Viens no aizturētajiem policistiem atzinies zādzībā • IR.lv

Viens no aizturētajiem policistiem atzinies zādzībā

20
Ekrāna attēls no nofilmētā video.

Pēc internetā ievietota video aizdomās par auto apzagšanu aiztur divus policistus

Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs paziņojis, ka viens no video redzamajiem policistiem atzinies zādzībā, vēsta aģentūra BNS.

Policijas priekšnieks sola policistus, kuri pieķerti zādzībā no automašīnas atlaist un sodīt, taču atzīst, ka vienmēr būs jārēķinās arī ar negodīgiem darboņiem, kuri neizturēs pārbaudījumu ar varu.

"Vēlreiz paldies sabiedrības modrajai acij un tehniskajām iespējām. Tas, ko mēs ar [VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu] Ķuža kungu pārrunājām, vēl aizvien ir lūgums sabiedrībai jebkurā situācijā šādus pārkāpumus fiksēt un darīt zināmu policijai. Pretējā gadījumā, ja visi runā, bet tas nenonāk līdz mums, ir grūti pieņemt mērus," klāstīja Velšs.

Jau ziņots, ka ar internetā ievietota video palīdzību aizdomās par kāda auto zādzību aizturēti divi policisti, vēstīja aģentūra LETA, atsaucoties uz Valsts policijas (VP) Rīgas Reģiona pārvaldes (RRP) preses sekretāres Sigitas Pildavas teikto.

Valsts policijā tika saņemta informācija par trešdien vakarā vietnē “Kompromat.lv” ievietotu video, kurā redzams, ka divi policijas formās tērpti vīrieši aplūko, un pēc tam pārmeklē automašīnu BMW X5. Video redzams, ka no automašīnas tiek izņemts un aiznests arī kāds priekšmets. 

RRP aizdomās par zādzību aizturējusi divus kārtībniekus. Par notikušo sākts kriminālprocess par zādzību un dienesta pārbaude VP RRP, bet abi aizturētie kārtībnieki atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas.

Video uzņemts 8.februāra vēlā vakarā Rīgā, Dzirnavu ielā.

RRP vadība pateicas iedzīvotājam par nofilmēto videomateriālu, kas palīdzēja atklāt un noskaidrot darbiniekus, kuri varētu būt saistīti ar zādzību no automašīnas. Iedzīvotāju atbalsts un jebkura informācija par jebkādām aizdomīgām vai pretlikumīgām policistu darbībām esot ļoti noderīga un svarīga. Valsts Policija lūdz ikvienu, kura rīcībā ir šāda veida informācija, darīt to zināmu RRP.

 

Komentāri (20)

Ieva 17.02.2011. 17.50

Gribētos, lai arī Latvijā būtu kāda struktūra, kas rūpētos par iedzīvotāju drošību.

Baznīcā izvaro bērnus, policisti slepkavo un apzog mašīnas, slimnīcā nomirsi, ja nemaksāsi…

Jāorganizē pašpārvalde un liņča tiesas…, rīt, jo šodien jāiet dzert alus…

+7
-1
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 17.02.2011. 11.36

Agris Sūna:

Eiropas Policistu organizācijas pārstāvji šokēti par Latvijas kolēģu darba apstākļiem:)

+7
-1
Atbildēt

1

janisvinodis 17.02.2011. 16.46

Kāds ir šo garnadžu-policistu intelekta līmenis, ja pat neienāca prātā pārbaudīt videonovērošanas iespējas. Bet varbūt vienkārši visatļautība. Nu ko, ieraugot policistu, sākšu rūpīgāk uzmanīt naudas maku, jo ej nu sazin’ , kas viņam prātā.

+2
0
Atbildēt

1

    piziks > janisvinodis 18.02.2011. 08.47

    Jēkabpilī taču arī “Alfas” talanti nebija painteresējušies, vai ielu videokameras strādā un karti paņēmuši līdz, lai tupikā neiemauktu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu