FOTO: Rīgas birža pārsteidz • IR.lv

FOTO: Rīgas birža pārsteidz

30
Foto: Raitis Plauks, F64

Pirmdien apmeklētājiem durvis vērušais Mākslas muzejs “Rīgas birža” iepazīstina gan ar kolekcijām, gan lieliskām izstādēm 

Muzeja Lielajā izstāžu zālē iekārtota izstāde „Glasstress Rīga – darbi no Berengo studijas”, ko iniciējusi Berengo studija Murano salā Itālijā. Daļa no izstādes darbiem tapuši pēdējos gados tieši Berengo studijas laikmetīgās mākslas kolekcijai, ziņo muzejs. 

Izstādes koncepcijas pamatā ir spriegums starp ideālo pasauli un tās reprezentētājiem materiālajā pasaulē. Izstādes kuratore Helēna Demakova sadarbībā ar Berengo studijas vadītāju Adriano Berengo izvēlējusies latviešu un ārvalstu mākslinieku veidotus darbus, kuri laikmetīgā mākslas valodā daudznozīmīgi tematizē īpašos Venēcijas zīmolus. 

Savukārt dekoratīvi lietišķās mākslas krājumā muzejā ir vairāk nekā 7000 eksponātu. Vislielāko kolekciju (3360 darbi) veido 17.-20. gadsimta Ķīnas, Japānas un Rietumeiropas valstu porcelāna un fajansa izstrādājumi. 

Muzejam pieder unikāla Meisenes 18.-20. gadsimta porcelāna kolekcija, ko vēl tagad papildina, iepērkot jaunākos izstrādājumus Meisenes porcelāna fabrikā. Plaša un daudzveidīga ir stikla kolekcija, sākot ar 17. gadsimta un beidzot ar 20.gadsimta jūgendstila paraugiem un 20.-30. gadu dāņu un zviedru stikla šedevriem.

Komentāri (30)

JānisLetiņš 24.08.2011. 11.58

Pārsteidz jau pārsteidz un iekšpusē viss jau ir skaisti un līmenī! Bet tā vienveidīgi brūnā fasāde ārpusē, kas atgādina vienu lielu māla piku, pārsteidz ar mīnuss zīmi!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu