Būšu fotogrāfe! • IR.lv

Būšu fotogrāfe!

4
Foto — Jānis Saliņš, F64
Anda Burve-Rozīte

Madara Repše (25) atklājusi fotoizstādi par Ugandu, kur bija devusies strādāt labdarības projektā. Politiķa Einara Repšes meita kļuva pazīstama pirms septiņiem gadiem, kad pieteicās TV šovā Talantu fabrika un sapņoja par karjeru mūzikā. Tagad viņas darbs ir fotografēšana 

Labi nostādītā balsī Madara uzdungo līdzi Andrea Bočelli. Itāļu tenora balss skan restorānā Rīgas centrā, kur tiekamies. «Bočelli! Ui, kā man viņš patīk!» Madaras trauslajam, meitenīgajam stāvam piestāv kalnā kāpēju zābaki, kādos viņa brīvdienu rītā iznākusi no mājas uz tikšanos. Gluži kā izskats ir arī Madaras raksturs un dzīve: jauneklīga, azartiska, bet «ar krampi». 

Pēc iesaistīšanās TV šovā 2003.gadā Madara vairākus gadus piedalījās mūziklos, uzstājās koncertos un domāja dzīvi saistīt ar mūziku. Taču pēkšņi nodomus mainīja. Pirms dažiem gadiem viņa devās uz Margaritas salu Venecuēlā, kur strādājot un atpūšoties pavadīja pusotru gadu. Madara atzīst – toreiz bija viena no tiem latviešiem, kas redzēja izeju, aizbraucot no Latvijas. «Negribējās man to Latviju. To visu, kas notiek. Gribējās aizbraukt un sākt visu no nulles.» 

No Venecuēlas Madara atgriezās 2009.gadā, un vēl pēc gada viņai radās iespēja apliecināt sevi kā fotogrāfei – kopā ar starptautiskās bezpeļņas organizācijas The Wilde Foundation pārstāvjiem viņa devās uz Āfriku, kur labdarības projektā GlobalH2O fotografēja tīrā ūdens ieguves darbus Kitgumā, Ugandā. Brīvajā laikā Madara aizrautīgi fotografēja Āfrikas dabu, cilvēkus. Tagad viņas darbus var aplūkot fotoizstādē Moments in Uganda klubā Dstyle. Madara teic, ka izstāde ir jauns pagrieziena punkts viņas dzīvē – turpmāk ar fotogrāfiju viņa vēlas nodarboties profesionāli. Meitas pirmo fotoizstādi aplūkojis arī tēvs politiķis Einars Repše. Izstādes atklāšanas izsolē viņš nosolīja vienu meitas lielformāta fotogrāfiju par 160 latiem.   

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu