Strīķe: Sabiedrībai jāizvēlas, vai akceptēt negodīgumu • IR.lv

Strīķe: Sabiedrībai jāizvēlas, vai akceptēt negodīgumu

15
Juta Strīķe. Foto: Raitis Plauks, F64

Tautas partijai arī pēc pašlikvidācijas ir iespēja valstij atmaksāt parādu 

Ja sabiedrība akceptēs, ka Tautas partijai (TP) iespējams, likvidējot partiju, “norakstīt” parādu valstij, tad jau tā būs nopietna sabiedrības izšķiršanās, uzskata Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe.

Intervijā žurnālam “Lietišķā Diena” viņa teic, ka pēc būtības nevarētu būt tā, ka Saeimas ir nomainījušās, bet joprojām tiesvedībā atrodas lieta, kas ierosināta vēl iepriekšējā sasaukuma laikā. Tad zūd lietas nozīmīgums, uzskata KNAB līdere. 

Vaicāta, vai valsts varētu būt zaudējusi TP uzrēķināto vairāk nekā miljona latu soda naudu, ja partija likvidēta (TP pārkāpa priekšvēlēšanu normatīvus par aģitāciju), Strīķe teic, ka gala lēmums par TP būs drīz – augusta beigās. Strīķe arī pieļauj, ka partijas līderi varētu būt izvairījušies no soda nomaksas. 

Tomēr sabiedrībai labāk vajadzētu vaicāt pašiem tautpartijiešiem – kāpēc partija pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. Ja tiesas gala lēmums būs TP negatīvs, partijai pastāv iespēja norēķināties, saka Strīķe. 

Savukārt par to, vai valsts kase patiesi ieraudzīs TP miljonu, Strīķe nosaka: “Tas ir jautājums sabiedrībai – vai tā akceptē, ka personas, kas, iespējams, bija iesaistītas prettiesiskās darbībās, var turpināt savu politisko karjeru, primitīvi norakstot parādu, likvidējot firmu un uzsākot darbību citā. Ja sabiedrība teiks, ka tas ir O.K., tad tā būs sabiedrības izvēle.”

Komentāri (15)

ievuliitis 16.08.2011. 12.05

“Sabiedrībai jāizvēlas, vai akceptēt negodīgumu”
Kurš tad iebilst? Vai žurnālistiem nevajadzētu būt pirmajiem, kas rāda priekšzīmi? Vai rāda? Neesmu dzirdējusi, ka kaut viens izdevums, ieskaitot IR, būtu pateicis – “Fui! Kā tev nav kauna! Mēs tevi nepublicēsim”,- Jurģim Liepniekam – TP “pozitīvisma kampaņas idejas autoram, iedvesmotājam un realizētājam. Tieši otrādi – viņš tiek bieži intervēts un citēts, kā politikas eksperts, un viņam tiek dota bezmaksas (bet, varbūt, – nē?) iespēja iespaidot sabiedrības viedokli.

+10
0
Atbildēt

1

    dro > ievuliitis 16.08.2011. 12.08

    betijacelmale. Labs:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mary75 16.08.2011. 10.22

Ja jau tik viegli var izvairīties no soda par tik sabiedrībai un valstij bīstamu noziegumu, tad tas kārtējo reizi pierāda šīs te valsts absolūto impotenci.
Tās sab. daļas, kas ir pilsoņi, nevis iedzīvotāji, attieksme jau zināma, bet, vai te, tomēr, nav darbs TM?
Kaut kā vispār pārsteidz amatpersonu vienaldzība pret šo ļoti principiālo lietu, varbūt, politiķiem vajadzētu mazāk runāt, ka viņi par tiesiskumu vispār, bet, iesaistot juristus, konkrēti pierādīt to taisni šinī reizē, sakarā ar šo TP lietu, kur tā kārtējo reizi parāda savu cinismu un slaidi uzspļauj gan valstij, gan sabiedrībai?

+10
0
Atbildēt

1

    kristaps_drone > mary75 16.08.2011. 10.53

    ” varbūt, politiķiem vajadzētu mazāk runāt, ka viņi par tiesiskumu vispār, bet, iesaistot juristus, konkrēti pierādīt to taisni šinī reizē” – diemžēl, ar mūsu politiķiem tāpat, kā ar vārnām: vārna vārnai acī neknābj!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 16.08.2011. 12.53

Vai šis nav vecais stāsts par bomzi kurš nospēra veikalā šņabja pudeli un par ierēdni kurš nozaga milijonu? Bomzis ir zaglis, bet ierēdnis ir un paliek visgodīgākais cilvēks, jo viņš ir ierēdnis un ļoti bagāts. Bet cik jau tādu gadījumu šeit nav bijis pateicoties tiem pašiem liepniekiem un viņus slavējošiem žurnālistiem? Jebkura atbildība šeit attiecas tikai uz bomžiem, bet varenie var zagt un blēdītis cik tīk, vienalga viņi ir visgodīgākie cilvēki un nāk pie teikšanas pēc katrām vēlēšanām. Tajos sarakstos jau viņu nav. Viņi uzrodas pēc tam. Tāpēc netiek pat izsvītroti.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu