecībās ar valsti? Un ka labāks ir Lembergs, kurš noteikti ir savās kabatās iepludinājis ne vienu vien miljonu nodokļu maksātāju naudas, nevis kaut kāds tēvocis Sems vai kāds zviedru Karlsons, kuri nodokļu maksātāju naudu tik rupji nebūt nav nolaupījuši.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 13.05.2011. 17.35

    Optiskais – neredzu tur saistību, kāpēc, ja nebūtu Lemberga, V būtu opozīcijā?
    Ja nebūtu tik daudz tādu, kas balso par Lembergu, varbūt, vairāk nobalsotu par V.
    Un saprast jau to V var, ko tad tai darīt?
    Iet koalīcijā ar SC?
    Tu pirmais kliegsi, ka nodevusi latviešu intereses un ko tur vēl, kaut, pēc manām domām, Lemberga vietā bija jāiet ar SC, vismaz, nebūtu jāstutē smagos noziegumos apsūdzētais, kas ir visai divdomīgi no jebkura viedokļa, ZZS bija jābūt opozīcijā un Lembergam nedrīkstēja dod tik lielu varu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 13.05.2011. 14.43

    Dzeris. Ja nopietni vēlētos, gan jau izdotos – izsviest Vilnīti no KNAB, un pie reizes pieliktu ZZS pie vietas. Viņus viegli var iebaidīt, kā atceries. :) Šis tiešām būtu īstais brīdis, motivācija – kāpēc un mērķis nepārprotams. Cits jautājums, vai ir tāda vēlēšanās to darīt tiem, kuri te sevi pozicionē, kā cīnītājus par ideāliem :).

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > buchamona 13.05.2011. 13.56

    Nupat kādā koncertā , kuru apmeklēja latvieši, aizņemtas tika vietas vietas “gaļorkā”, pēdejās rindā. Pēc pāris dienām turpat bija tāds pats koncerts, bet apmeklētāji bija vācu turisti, kuri uzreiz aizņēma visas pirmās rindas un daži latvieši atkal bija “gaļorkā” Izskatās, ka latvieši nav pelnījuši savu valsti, jo māk vergot tikai krievu bagātniekiem un aurot par čekas ģinamo. LTV atjautības konkursā jaunie latvieši neko nebija dzirdējusi par ASK leģendām Krūmiņu un Valdmani, nezināja kas ir TTT un kakāja virsu latviešu valodai, sazinoties krievu cietumnieku žargonā. Latvijas tāldzirdē un tālrādē dzirdama tikai latviešu “pidžīnvaloda”, sacūkotu ar daudziem no krieviem pārņmetiem svešvārdiem. Paliek jautājums – vai mums jāalgo latviešu filoloģija un Latvijas instituta liekēži? Un Latvijas Saeimā var iekļut plānprātiņš, kurš, dzivojot Latvijā. nav spējīgs iemācīties pat dažus teikumus latviski. Kas tā par partiju, kura savās rindās uzņmem šādus plānprātiņus? Aknīstē esot nometne plānprātiņiem.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 13.05.2011. 12.48

    Absolūti nereāls scenārijs.
    Vairākuma viss pie vienas vietas, vai tur Vilks, vai Vilnītis, vairākums korupciju nenosodaun nesaskata sakarības starp korupciju un savu dzīvi.
    Pat tie, kas balsoja par V, nu ir baigi vīlušies, acīmredzot, gaidīja, ka totāli korumpētā valstī viena partija, kas nav pat vairākumā, un spiesta lavierēt, lai vispār paliktu pie varas, uzreiz visu izmainīs.
    Mums, par nožēlu, ir infantīla un atomāra sabiedrība, kura nav spējīga uz solidarizēšanos ar kādu, pat, ja tādā akcijā izietu pāris tūkstoši – Vilnītim no tā ne silts, ne auksts, jo Saimas vairākums, ko savēlējusi mūsu apgarotā tauta, Vilnīti atbalstīs, un viņš to labi saprot, tāpēc turpina “tīrīšanas” KNABā.
    Kas attiecas uz Delnu un citām NVO – kam šai valstī intersē to domas, un kādas tām tiesības?
    Nu nav šinī valstī tāda atbalsta tām NVO, lai tām būtu tāda autoritāte, uz ko kāda amatpersona reaģētu.
    Un Loskutovu, ,kā zini, tie 6000 mītiņa dalībnieki un pat ASV atbalsts nepaglāba.
    Kur iet runa par iespējām netraucēti zagt lielas naudas, tas nenostrādā, sevišķi jau nu Latvijā.

    +20
    -5
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 13.05.2011. 12.09

Bet Vilnītis tik rullē tālāk, un ZZS un SC ir populārākās partijas Latvijā. Secinājumus izdariet paši – nu negrib latvieši ne korupcijas apkarošanu, ne oligarhus nost no politiskās skatuves.

+47
-1
Atbildēt

7

    disassociative > andrisskrastins 13.05.2011. 19.41

    Šie vientiesīgie 80% Vienotību liek vienā maisā ar ZZS un pārējiem. Patiesībā jau atšķirība ir tikai vārdos. Darbos daudzkārt ir pierādījies, ka domāšanas līmenis sevišķi neatšķiras – tieši tāpat vara tiek izmantota indivīdu labuma gūšanai (piemēram, siltas vietas u.t.t.).

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    disassociative > andrisskrastins 14.05.2011. 23.23

    Nu bet protams! Ja kāds kaut ko ne tā saka par Vienotību šajā portālā, tad viņš ir nesakarīgs. Bet es saku, ko domāju – Vienotība ir precīzi tāds pats pašlabuma tīkotāju čūsku midzenis kā ZZS, TP un LPP/LC. Protams, ka šādi runājot es komentēju nesakarīgi, vai ne?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    disassociative > andrisskrastins 15.05.2011. 22.44

    Es nevienam neko necenšos iegalvot. Pēc Jaunā laika sākotnējās parādīšanās uz politiskās skatuves likās, ka beidzot notiek kaut kas pozitīvs šajā pīļu dīķī. Diemžēl tā bija tikai ilūzija.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > andrisskrastins 14.05.2011. 08.55

    Nu atvaino, brīžiem tu komentē sakarīgi, bet, šis ir galīgi garām.
    Gribēt sev “siltu vietu” ir cilvēciski saprotams, un tas nav noziegums.
    Valsts nozagšana, korumpēšana, degradēšana ir pilnīgi cits līmenis un smags noziegums.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > andrisskrastins 14.05.2011. 23.56

    to alias
    Protams, šādi tu centies iegalvot, ka SC un PLL darboņi un Lembergs ar Brigmani nav publiski pakarami Doma laukumā un viņu tuvinieki nebūtu jādeklasē.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    oskaar > andrisskrastins 14.05.2011. 23.54

    Bet man šķiet, ka nav precīzi tāds pats, un Vienotības deputātu vairākums būtiski atšķiras no ZZS, LPP un TP.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > andrisskrastins 13.05.2011. 18.37

    partiju iipašnieki , jebšu taa sauktie oligarhi faktiski valstii varu uzurpeejuši pilniibaa , plaanveidiigi gadu no gada to dariidami liekot lietaa koruptiivajos dariijumos ieguuto naudu , saakot ar iepriekšeejaas veeleešaanaas pieļautajiem paarkaapumiem pirmsveeleešanu propagandas kampaņas finanseešanaa , kur iipaši izceelaas teepisti , par ko tika sodiiti ar
    1 000 000 Ls soda naudu , kura veel nav nomaksaata liidz šai dienai , otrs veiksmiigais Lembes dariijums , ar 7 000 000 Ls stipendiju izmaksu divu gadu laikaa peerkamajiem tautas nodeveejiem ( deputaatiem ) , salaižot deelii valsts tiesiskuma instituucijas , taadeejaadi panaakot pilniigu nesodaamiibu šodien veoikli nosaka politiskās un ekonomiskās aktivitaates valstii , mazais Minhauzens jau riikojas kaa premjers, šiem braaļiem vieta sen aiz resteem , bet kameer muusu tautas vientiesiigaa daļa sastaav no 80% , nekaadas paarmaiņas nevar gaidiit un laupiitaaji juutas drošiibaa.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Anda Burve-Rozīte 13.05.2011. 12.40

Manuprat, sobrid butu jaiejaucas generalprokuroram. Vina vadita komisija izskata Vilnisa atbilstibu,bet prokuratura skatas ari Vilka darbibu PHARE nepabeigtaja projekta. Ta ka Vilnitis ir atbrivojis Vilku jau pirms tas parbaudes beigam, ta butu vai nu atri prioritari japabeidz un jadara zinamu sabiedribai, kas ir kas – ir pamats vai nav. Jo, zinot biroja notiekoso, sis stipri izskatas pec aiz matiem pievilkta iemesla. Starp citu, partijas var liksmot. Vilka atbildiba ir nodala, kas ceko to finanses.

Atvainojos par rakstisanu bez garumzimem -vieta, kur es atrodos, datoram to nav.

+34
-1
Atbildēt

15

    Edzs > Anda Burve-Rozīte 15.05.2011. 22.00

    kuzmich
    paldies,
    ja tas ir copy/paste no kautkurienes, tad kapec gan neuzradit ta avotu.
    kads ir links uz sho resursu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Anda Burve-Rozīte 16.05.2011. 00.06

    palaidu Google uz ‘Kalvitis +noziedzīgs grupējums’ un tur jau ir siltak – _”Aptuveni 1 160 rezultāti (0,23 sekundes)”_.
    pat vel labak – izradas ka Godmanis ari bija saskatijis sev naidigu grupejumu:
    _…Latvijā darbojas viens noziedzīgs grupējums, kurā ir drošības iestāžu darbinieki. To šodien pēc Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdes teica iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC).
    Kā teica Godmanis, pēc Valsts policijas sniegtās informācijas NDP sēdē, veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesa laikā, konstatēts viens noziedzīgs grupējums, kurā ietilpst Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta esošie un bijušie darbinieki, bijušie Padomju armijas desantnieki un bijušie speciālo vienību darbinieki. “Te nav runa par milzīgu skaitu grupu, kas terorizē valsti,” uzsvēra Godmanis…_
    http://www.easyget.lv/latvija-un-pasaule/read/3122/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Anda Burve-Rozīte 15.05.2011. 23.13

    tagad kad mums ir pavisam konkreti linki tad vairs neko citu nevajag bet parcik uzreiz nevareju tos atrast biju jau domajusi mekleshanu specializet rajonu sashaurinot:
    “Kalvitis +noziedzīgs grupējums”
    “Kalvitis +Valsts drošības komitejas darbinieki”
    “Kalvitis +padomju armijas desantnieki”
    “Kalvitis +specdienestu darbinieki”
    “Kalvitis +omon”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Anda Burve-Rozīte 15.05.2011. 22.48

    paldies Zane, man tas noderes.
    labi atceros sho Kalvisha priekshnesumu TV, tas bija satriecoshi, man tad likas ka vinsh ir no ozola nokritis.
    nesen sho zinju mekleju ierakstot Google “Kalvitis +banditi site:lv”, bet atradu 600 ierakstus par Kalvisha saistibu ar banditiem bet tie nebija par sho temu :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Anda Burve-Rozīte 15.05.2011. 22.59

    jaa, nu tikvien ir tam rakstiskas liecibas – Google “Kalvitis +banditi site:lv” – _”Aptuveni 569 rezultāti (0,23 sekundes)”_.
    itka sikums bet patikami, pats pirmais ir “ir – Vai dūmi bez uguns? – viedokļi” http://www.ir.lv/2011/5/7/vai-dumi-bez-uguns/viedokli

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Anda Burve-Rozīte 14.05.2011. 11.23

    Zane, nākas tevi koriģēt:) Tur Kalvītim uzsvars tika likts uz ārvalstu specdienestiem, cik atceros. Banda tas tik tā – garāmejot.
    :))

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    viesturs > Anda Burve-Rozīte 15.05.2011. 00.23

    Dzeri, gan arī Tu nonāksi pie radikālākām atziņām…jautājums par izturību..
    Vismaz manā paziņu lokā doma jau sen ir radikalizējusies un neesam mēs degradēti un deklasēti elementi…es pat teiktu mēs esam paaudze kas vienīgā te kaut ko var izdarīt…
    Atziņa:13.janvāris bija sakarīgākais pasākums un ja nebūtu sīkie jābaro, tad uz radikālām darbībām parakstītos visi! Un skaidrs ir viens ar muļļāšanos un dziesmu dziedāšanu nekas nebūs…

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    viesturs_vistins > Anda Burve-Rozīte 15.05.2011. 07.53

    Patīk jau visu sagrozīt sev pa prātam.. nē, uzsvars bija tieši uz “nopietns noziedzīgs grupējums… bijušie VDK darbinieki, bijušie padomju armijas desantnieki, kā arī bijušie un pat esošie Latvijas specdienestu darbinieki”

    Kalvītis: Latvijā darbojas nopietns noziedzīgs grupējums, kurā apvienojušies bijušie Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieki, bijušie padomju armijas desantnieki, kā arī bijušie un pat esošie Latvijas specdienestu darbinieki, šodien paziņoja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), kurš šādu informāciju esot saņēmis no tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Anda Burve-Rozīte 15.05.2011. 11.40

    Paldies, Kuzmich!
    Sen jau to meklēju:) Un, droši vien, ne tikai es:) Esi gan tu pacietīgs, ka izraki:)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > Anda Burve-Rozīte 13.05.2011. 18.54

    Un kāpēc domā, ka es nosodu Dombrovski?
    Es arī pats nezinātu, ko šai situācijā darīt – aizstāvētu Vilku un KNAB, riskēdams palikt opozīcijā, vai atstātu visu, kā ir.
    Grūta izvēle.
    Ne jau Vilnītis pats tur ir ir kāda persona, viņš ir tikai instruments.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Anda Burve-Rozīte 13.05.2011. 18.24

    Ja Vilnītis neizpildīja Dombrovska rīkojumu, Dombrovskim būtu īstais brīdis viņu atstādināt.
    Tā ka Dombrovskis to nedara, tad, acīmredzot, tā “koalīcijas stabilitāte” ir svarīgāka par Vilku un KNAB normālu funkcionēšanu.
    Acīmredzot, nākamā būs Striķe.
    UN SCP tur nekas nav sakāms?

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Anda Burve-Rozīte 13.05.2011. 14.45

    Vēl par prokuratūru – nesen tak bija Striķes un Vilka vārds pret Vilnīša vārdu tai lietā par inform. nopludināšanu, un kam noticēja?
    Bez tam viss beidzās ļoti dīvainā veidā – ja Vilks un Striķe meloja, tad vajadzēja būt lietai pret tiem, ja meloja Vilnītis – tad pret viņu, bet, nebija pat melu detektors.
    Un kāpēc neievēlēja Maizīti?
    Tas par mūsu prokuratūras neatkarību un objektivitāti.
    Tā ka Vilnītis atbildīs amatam, kā jebkurš idiots vai blēdis šinī valstī, jo tam aiz muguras stāv latvju tautas mīlulis, kam tagad tur nelielas ziepes ar tām britu tiesām, bet tāpēc latvju tauta to mīlēs jo vairāk – pretīgie sorosīti dara pāri!

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    kaspars > Anda Burve-Rozīte 13.05.2011. 17.44

    Prokuratūra 26.aprīlī atteicās uzsākt kriminālprocesu.
    Savukārt V.Dombrovskis uzdeva Vilnītim pabeigt projektu, kuram bija arī finansējums, bet viņš to neizdarīja, lai būtu iespēja vērsties pret Vilku.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Anda Burve-Rozīte 13.05.2011. 12.58

    Droši, ka neviens neiejauksies.
    Visas cūcības šinī valstī notiek “likumīgi”.
    Un, galvenais, KNAB tāds, kāds viņš bija Loskutova laikos, un pat vēl līdz šim, absolūti nav vajadzīgs parlamenta vairākumam, un “traucē strādāt” arī pārējiem varas atzariem, ieskaitot tiesu varu.
    KNAB izglābt varētu tikai pilsoniska sabiedrība, kuras Latvijā nav.

    +20
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu