Kinoteātrī "K.Suns" demonstrēs godalgotas dokumentālās filmas • IR.lv

Kinoteātrī “K.Suns” demonstrēs godalgotas dokumentālās filmas

28
Kadrs no filmas "Rezerves izeja"

Deviņas starptautisku atzinību ieguvušas filmas iekļautas programmā “Drosmes faktors”

Nākamnedēļ, no 7.septembra līdz 11.septembrim, Rīgā norisināsies Baltijas jūras dokumentālo filmu forums, kura laikā kinoteātrī K.Suns tiks demonstrēta dokumentālo filmu programma ar devīzi Drosmes faktors, raksta aģentūra LETA. Dokumentālo filmu programmā būs iekļautas deviņas starptautisku atzinību guvušas dokumentālās filmas – par cilvēkiem, kas nebaidās runāt par sevi uztraucošām lietām, iesaistīties politiskos un sabiedriskos notikumos un uzdrīkstas atklāt savus pārdzīvojumus. 

Filmu programmu atklās vācu režisora Kirila Tuši filma Hodorkovskis par Mihaila Hodorkovska personību un Krievijas politisko virtuvi (Berlināle 2011., konkursa filma), savukārt zviedru režisora Markusa Lindēna filmas Nožēlas skartie uzmanības centrā būs Orlando un Mikaels, kuri savas identitātes meklējumos pārtapuši par sievietēm un vēlāk mēģina atgriezties iepriekšējā veidolā (Prix Europa, labākā dokumentālā filma 2010.gadā)

Pasaulslavenais britu grafiti mākslinieks Banksy piedāvās filmu Rezerves izeja, kas vēsta par ielu mākslu un tās veidotājiem (viena no sešām dokumentālajās filmām, kas nominēta Oskaram), bet ASV režisoru Maikla Kolinsa un Mārtija Sijuko filma Padoties varēšu rīt iepazīstinās ar filipīnieti Pako, kurš jau 14.gadu izcieš sodu par noziegumu, kuru nekad nav izdarījis. Filma saņēmusi skatītāju balvas vairākos prestižos kinofestivālos.

Foruma laikā skatītājiem būs iespēja tikties ar vairāku filmu režisoriem un pēc filmu noskatīšanās piedalīties diskusijās. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir ikgadējs starptautisks pasākums dokumentālo filmu veidotājiem un dokumentālā kino skatītājiem, kas notiek jau 15.reizi, bet filmu programma Rīgā būs skatāma sesto reizi. 

Dokumentālā kino profesionāļiem forums ir nozīmīgs pasākums, lai piesaistītu līdzfinansējumu topošo filmu projektiem. Forumā piedalīsies filmu producenti un režisori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Krievijas, Norvēģijas, Vācijas un Gruzijas, kā arī televīziju pārstāvji no Skandināvijas un Centrāleiropas valstīm, Krievijas, ASV un Kanādas.

Vairāk informācijas Nacionālā Kino centra mājas lapā un Kinogalerija.lv

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu