Zatlers plāno attīstīt partijas struktūru • IR.lv

Zatlers plāno attīstīt partijas struktūru

10
Valdis Zatlers. Foto: Kaspars Krafts, F64

Partijas vadošais centrs ir pārgājis uz Saeimu un valdību, tāpēc nepieciešams jauns iesaukums

Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers uzskata, ka partija trīs mēnešu laikā pēc vēlēšanām daudz sasniegusi, neskatoties uz to, ka tā piedzīvojusi vairākas neveiksmes, ieskaitot sešu Saeimā ievēlēto deputātu izstāšanos no partijas. Viņš plāno stiprināt partijas struktūru, lai tādējādi izveidotu spēcīgas partijas nodaļas reģionos.

“Vajag paskatīties uz to, kas ir sasniegts trīs mēnešu laikā. Tā ir darbība valdošajā koalīcijā ar pieciem ministru portfeļiem. Turklāt runa ir par ļoti nozīmīgiem posteņiem, lai varētu veidoties pārnozaru sadarbība ekonomiskajai attīstībai. Un tas ir panākums!,” otrdien žurnālā “Lietišķā Diena” publicētā intervijā saka Zatlers.

Viņš norāda, ka ZRP ir ieguvusi atbildību valdībā par tām jomām, kuras vēlējās. Arī Saeimā partija ieguvusi atbildīgas komisijas, ziņo BNS.

Lai arī Zatlers norāda, ka ZRP kopumā vēlēšanas ieguvusi 22 deputātu mandātus un tas ir panākums, jo iepriekšējā Saeimā partija nebija pārstāvēta, tomēr viņš atzīst, ka sešu deputātu izstāšanās no partijas ir neveiksme.

“Jā, es piekrītu, ka sešu frakcijas deputātu zaudēšana ir neveiksme. Vēl ilgi nāksies meklēt patiesos cēloņus, kāpēc tieši tā notika. Savukārt balsojums par valdību parādīja, ka minētā neveiksme tomēr ir ar plusa zīmi. Par to, ka vēl kāds deputāts varētu sākt staigāt, protams, var baumot. Bet to lai dara tie, kam patīk baumu politika,” norādīja Zatlers.

Viņš arī norāda – lai arī valdības veidošanas process bija ilgstošs un sarežģīts un daudzas problēmas tika saistītas ar to, ka ZRP ir jauns un nepieredzējis politiskais spēks, tomēr rezultātā ir izveidota profesionāla līmeņa valdība. “Šī pirmā izlūkošanas kauja ir beigusies, un domāju, ka tagad sāksies produktīvs valdības darbs,” intervijā žurnālam saka Zatlers.

Viņš arī atzīst, ka ir lietas, ko varēja un vajadzēja darīt citādāk, veidojot partiju, taču Zatlers vērš uzmanību uz to, ka trīs nedēļu laikā bija jānodibina partija un jāiesniedz kandidātu saraksti Saeimas vēlēšanām. “Tagad galvenā uzmanība tiks veltīta tieši partijas struktūras veidošanai, panākot to, lai ir spēcīgas vietējās nodaļas,” sacīja Zatlers.

Viņš piebilst, ka šobrīd gan arī vēl darbojas partijas veidošanas centrs, kas ir pārgājis no ZRP biroja uz Saeimu un valdību, līdz ar to arī nepieciešams jauns iesaukums, cilvēki, kas turpina attīstīt šo ideju tālāk.

“Esam solījuši, ka izveidosim partijas domi ar pārstāvniecību no visām ZRP nodaļām, lai būtu skaidra lēmumu pieņemšanas kārtība, lai būtu informācijas aprite – efektīvāka nekā līdz šim. Tas ir darbs līdz nākamajai vasarai ar atrotītām piedurknēm,” sacīja Zatlers.

Viņš norāda, ka izmaiņas partijas kodolā gan nav sagaidāmas, tiks attīstīta partijas struktūra. “Bet tas notiks ne ātrāk kā pēc Jaunā gada, jo mums ir kārtīgi jāsagatavo pilnsapulce – nevar mesties no viena grāvja otrā,” sacīja Zatlers.

Bijušais Valsts prezidents nolēma iesaistīties politikā un izveidot partiju pēc tam, kad parlaments nepārvēlēja viņu prezidenta amatā, īsi pēc lēmuma sasaukt referendumu, lai atlaistu 10.Saeimu.

 

Komentāri (10)

Ilona Auziņa 01.11.2011. 10.37

Partija bez labi organizētām nodaļām, bet tikai ar spēcīgu kodolu vēl ne tuvu nav partija, bet tikai domu biedru pulciņš. Tieši tāda pēc būtības pašlaik ir ZRP. Pašvaldību vēlēšanās tādam pulciņam nav ko darīt. Ir pēdējais laiks izveidot reālu partiju, lai tā varētu pastāvēt un sākt stādāt, lai tajā lēmumi tiešām tiktu pieņemti diskutējot un balsojot, kā tas pienākas īstā partijā. Pašlaik ir tikai bijušais valsts prezidenta “kantoris” un tā atbalstītāji pēc lēmuma Nr.2 iznešanas. Un tie paši jau ir zaudējuši ticību Zatlera mēŗķu patiesumam. Bet iesākums taču bija tik lielisks un radīja iedzīvotājos lielu pacēlumu. Tāpat tas ir arī izčākstējis, pateicoties lielai organizātoru muļķībai un tālākai bezdarbībai.

+2
-1
Atbildēt

0

janazakovica 01.11.2011. 09.54

vareja zatlers izsniegt sev kreklu ka futbola laukumaa ar uzrakstu..NODEVEJS NR.1.

+1
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > janazakovica 01.11.2011. 12.28

    to KRUSTTEVS
    Pietiks jau ka “neredzemās” frontes cīnītājam, zoo-prezim pie šineļa Maskavā piespraudīs jaunu zvaigznīti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 01.11.2011. 08.06

nevar mesties no viena grāvja otrā,” sacīja Zatlers.

viņš gan vienmēr izmanās nenosaukt tos grāvjus. Intresanti būtu zināt kā šobrīd virzās uz priekšu sadarbība ar SC un Maskavu. Vai tur viss štokos?

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu