Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

17.septembrī Saeimas pirmstermiņa vēlēšanās visvairāk balsu – 28,4 procentus – ieguvusi apvienība Saskaņas centrs, kurai būs 31 deputāts nākamajā, 11.Saeimā. Jaunizveidotā Zatlera Reformu partija saņēmusi 20,8% balsu, un tai būs 22 deputātu mandāti. Iepriekšējo vēlēšanu uzvarētāja Vienotība ieguva 18,8% un 20 deputātu vietas. Ceturtā ir apvienība VL-TB/LNNK ar 13,9%un 14 vietām parlamentā, piektā – Zaļo un Zemnieku savienība, kurai 12,2% vēlētāju atbalsts nodrošina 13 deputātu mandātus. Pārējās astoņas partijas, kas piedalījās vēlēšanās, nav pārvarējušas 5% barjeru.

Vienotības atbalstītāji visvairāk plusu ielikuši premjerministram Valdim Dombrovskim – 45 229. Bet «svītrojumu» līderi ir Ģirts Valdis Kristovskis – 14 520 reizes, Modris Jaunups (8209), parlamentā iekļuvušais Ābiķis (6835) un tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (6202). ZRP vēlētāji visvairāk ar plusiem atbalstījuši eksprezidentu Valdi Zatleru (37 235), Edmundu Sprūdžu (11 763) un Romualdu Ražuku (8281). Ražuks ir arī viens no visbiežāk svītrotajiem  – viņu izsvītroja 3588 reizes, bet dziedātāju Valteru Frīdenbergu – 2526 reizes.

Galējas nepieciešamības gadījumā valsts varētu pārdot tai piederošās akcijas Latvijas nacionālajā aviokompānijā airBaltic, otrdien pēc valdības sēdes pieļāva Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Valdība neesot saņēmusi no airBaltic privātā akcionāra Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) visu nepieciešamo informāciju, tajā skaitā nav skaidrības, kas ir BAS patiesā labuma guvējs un vai BAS vispār ir maksātspējīgs uzņēmums. Ja vienošanos par BAS neizdosies panākt, valsts varētu izteikt piedāvājumu privātajam airBaltic akcionāram nopirkt valstij piederošās akcijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu