Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Neiespējamā misija: rēgu protokols
Kristīne Simsone

 

oooo Kolka Cool. Lai gan filmas varoņu stāsti risinās vienā no attālākajiem mūsu valsts nostūriem, līdzīgu antropoloģisku traģikomēdiju noteikti būsit manījuši arī citos miestos, kur uz vietas stāvošais laiks un mūžīgā bezdarbība sagādā nopietnas raizes. Filmā šīs problēmas tiek ietērptas skaistā, franču jaunajam vilnim viegli līdzīgā vizuālajā estētikā, kas ar melnbaltumu maskē ikdienas robustumu. Savukārt aktieru iejušanās provinces bravūrā ir tik pārliecinoša, ka attiecīgajos brīžos gan pamatīgi smīdina, gan skumdina.  Kino no 16.decembra.

ooo Neiespējamā misija: rēgu protokols. Toms Krūzs, tikpat kā nenovecojis, dominē uz ekrāna. Tiek sarīktos sprādziens Kremlī, lai viņa komanda, apceļojot visu zemeslodi, varētu glābt gan savu labo slavu, gan, protams, pasauli. Gards kumoss spriedzes filmu cienītājiem. No 16.decembra.

ooo  Viena diena. Deivida Nikolsa tāda paša nosaukuma noveles piekritēji, visticamāk, būs vīlušies ekranizācijas bezgaršīgumā. Savukārt pārējos skatītājus šī lente, iespējams, uzrunās ar savdabīgu stāstījuma formu – galveno varoņu draudzīgā romance ilgst teju 20 gadus, kuros abi tiekas tikai iepazīšanās gadadienās. Citādi – tradicionāla romantiska filma, kuras veidotāji nedaudz aizšāvuši garām ar atbilstošu aktieru izvēli, jo gan Džims Sturdžess, gan Anna Hateveja izspēlētajam sižetam šķiet par popsīgu. Kino no 16.decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu