Freimanis: Saeimas atlaišana nenozīmēs atbalstu Zatleram • IR.lv

Freimanis: Saeimas atlaišana nenozīmēs atbalstu Zatleram

24
Aigars Freimanis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Sociologs referendumam prognozē zemu līdzdalības procentu

Sociologs un pētījumu firmas “Latvijas fakti” vadītājs Aigars Freimanis uzskata, ka iespējamais sestdien sagaidāmais referenduma balsojuma rezultāts par 10. Saeimas atlaišanu nebūt nenozīmēs atbalstu jaunajai Zatlera Reformu partijai.

Freimanis uzskata, ka “Saeimas atlaišana ir izdevīga Nacionālajai apvienībai kā iespēja mobilizēt tos savus atbalstītājus, kurus viņiem izdevies piesaistīt caur valodas jautājuma iniciatīvu”. To sociologs trešdien saka intervijā avīzei “Diena”.

Taču situācija esot sarežģītāka, jo tajā pašā laikā “nacionāļiem”, ņemot vērā bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera mājienus par iespējamo sadarbību ar Saskaņas centru, Zatlers nebūt neesot mīlulis.

Sociologs uzskata, ka Zatlera lēmuma, paziņojot par Saeimas atlaišanu, jēga un nozīme slēpjas vārdos: “Prezidents ar savu lēmumu ir devis pilsoņiem iespēju.” “Tā teikt, nobumbulēsiet, paši būsiet vainīgi. Fantastiski bezatbildīga nostāja, bet tajā ir kaut kas šarmants,” saka Freimanis.

Viņš referendumam paredz zemu līdzdalības līmeni.

Kā zināms, sestdien, 23.jūlijā, notiks referendums par vai pret 10.Saeimas atlaišanu, koo panāca bijušais presidents Zatlers ar savu nu jau slaveno lēmumu Nr.2.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu