Dažādie krievi • IR.lv

Dažādie krievi

3
Nellija Ločmele

Dzin, dzin, pabildinu pāri, kas rāmā vasarnieku gaitā minas pa pašu veloceliņa vidu

Braucēji laipni pastūrē malā, tikai… katrs savā! Izlavos cauri kustīgajam labirintam un aiz muguras vēl sadzirdu, kā vīrietis pamāca savu līdzbraucēju – zini, eiropieši nobrauc ceļa labajā pusē. Krievu valodas izloksnes man ir tumša bilde, tāpēc pavirši secinu – maskavieši. Ko citu vēl nodomāt Jaunā viļņa pāršalktās Jūrmalas kāpās?

Glamūrīgais tusiņš nāk un iet, bet uz palikšanu Latvijā jau labu laiku kāpj cits vilnis. Vai tie būtu pārsimt tūkstoši par dzīvokli galvaspilsētā vai pārdesmit miljoni par kāda uzņēmuma akciju paketi, Krievijas turīgie cilvēki labprāt iegulda savu naudu ES dalībvalstī, kurā viņus saprot labāk nekā pie Vidusjūras vai Alpos. Kremlis nav uzņēmēju labākais draugs, un naudas straume pieaug.

Kāda ir tālejošāka ietekme šim procesam bez tā, ka Krievijas krievu nauda silda mūsu ekonomiku un uzšpricē arī eļļu etniskās gruzdoņas oglēm? (Un, jā, drusku kavē velokustību Jūrmalā.)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu