Gaujēniešu kapitāls • IR.lv

Gaujēniešu kapitāls

3
Tirgojot gan gatavus, gan pašu saliktus datorus jau teju 20 gadu, Capital dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Ivars Putniņš atkodis šā aroda noslēpumu. Esot kā ar angļu mauriņu — trīsreiz dienā jālaista, un tā simt gadu. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64

Kamēr IT tirgus pieaugums Latvijā pēc krīzes čunčina ar tempu 8% gadā, datortehnikas veterāni Capital izauguši par 30% un atļāvušies savu sapņu veikalu, goda vietu tajā ierādot pašu izlolotajam klēpjdatoru zīmolam Gauja 

Nav divu domu – jūra ir Capital šefa Ivara Putniņa vājība. Starp Ganību dambja iekšpagalmā iespiestām dažāda rakstura ēkām slejas Capital galvenā mītne, kuras centrālais punkts ir pēc bākas aprisēm veidots stikla tornis. Savukārt tie, kas atnāca uz Capital jaunā veikala atklāšanu Brīvības ielā, tika pie pamatīga ilustratīva izdevuma Latvijas bākas, kura tapšanā ar bildēm un naudu pašrocīgi piedalījies Putniņš. 

Kompakti izstāstījis par uzņēmumu un raiti pa tā telpām arī izvadājis, viņš atvadās, lai sapostos braucienam uz Bermudu salām. IT nozares granda cienīgi no elektroniskajiem sakariem viņš nebūs atrauts arī tur, lai gan lauvastiesu laika plāno pavadīt, ieniris Atlantijas okeānā. Kā igaunis, par kuru ir skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā, ja atbilde uz e-pastu neseko zibenīgi. «Esmu jau arī,» smejas Putniņš, «par ceturtdaļu. Vecmamma igauniete.» 

Britu fetišs
Ar datoru tirgošanu (gan nokomplektētu, gan uz vietas saliktu) Latvijā nodarbojas daudzi. Capital izceļas vispirms jau ar to, ka nozari izkoduši no pašiem tās pirmsākumiem, 1992.gadā atverot mazu datortehnikas veikalu. Tomēr būtiskāks par ilgajiem gadiem biznesā ir fakts, ka Capital vienīgie savam ražojumam piekabinājuši birku – no anonīma, pašu salikta klēpjdatora viņi radījuši Gauju. Pērn gada laikā izdevies pārdot ap 3000 Gauju, un nav runa par Latvijas tirgu vien. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu