PS pret sadarbību ar Saskaņu • IR.lv

PS pret sadarbību ar Saskaņu

56
Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Vienotības partneri neatbalsta Āboltiņas un Jaunupa viedokļus par iespējamo sadarbību ar SC

Partijas “Pilsoniskās savienības” (PS) valde ceturtdien pieņēmusi lēmumu, ka neatbalsta apvienībā “Vienotība” ietilpstošās partijas “Jaunais laiks” (JL) līderu Solvitas Āboltiņas un Edgara Jaunupa paustos privātos viedokļus par iespējamo sadarbību ar apvienību “Saskaņas centrs” (SC), aģentūra LETA pastāstīja PS valdes loceklis Kārlis Šadruskis.

Kā norādīja Šadurskis, šādus Āboltiņas un Jaunupa paustos uzskatus neatbalsta lielākā daļa PS biedru. PS arī pieprasa papildināt “Vienotības” dibināšanas līgumu ar vienošanos par svarīgāko politisko lēmumu pieņemšanas kārtību, nosakot, ka lēmums par līdzdalību konkrētā valdības koalīcijā ir jāpieņem ar kvalificētu balsu vairākumu partijas “Vienotība” valdē un domē, teikts PS paziņojumā.

Šo lēmumu ar saviem parakstiem apliecinājuši PS valdes locekļi Ģirts Valdis Kristovskis, Šadurskis, Jānis Avotiņš, Ingmārs Čaklais, Lolita Čigāne, Ilma Čepāne, Ina Druviete, Sandra Kalniete, Janīna Kursīte-Pakule, Linda Medene, Līvija Plavinska, Anna Seile, Inese Vaidere un Ilze Vergina.

PS savā paziņojumā arī norāda, ka Āboltiņas un Jaunupa izteikumi neatspoguļo “Vienotības” valdes un Ministru prezidenta nostāju. “Līdz ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski mēs Saeimā sadarbosimies ar tiem politiskajiem spēkiem, kuri atbalsta tiesiskuma nostiprināšanu un skaidri atzīst Latvijas valsts pamatus, tai skaitā Latvijas valstiskuma nepārtrauktību, okupāciju prettiesiskumu un latviešu valodu kā vienīgo valsts un oficiālo valodu,” vēsta PS pārstāvji.

Viņi sola atbalstīt tikai tādu “Vienotības” priekšvēlēšanu programmu, kurā ir iekļauti šie principi. Saskaņā ar tiem pēc vēlēšanām tiks lemts par sadarbību ar Saeimā ievēlētajiem spēkiem, neatkarīgi no tā, kādu balsu skaitu tie saņēmuši vēlēšanās. “Vienlaikus mēs esam atvērti visu tautību Latvijas pilsoņu iesaistīšanai politiskajā dzīvē un viņu pārstāvībai valdības darbā,” teikts PS paziņojumā.

Komentāri (56)

buchamona 05.08.2011. 09.58

Un ir jau vēl viena lieta, kura man nupat ienāca prātā – visus 7 mēnešu VL/LNNK bija Vienotības vienīgais uzticamais partneris, šobrīd, jau pirmsvēlēšanu retorikas laikā, Vienotība pat nepiemin vairs savu ” mazo brāli” , bet, ja Štokijs piemin, tad tikai tādā konteskstā, pēc kura VL/LNNK ir jāgriežas tiesā pēc palīdzības. :)

+12
-2
Atbildēt

12

    Roberts Gūtšmits > buchamona 05.08.2011. 10.53

    >> riņķī apkārt

    +++Vienotība pat nepiemin vairs savu ” mazo brāli”+++
    Un tas tevi izbrīna? Tiešāāmmmm ???
    Kāds tu naivs. Joprojām tici pasaciņām par daža laba godīgo un tiesisko politiku ? Kura pirms tam gan ir saskaņota ASV vēstniecībā? … :)))

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > buchamona 05.08.2011. 10.51

    >> betijacelmale

    Lēmums par 66% + viena balss nozīmē, ka Štokijam veto būs arī turpmāk … vislatviešu sakarā ! … :)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 05.08.2011. 11.19

    Es vēl mamiņalgas atceros un kaut kas arī ar pensijām bija. Ceru, ka tie, kas noglabā apcirkņos svarīgus faktus, atgādinās.
    Budžets ir tik ļoti mazsvarīgs jautājums, ka to nav vērts pieminēt? Droši var apgalvot “visus 7 mēnešu VL/LNNK bija Vienotības vienīgais uzticamais partneris”?
    Kāds tev kolorīts domubiedrs un piebalsotājs uzradies. Kāda viedokļu sakritība…
    :))

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 05.08.2011. 11.52

    ..Kāds tev kolorīts domubiedrs un piebalsotājs uzradies. Kāda viedokļu sakritība…
    :))
    ++++++++++++++++++++++
    Kas pazudināja Orfeju?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 05.08.2011. 11.59

    riņķī apkārt. Cerēsim

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 05.08.2011. 11.45

    Labi, ka pastāstīji, kā to dara. Paldies, paskatīšos.
    Tieši bērnišķīgi. Un tas ir viens no svarīgākajiem argumentiem, kāpēc, ja V. skaidri pateiks, ka neies koalīcijā ar SC, balsošu par V.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 05.08.2011. 12.01

    lama “Kas pazudināja Orfeju?”
    ______________
    Es – nē! Goda vārds!!!
    :))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 05.08.2011. 10.05

    Visur un vienmēr?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 05.08.2011. 12.21

    Es – nē! Goda vārds!!!
    :))
    ________________________________
    Orfeju pazudināja atskatīšanās uz interneta troļļiem!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 05.08.2011. 11.37

    betijacelmale – Jautājumā par budžetu – tā bija liela VL/LNNK kļūda. Nedrīkst balsot tikai tādēļ ” pret”, lai atgādinātu par savu esamību, tajā pašā laikā labi apzinoties,ka šis budžets tiks pieņemts tik un tā, un viņi ar savu rīcību neapdraud Dombrovska valdības stabilitāti. Šādu ” protesta” balsojumu citādi, kā par bērnišķīgu, noskaut nevar, taču uz visām lietām, kuras notiek, ir jāmēģina skatīties objektīvi, cenšoties saprast iemeslus, kādēļ tas viss notiek. Koalīcijā, kuru veidotu Vienotība+ZZS+VL/LNNK šāds “protesta” balsojums noteikti nebūtu. Un tādēļ jau man tas viss izskatās tik drūmi – viena liela daļa Vienotības ” zvaigžņu” tā arī nav sapratušas grābekli uz kura uzkāpa pirms 7 mēnešiem un plāno mēģināt sabrāļoties ar SC vēl vienu reizi :(

    Par pārējiem svarīgajiem balsojumiem – pameklē netā balsojumu rezultātus, ieiet Saeimas mājas lapā – tas taču nav sarežģīti :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 05.08.2011. 11.50

    Ja man būs pilnīga pārliecība, ka nav iespējama situācija, kad Vienotība slēdz koalīcijas līgumu ar SC, es arī balsošu vēlreiz par Vienotību, jo uzskatu, ka tā būtu veiksme LR, ja Dombrovskis varētu turpināt savu iesākto darbu

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 05.08.2011. 10.15

    betijacelmale +++ budžets un ” griestu referendums” – tās bija VL/LNNK 2 kļūdas, vairāk neatceros, bet, vai to var samērot ar Štokija veto, piemēram, vai ar to, ka šitie ” Vienotības kreisie” tūlī pēc velēšanām sašķēla latviski, vai pareizāk ” eiropeiski” domājošo elektorātu un faktiski jau tad ” ieprogrammēja” šīs ārkārtas vēlēšanas?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

AUTOEXEC.BAT 05.08.2011. 10.10

Jaunupam vajag varu Rīgā, Āboltiņai – siltu vietu valdībā vai Saeimā. Tāpēc arī tādas likmes – un uzspļaut fundamentālām vērtībām. Vienotībai vienreiz jātiek vaļā no šitiem shēmotājiem.

+11
-1
Atbildēt

3

    Roberts Gūtšmits > AUTOEXEC.BAT 05.08.2011. 10.50

    >> ARTs

    Un kur vajag varu ģirtiņam ???
    Pastāsti, neturi sveci zem pūra ! … :)))

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > AUTOEXEC.BAT 05.08.2011. 23.02

    Kurmis – tu gadījumā nebiji tas, kuru es jau vienreiz aizsūtīju dirst ??

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > AUTOEXEC.BAT 05.08.2011. 12.20

    …Jaunupam vajag varu Rīgā, Āboltiņai – siltu vietu valdībā vai Saeimā….
    ___________________________________
    Ja tā, tad kā tas nākas,ka Āboltiņas,Štokenberga un saistīto personāžu karjera it kā tik nesaraujami saistīta ar sadarbību ar SC?
    Tā, ka teikuma pirmā puse uzver Latvijas valsts tiesisko nepārtrauktību, otra jau aicina šis nepārtrauktības noliedzējus koalīcijā?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

boss 05.08.2011. 08.35

Man savukārt šķiet, ka Pilsoniskā savienība neļauj JL izvirst. Pēc E.Repšes aiziešanas tas notiek ļoti strauji.

+11
-4
Atbildēt

4

    liidaka > boss 05.08.2011. 09.10

    Varu piekrist, ka Laikam ir savas problēmas, tomēr pret PS man attieksme ir stipri vēsāka gan dēļ promaaizgājējiem no JL, gan dēļ stipri pārspīlēti nacionālās nostājas un iedomas,ka ārlietu ministra postenis ir piemērots konkrētam cilvēkam.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    liidaka > boss 05.08.2011. 09.22

    Laikam tas bija Šadurskis, kurš uzskatīja, ka baznīcā dotais zvērests attiecas tikai uz konkrēto Saeimu. Šāds domu gājums mani galīgi neiepriecina.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > boss 05.08.2011. 11.25

    Nav interesanti meklēt utis. Tās atradīsim lielākai daļai sarakstu personāžiem. Tomēr nevajag ar to pārlieku aizrauties. Tā var palaist garām daudz svarīgākas lietas – par piemēru – valsts politiskās virzības maiņu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > boss 05.08.2011. 09.13

    Konkrēti trūkumi neliedz piekrist viedoklim, ja viņš sakrīt ar manējo.
    Tas ir diezgan neloģisks spriedums – “ja to ir pateicis, Kristovskis vai Šadurskis, man tas nav pieņemami” bet atbalstīt to pašu viedokli, ja tas izskan no JL pārstāvja.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu