Dzīvesbiedrs briedim • IR.lv

Dzīvesbiedrs briedim

6
Ar briežu audzēšanas biznesu Guntis Belēvičs sāka nodarboties pirms astoņiem gadiem ar mērķi izaudzēt labāko briedi pasaulē. Pērn uz Krieviju tika eksportēti 40 dzīvi vaislas brieži
Ieva Alberte

Guntis Belēvičs eksportē vaislas briežus, ražo desas un plāno Zemitānos izveidot bioloģiskās pārtikas ražotāju parku

Kad Guntis Belēvičs bija mazs puika no Vecbebriem, iebraucot Rīgā, mamma viņu allaž veda uz Centrāltirgus piena paviljonu ēst sardeles un piedzert baltu kafiju. Kad Guntis mācījās 9.klasē, viņš uzaicināja Viju no Kokneses, tagadējo sievu, uz Dina Rīda koncertu Rīgā. Pirms tā — aizveda uz tirgu sardelēs. Patlaban Belēvičam ir pašam savs veikals Desa & Co iepretim Centrāltirgum. «Tagad varu uzcienāt citus,» saka Zemitānu īpašnieks Guntis Belēvičs.

Kokneses novada Iršu pagasta bioloģiskajā saimniecībā aug ap 1200 savvaļas staltbriežu un dambriežu, arī mufloni, mežacūkas un sumbri. Saimniecībai pieder ap 2000 hektāru bioloģiski sertificētas zemes. 

Pa desu taku

Iepazīstinot ar briežu dārzu, jūtams, ka Belēvičs rūpējas par to, lai viņa bizness izskatītos, kā viņš pats vēlas, — norāda fotogrāfei, lai bildē tā, ka fonā briedim redz māju, nevis gleznaini sastājušos briežu baru uz samīdīta siena kaudzes. «To kaudzīti nebildēsim, tā nav smuka,» saka saimnieks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu