Lipmana pārbaudījums • IR.lv

Lipmana pārbaudījums

7
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans (70) brīdina: ja būs spiediens un netīri darījumi halles celtniecībā, pasaules čempionāta Rīgā nebūs

Pirmoreiz žurnāla vēsturē šajā rubrikā ir vakariņas. Vairākas reizes atcēlis sarunātās pusdienas, kādas darbdienas beigās Kirovs Lipmans nokrīt kā no gaisa. «Te Lipmans. Varam tikties?» prasa balss telefonklausulē. Varam! 

«Es taču teicu, ka savus solījumus pildu,» viņš saka, kad tiekamies viesnīcas Bergs restorānā. «Tu vari mīlēt Lipmanu, vari nemīlēt, tu vari domāt visu, ko gribi, bet pa 20 gadiem, kopš vadu federāciju, neviens nevar pateikt, ka es kādu esmu piemānījis un kaut ko neizpildījis. Tas ir manā raksturā. Varbūt tikai esmu bišķīt emocionāls.»

Acīmredzot pie emocijām jānoraksta arī kāds vājuma brīdis, rīkojot 2006.gada pasaules hokeja čempionātu, kad Lipmans televīzijas ekrānā nosolījās čempionātu uz Latviju vairs nekad nevest. Un tomēr – šopavasar, dabūjis valdības galvojumu azotē, Lipmans Starptautiskajā Hokeja federācijā ir iesniedzis pieteikumu 2017.gadā Latvijā atkal organizēt pasaules čempionātu. «Pateikšu atklāti: es gribu vēl vienu reizi pārbaudīt, vai ir kaut kādas izmaiņas valstī domāšanā. Ja redzēšu, ka nav, es ar to nenodarbošos. Ja būs spiediens, netīri darbi sakarā ar halles celšanu, ja būs kaut kāda pretestība, pasaules čempionāta Latvijā ne-būs! Vien-no-zī-mī-gi!» Lipmans brīdinājumu noskalda pa zilbēm. Starptautiskajā Hokeja federācijā lēmums gaidāms nākamā gada maijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu