Šlesers un šļura • IR.lv

Šlesers un šļura

4
Aivars Ozoliņš

Sarunas viesnīcā Rīdzene var būt pierādījums smagiem noziegumiem

Ainārs Šlesers ir bijis gan zirgs un traktors, gan buldozers un raķete. Bet nupat varētu būt arī granāta zem daudzām valsts nozagšanas shēmām. Viņa vismaz divus gadus regulāri viesnīcā Rīdzene ar politiskā biznesa partneriem runātais, ja izrādīsies autentisks, liecinās par smagiem noziegumiem un acīmredzot ir stūrakmens KNAB izmeklēšanai tā dēvētajā «oligarhu lietā», kuras ietvaros birojs pavasarī veica vērienīgas kratīšanas arī ar Aivaru Lembergu un Andri Šķēli saistītos īpašumos.

Nevar gluži teikt, ka nupat publicētajos KNAB noklausīto sarunu fragmentos runātais būtu šokējošs, ja arī kārtējo reizi atgādina par politisko šeptmaņu domāšanas veida merkantilo prastumu. Ja šīs sarunas tiešām notikušas (šķiet, ka laikam tomēr ir), izmeklētājiem tās būs devušas lērumu norāžu, pavedienu un faktu, kuri varētu palīdzēt pierādīt, kā tieši kārtots valsts apkrāpšanas bizness – kurās firmās kas un cik slēpti piederējis kam un kad. Taču diez vai daudziem būs liels atklājums, ka «tādas lietas notiek». Vienkārši labāk redzams, kā tieši tas notiek. Un ka tas arī ir oligarhu vienīgais bizness.

Varbūt dažiem tomēr būs nepatīkami uzzināt, ka publiski tik ģimeniskais un dievbijīgais Šlesers ārpus publikas brīvi un dabiski bārsta krievu maķvārdus, uz kuru fona «visi sūdi tupelē» un «lai viņš iet dirst» izklausās kā inteliģenti labskanīgs izņēmums. Varbūt dažiem būs nepatīkami arī atskārst, ka politika šiem kungiem tomēr ir privāts bizness tik ļoti, ka viņu darbības aizbildināšanai īsti neder ne formula «pats nopelna, bet dara kaut ko labu arī valstij», ne tās vienkāršākais variants «zog, bet dalās».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu