Pārbaudīs Viņķeļu iesniegumu par nelikumīgu datu ieguvi • IR.lv

Pārbaudīs Viņķeļu iesniegumu par nelikumīgu datu ieguvi

38
Lauris Vīksne, F64

Privātajās fotogrāfijās redzama politiķu draudzība ar KNAB priekšnieka vietnieci Strīķi

Drošības policijā (DP) sākta pārbaude pēc politiķu Viņķeļu iesnieguma par nelikumīgu datu iegūšanu, aģentūrai LETA apliecināja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Arī KNAB šī informācija tikšot izvērtēta, savukārt prokuratūra iesniegumu pēc piekritības nosūtījusi Valsts policijai.

Svētdien TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) vairākām iestādēm pārbaudei nosūtījis materiālus, tostarp fotogrāfijas par Strīķi.

Daudze par materiāliem izteicies atturīgi, jo tā esot klasificēta informācija un nav publiskai apspriešanai. "Es atvainojos, vēstules saturs bija tāds, kas lika reaģēt uz vēstulē minētajiem faktiem," sacīja Daudze.

Gada sākumā laikraksts "Neatkarīgā" ziņoja par tās rīcībā esošiem materiāliem, "kuros sniegta informācija par dažām gan līdz šim zināmām, gan ne tik zināmām KNAB vadītāja vietnieces Strīķes biogrāfijas niansēm". Arī laikraksts materiālus nosūtījis Latvijas drošības iestādēm.

Materiālos tika minēta arī Strīķu ģimenes tuvā draudzība ar "Vienotības" politiķiem brāļiem Viņķeļiem, kam ziņojumā pievienotas arī šīs ciešās saites apliecinošas fotogrāfijas. "Nekā personīga" ziņoja, ka NDK nonākušās fotogrāfijas, kur privātā ballītē un atpūšoties laukos redzama Strīķe un Viņķeļi, esot zagtas. Tās uzņemtas pirms vairākiem gadiem, un to īpašnieki – "Vienotības" politiķi Ilze un Juris Viņķeļi – apgalvo, ka tās izzagtas no viņu personīgā datora pirms pāris gadiem.

Viņķeļi notikušo uzskata par iejaukšanos viņu ģimenes, tostarp nepilngadīgu bērnu, arī draugu un paziņu dzīvē. Viņi vērsušies prokuratūrā un Drošības policijā, aicinot noskaidrot vainīgās personas un saukt tās pie atbildības.

"Es nekad neesmu pieņēmusi lēmumu par Juri vai Ilzi Viņķeli, un, ja rastos šāda situācija, ka lēmums būtu jāpieņem, es būtu deleģējusi citu amatpersonu lēmumu pieņemšanai. Tā iekšējā sajūta un likumu zināšana dod pilnīgu iekšējo definējumu, kuros gadījumos es drīkstu pieņemt lēmumu, kuros ne. Bet, protams, ja kāds no maniem draugiem iesaistīsies politikā vai sāks strādāt kādā ministrijā, nebūtu situācija, kurā es pateiktu, ka es nepieņemšu ar šo ministriju vai partiju saistītus iesniegumus," savukārt sacīja Strīķe, "ir iegūtas bildes, kādas ir visiem cilvēkiem, un to izplatīšanas mērķis ir pilnīgi bezjēdzīgs. Vienīgais, kāds ir šo cilvēku mērķis, ir radīt psiholoģisku spiedienu vai riebumu, vai nepatiku pret to, ka tavu privāto dzīvi sāk izplatīt, bet šis mēģinājums mani nekādā gadījumā neietekmēs, jo nekā jau tajās bildēs nav."

Komentāri (38)

Lee 31.01.2011. 14.06

Autoru studijā! NDK sākusi pārbaudīt arī anonīmas sūdzības? Akmenscietais Daudzes mūlis gan bija smieklīgs.

+22
-1
Atbildēt

4

    Lee > Lee 31.01.2011. 16.51

    Estēts! :-)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Lee 31.01.2011. 16.05

    Zaudē samaņu aiz sajūsmas par tādu skaistumu, kā tu nesaproti!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Lee > Lee 31.01.2011. 15.24

    Pats nerunā muļķības! Slimnieks no dzejnieka apgarotās sejas nekritīs ģībonī! :-)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Lee 31.01.2011. 15.08

    Ne nerunā muļķības!
    Daudzem ir apgarota intelektuāļa un dzejnieka seja, tāpat, kā viņš šefam – Hūtei!
    Ja šis izved kādu slimnieku no komas, vai slimnieks, atmostoties no anestēzijas, ierauga viņa ģīmi, tad 50% atkal zaudē samaņu.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 31.01.2011. 14.22

Nabaga ZZS – no vienas puses, negrib parādīt ka ir par Vilnīti, jo vēlētāji nesapratīs, taču Strīķe arī takš jādabū prom – savādāk Lembergam jāžāvē sausiņi – nu kā tad tā?

Sapratu, ka mani prieki par parlamenta sastāvu rudenī ir bijuši ļoti pāragri – būtībā nekas nav mainījies, ZZS, SC un PLL vienotā frontē pret Latvijas nākotni.

+23
-2
Atbildēt

1

    anita_meistere > andrisskrastins 31.01.2011. 16.46

    vēlētāji tiem ir pie kajas. viņiem ir 3.5 gadi lai sīli iztukšotu…un nav nekadu iespejau, ka tie būs pastumti malā. to tak visi saprot. ši te būs spožākā “gulbja dziesma” LV jaunāko laiku vēsturē. pieminiet manus vārdus.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

kika,kiki,banija 31.01.2011. 13.43

“Daudze par materiāliem izteicies atturīgi, jo tā esot klasificēta informācija un nav publiskai apspriešanai”, – Klasificētas ir zagtas bildes vai apmelojošas anoņimkas? Lai nāk autors un pierāda savus apmelojumus.

+18
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > kika,kiki,banija 31.01.2011. 14.55

    Es domāju, ka klasificēts – tas ir padarīts cilvēkiem slēpts, veids, kādā ZZS iegūst zagtu informāciju. Vēl vairāk klasificēts ir tas, kas ir “pasūtītājs”. Katrā gadījumā es sev uzdodu jautājumu – kāpēc tieši pie ZZS politiķiem un Lemberga uzturēta preses izdevuma šī informācija ir nonākusi?

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu