Vilks varētu iesniegt prasību par morālo kaitējumu • IR.lv

Vilks varētu iesniegt prasību par morālo kaitējumu

41
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Darbā atjaunotajam KNAB vadītāja vietniekam izmaksās atstādināšanas laikā nemaksāto algu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks korupcijas novēršanas jautājumos Alvis Vilks apsver iespēju iesniegt prasību par morālo kaitējumu saistībā ar bijušā KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša rīcību, pieņemot lēmumu par Vilka atbrīvošanu no amata.

Vilks informēja, ka KNAB viņam atmaksās algu, kas nebija izmaksāta, kad viņš bija atstādināts un atbrīvots no amata. “Es uzskatu, ka šī naudas summa būtu izmaksājama no Vilnīša kabatas, tāpēc ka valsts nav vainīga, ka viņš ir pieņēmis prettiesiskus lēmumus,” skaidroja Vilks.

Tāpat Vilks informēja: ņemot vērā, ka Vilnīša lēmumam par viņa atbrīvošanu faktiski ir zudis pamats, Vilks atsauks tiesā iesniegto pieteikumu par bijušā priekšnieka rīcību.

Saistībā ar KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājas Jutas Strīķes lēmumu atcelt Vilnīša rīkojumu Vilks arī atzina, ka būtu gribējis, lai Vilnīša rīcību skatītu tiesa, jo tas “būtu skaidrs un nebūtu lietu dažādas interpretācijas” par Vilka atgriešanos birojā. Tai pat laikā viņš uzsvēra, ka, analizējot šos Vilnīša rīkojumus, ir pilnīgi skaidrs, ka tie ir prettiesiski lēmumi, un līdz tiesai būtu pagājis ilgāks laiks, līdz ar to krātos naudas summa, ko birojs zaudē. “Viņš [Vilnītis] var Strīķei pateikt tikai paldies par to, ka viņa ir pasaudzējusi viņu pašu no lielākas naudas summas atmaksas valsts budžetā,” atzīmēja KNAB priekšnieka vietnieks.

Jau vēstīts, ka 13.maijā Vilnītis pēc disciplinārlietas materiālu izvērtēšanas nolēma atbrīvot no amata savu vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos Vilku. Disciplinārlieta tika ierosināta, lai vērtētu iespējamos pārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar “nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana” īstenošanā”.

Vilks saistībā ar Vilnīša lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata iesniedzis pieteikumu divās tiesās – Administratīvajā rajona tiesā un Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā. Administratīvā rajona tiesa pieņēma izskatīšanai Vilka pieteikumu.

Vilnītis no KNAB priekšnieka amata ar Saeimas balsojumu tika atbrīvots 16.jūnijā.

Patlaban KNAB priekšnieka pienākumus pilda Strīķe. Viņa atcēla bijušā KNAB priekšnieka Vilnīša lēmumu par Vilka atbrīvošanu no amata. Vilks no trešdienas atsācis pildīt KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos pienākumus.

Komentāri (41)

egfoto 02.07.2011. 12.46

Būtu tikai godīgi, ja morālās kompensācijas apmēru noteiktu Strīķes izveidota komisija. Kā mēs labi zinām, tiesas nemāk pieņemt pareizos lēmumus.

+1
0
Atbildēt

1

lebronj2356 02.07.2011. 11.12

Jau no Vilnīša kabatas viena lieta, ja no valsts, tad Vilks jau nav tik nepaēdis un varētu būt godīgs un atteikties no valsts kompensācijas !

0
0
Atbildēt

0

kkristaps 01.07.2011. 10.43

Dabiski, ka kompensācija ir jāizmaksā no Vilnīša kabatas, tikai nelaime tā, ka sakarā ar Vilnīša publisku izmešanu mēslainē diezin vai Latvijā ir kāda persona, kas gribētu pildīt Vilnīša kabatu

0
0
Atbildēt

1

    cheszz > kkristaps 01.07.2011. 18.44

    Varbūt citiem vilnīšiem būs mācība. Vilks- godavīrs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu