Līdz tautas skaitīšanas beigām atlikušas 10 dienas • IR.lv

Līdz tautas skaitīšanas beigām atlikušas 10 dienas

40
Foto: Gatis Rozenfelds, F64
Gundega Šķēla

Skaitīšanas pirmajā un otrajā posmā apkopota informācija par 1,9 miljoniem iedzīvotāju

Otrdien noslēdzās tautas skaitīšanas otrais posms, kad pie iedzīvotājiem devās apmēram 2 tūkstoši tautas skaitītāju, savukārt no trešdienas līdz 10.jūnijam nesaskaitītie valsts iedzīvotāji anketas varēs aizpildīt internetā, biznesa portālu “Nozare.lv” informējusi Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP), ziņo LETA.

Saskaitīties internetā varēs tie iedzīvotāji, kuri iepriekš tautas skaitīšanas anketu nebija aizpildījuši internetā vai kopā ar tautas skaitītāju savā dzīvesvietā, CSP informācijas centrā vai kādā no reģionālajiem tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centriem.

Kopumā tautas skaitīšanas pirmajā un otrajā posmā apkopota informācija par 1,9 miljoniem iedzīvotāju. Saskaņā ar CSP mājaslapā publicēto informāciju, šā gada aprīlī Latvijā bija 2,2 miljoni iedzīvotāju, tātad tautas skaitīšanas laikā informācija nav iegūta par vismaz 320 000 iedzīvotāju.

Ir.lv jau ziņoja, ka šī ir pirmā tautas skaitīšana, kas Latvijā veikta pēc iestāšanās Eiropas Savienībā, turklāt pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt elektroniski.

Tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Iepriekšējā tautas skaitīšanā 2000.gadā tika saskaitīti 2,38 miljoni valsts iedzīvotāju.

 

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu