Tautas partija Valsts kasē varētu ieskaitīt vien trīs tūkstošus • IR.lv

Tautas partija Valsts kasē varētu ieskaitīt vien trīs tūkstošus

35
Foto: Kaspars Krafts, F64

TP likvidatore: gatavojos iesniegt maksātnespējas pieteikumu 

No Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piespriestā vairāk nekā miljona latu Tautas partija (TP) Valsts kasē varētu ieskaitīt trīs tūkstošus, liecina TP likvidatores un partijas bijušās ģenerālsekretāres Ramonas Pitenas teiktais aģentūrai BNS.

Pēc partijas likvidācijas pieteikšanas un beidzoties triju mēnešu ilgajam kreditoru pieteikšanās termiņam, saņemts viens pieprasījums – no KNAB par vienu miljonu 27 tūkstošiem latu, pastāstīja Pitena.

“Tā kā mums šādas naudas kontā nav, likumā noteiktā kārtībā gatavojos iesniegt maksātnespējas pieteikumu. Precīzi nevaru pateikt, bet prognozēju, ka atlikums būs apmēram trīs tūkstoši. Tas ir tas, kas mums ir, un tas, maksātnespējas administratoram pārņemot procesu, nonāks valsts budžetā,” viņa teica.

Jau ziņots, ka aptuveni pirms mēneša Augstākās tiesas Senāts atstāja negrozītu spriedumu lietā, kurā TP apstrīdēja KNAB lēmumu par 2006.gada priekšvēlēšanu aģitācijas periodā konstatētajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem. KNAB uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1 027 366 latu apmērā.

Veicot pārbaudi, KNAB secināja, ka pastāv tieša saikne starp TP priekšvēlēšanu kampaņu un vairāku juridisko personu veidotajām kampaņām, kuras bija vērstas tieši uz TP reklamēšanu, kādēļ tika veicināta partijas popularitāte 9.Saeimas priekšvēlēšanu periodā.

Līdz ar to citu juridisko personu izdevumi par šo kampaņu veidošanu, kā arī papildus atklātie partijas priekšvēlēšanu izdevumi ir pieskaitāmi TP priekšvēlēšanu izdevumiem, tādējādi vēlēšanu izdevumu limitu pārsniedzot par vairāk nekā 700 tūkstošiem latu.

Lēmumu likvidēt partiju TP biedri kongresā pieņēma šā gada jūlijā.

 

Komentāri (35)

ievuliitis 26.10.2011. 17.50

Domāju, ka TP ir kāda cilvēku grupa, ko var saukt par dibinātājiem, kas parakstīja partijas papīrus reģistrācijai Tieslietu ministrijā vai kura institūcija toreiz nodarbojās ar partiju reģistrāciju. Jāprasa atbildība no tiem. Gan par partijas finansēm, gan par partijas likumdošanas jomā sastrādāto.

+15
0
Atbildēt

1

    lno > ievuliitis 26.10.2011. 19.14

    Viennozīmīgi atbildība no kāda ir jāprasa, nedrīkst TP atļaut tā mierīgi “izšmaukt” pa sētas durvīm. Mēs visi labi zinām, kuri cilvēki stāvēja aiz šīs partijas.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

lno 26.10.2011. 19.13

Manuprāt, nekādā gadījumā nevajadzētu šo jautājumu nolikt malā, jo tas vien pierāda to cik valsts likumdošana ir bezspēcīga. Tātad teorētiski partijas var darīt ko grib un pārtērēt savu reklāmas kampaņas budžetu bez problēmām, ja neviens neuzodīs neko tad būs labi, bet ja kaut ko saodīs tomēr tad nolikvidēsim partiju un dzīvosim tālāk. Ne jau bez pamata partija tika likvidēta?! Tā ir ļaunprātīga rīcība, lai izvairītos no soda..

+7
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > lno 26.10.2011. 20.01

    —–
    Ikvienam ”gudriniekam”, kas vēlas ‘spaidīt’ oligarhus-kampējus der 3x pārdomāt par savām ‘sarkanajām līnijām’. Citādi būs jātaisnojās, jāsarkst un kādam lācītim bikses jānovelk bargo ES kungu priekšā. Jāapjēdz, ka liberālā valstī ir liberāli likumi – īpaši attiecībā uz virssabiedrības locekļiem (A.Zinovjevs) jeb ”vienlīdzīgākajām cūkām” (Dž.Orvels).
    Būsim solidāri, būsim humāni, būsim toleranti, būsim iecietīgāki?!
    Papildus info: Ukraine President Rejects EU Protest Over Tymoshenko Verdict
    http://www.businessweek.com/news/2011-10-18/ukraine-president-rejects-eu-protest-over-tymoshenko-verdict.html

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 26.10.2011. 18.12

Par Abrenes andelēšanu augstāko soda mēru, pakarot, bet tuviniekiem konfiscēt visu mantu līdz pēdējam diegam.

+7
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > raimonds_bossltd 26.10.2011. 18.22

    līdz pēdējam diegam.
    ________________________
    un uz Franča Jozefa zemi?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu