Dombrovskis gatavs piedalīties ārkārtas vēlēšanās • IR.lv

Dombrovskis gatavs piedalīties ārkārtas vēlēšanās

45
Avots: AFP/LETA

Premjers nepieciešamības gadījumā gatavs turpināt arī valdības vadītāja pienākumus

Ja rudenī ārkārtas Saeimas vēlēšanas tiešām notiks, premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) tajās piedalīsies un arī valdības vadītāja pienākumus ir gatavs turpināt, vēsta aģentūra BNS.

Šādu savu gatavību viņš apliecināja LNT raidījumā “900 sekundes” trešdien no rīta.

Par viņa un arī citu deputātu kandidātu vietu sarakstā gan vēl apvienībā neesot spriests, jo vispirms tomēr jāsagaida referenduma rezultāti, kaut ir liela varbūtība, ka ārkārtas vēlēšanas tiešām notiks, atzina premjers.

Viņš atkārtoti apliecināja, ka “Vienotība” aicinājusi pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru pievienoties tās biedru rindām un būt vienam no apvienības līderiem. “Šis uzaicinājums ir izteikts, tālākais jau lielā mērā ir prezidenta kunga paša lēmums,” piebilda Dombrovskis.

Turpretī jaunievēlētā prezidenta Andra Bērziņa (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) lēmumu par kancelejas vadītāju aicināt ZZS biedru Gundaru Daudzi premjers nekomentēja, norādot, ka savas komandas veidošana ir jaunievēlētā prezidenta paša ziņā.

Komentāri (45)

raimonds_bossltd 15.06.2011. 14.20

Jelgavas ZZS pārstāvji ar lielu pompu nosvinēja latviešu deportācijas gadadienu, http://www.zz.lv/news/media.html?xml_id=31094&m_type=photos interesanti, kā šos svētkus “zaļie” “zemnieki” svinēja citur.

+4
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 15.06.2011. 12.01

Bedres dibens ir cauri – tagad premjeru kandidātu būs jau daudz vairāk! Nebūs kā 2009.gada pavasarī, kad neviens negribēja būt premjers. Bet konkurence vienmēr ir laba iespēja paskatīties uz personāliju piemērotību un padarītajiem darbiem. Mums jau līdz šim nav bijis iespējams salīdzināt Dombrovski ar kādu citu kandidātu, jo neviena premjera kandidāta nebija.

P.S. Bet ir pamatotas aizdomas, ka lai cik balsis arī ZZS neiegūtu ārkārtas vēlēšanās, Bērziņš Daudzes-Lemberga auklās izvēlēsies pilnīgāko “nulli” par premjeru piem. Grigules kundzi!

+5
-2
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 16.06.2011. 10.46

Ļoti ceru, ka Dombrovskis pēc ārkārtas vēlēšanām atkal tiks nominēts premjerministra amatam. Uzskatu, ka viņš tiešām lieliski tika galā ar valsts izvilkšanu no dziļās krīzes. Tas, ka nogrieza budžetu, pabalstus un pensijas bija vienkārši “izeja no bezizejas”.

Ja Dombrovskim būs iespēja kļūt par premjeru valdībā, kuras koalīcijā nebūtu SC, ZZS un PLL tad uzskatu, ka Latvijai priekšā būs drošs un stabils attīstības ceļš.

Lai veicās Dombrovskim un ceru, ka viņu atbalstīs daudzi.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu