Turpināšu strādāt, protams • IR.lv

Turpināšu strādāt, protams

6
Juta Strīķe
Sanita Jemberga

Ja katrus draudus ņemtu nopietni, sen atrastos Tvaika ielā, atzīst Juta Strīķe, tomēr slepkavības briesmu ēnā viņa no valsts gaida skaidru signālu – KNAB ir vajadzīgs un biroja cilvēkus aizsargās 

Ar Jutu Strīķi tiekamies viņas pirmajā darba dienā pēc gandrīz trīs nedēļu prombūtnes ārpus Latvijas. Atvaļinājums tas bija visai nosacīti – KNAB priekšnieka vietniece Strīķe atstāja valsti pēc tam, kad 5.februārī izskanēja informācija par viņas slepkavības pasūtīšanu. Pati Strīķe korekti formulē: «Informācija par draudiem dzīvībai un veselībai.» Lai policijai vienlaikus nebūtu jācīnās divās frontēs, mēģinot izvērtēt draudus un aizsargājot otro augstāko KNAB amatpersonu, viņa tika iekļauta speciālā aizsardzības programmā. 

Intervijai par notikušo Strīķe piekrīt bez minstināšanās un sev raksturīgajā tiešajā manierē atzīst – pēc atgriešanās palasījusi interneta komentārus un saniknojusies, ka tiekot radīts iespaids par «kaut kādu stresa vāveri, kas aizmuka». Strīķe secina, ka īstermiņā viņas apdraudējums esot novērsts, un slavē aizsardzībā iesaistītos policistus par profesionalitāti. Par ilgtermiņu secinājums ir skarbs: «Ja tu esi sakritis visiem uz nerviem, tad ir jāsaprot, ka agri vai vēlu beigu iespējamība pastāv. Un tad tu ar to samierinies un dzīvo». 

Ir izskanējušas dažādas versijas – bija draudi, nebija… Varat izskaidrot, kas notika?
Skaidrībai noteikti ir jāpasaka, ka man neviens nav zvanījis, rakstiski vai mutiski draudējis. Nekādus draudus personīgi es vai ģimenes locekļi nav saņēmuši. Dažādi operatīvie dienesti, ieskaitot Valsts policiju, pirms trīs vai četrām nedēļām bija saņēmuši operatīvo informāciju, ka ir apdraudēta mana dzīvība un veselība. Es tiku informēta, un saskaņā ar likumu Valsts policija pieņēma lēmumu par speciālās aizsardzības pasākumiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu