ASV vēršas pret četriem Baltkrievijas uzņēmumiem • IR.lv

ASV vēršas pret četriem Baltkrievijas uzņēmumiem

26
Baltkrievu opozīcijas aktīvisti protesta demonstrācijā pērngada novembrī. Foto: AFP/LETA

Sankcijas noteiktas par vēršanos pret politiskajiem aktīvistiem

ASV ceturtdien noteica sankcijas četriem Baltkrievijai piederošiem uzņēmumiem saistībā ar vardarbīgo vēršanos pret politiskajiem aktīvistiem, ziņo LETA/AFP. 

Jaunās sankcijas vērstas pret četriem baltkrievu naftas kompānijas “Belņeftehim” kontrolētiem vai tai piederošiem uzņēmumiem, informē Valsts departaments. 

“Jaunās sankcijas noteiktas līdzās ceļošanas ierobežojumiem, līdzekļu iesaldēšanai un citām 31.janvārī izziņotajām sankcijām,” uzsver departaments. “Šie pasākumi vērsti pret tiem, kuri atbildīgi par represijām Baltkrievijā pēc 19.decembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām.” 

“ASV sadarbībā ar saviem partneriem Eiropā turpinās sekot līdzi situācijas attīstībai Baltkrievijā un īstenot pasākumus pret tiem, kas ir atbildīgi par pamatbrīvību un likuma varas pārkāpšanu,” skaidro ASV Valsts departamenta pārstāvji. 

“Šīs sankcijas nav vērstas pret Baltkrievijas tautu. ASV politikas būtiska prioritāte bijusi palielināt atbalstu Baltkrievijas tautai, kas cenšas izveidot mūsdienīgu, demokrātisku un pārtikušu sabiedrību.” “Mēs atkārtoti aicinām Baltkrievijas valdību nekavējoties un bez noteikumu izvirzīšanas atbrīvot visus politieslodzītos,” uzsver departaments.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu