Irbe uzņemts Sanhosē sporta Slavas zālē • IR.lv

Irbe uzņemts Sanhosē sporta Slavas zālē

32
Lita Krone, LETA

Hokejists ir pārliecināts – sasniegumi bija visas komandas nopelns

Leģendārais latviešu hokeja vārtsargs Artūrs Irbe otrdien svinīgā ceremonijā tika uzņemts Sanhosē pilsētas sporta Slavas zālē, vēsta aģentūra LETA.

"Iespējams, ka ir bijuši daudz lieliski spēlētāji, kas šādu godu ir pelnījuši vairāk nekā es, jo, kad viss būs pateikts un izdarīts, daži no viņiem tiks uzņemti īstajā Slavas zālē Toronto," Irbe stāstīja par pirmajām emocijām, kas viņu pārņēma, kad viņam tika pavēstīts par uzņemšanu Sanhosē pilsētas sporta Slavas zālē.

Tāpat Irbe piebilda, ka tas nav tikai viņa paša nopelns, bet gan visas "Sharks" komandas, kas apgrieza pilsētu "kājām gaisā". Latviešu hokejists par "Sharks" komandas pamatvārtsargu kļuva 1993./94.gada sezonā, palīdzot komandai veikt lielākās pārmaiņas NHL vēsturē. Šajā sezonā "Sharks" kvalificējās Stenlija kausa izcīņai ar 82 punktiem, izcīnot par 58 punktiem vairāk nekā sezonu iepriekš.

1994.gadā Irbe kļuva par pirmo "Sharks" komandas vārtsargu, kurš piedalījies zvaigžņu spēlē. Pēc tam viņš Sanhosē komandu pārstāvēja vēl divas sezonas.

Kopā ar Irbi Slavas zālē tiks uzņemts 1976.gada Monreālas olimpisko spēļu čempions desmitcīņā Brūss Dženners, sieviešu futbola pioniere Kerija Sančesa, kā arī cīņas sporta leģendas brāļi Deivs un Marks Šulci. Kopumā tagad Sanhosē sporta Slavas zālei ir jau 76 iemītnieki.

Jāpiebilst, ka šogad maijā Irbe tika uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas Slavas zālē. Šosezon Irbe trenē Nacionālās hokeja līgas komandas Vašingtonas "Capitals" vārtsargus. Vairāk par viņa gaitām Amerikā stāstīts intervijā žurnālam "Ir".

Komentāri (32)

lebronj2356 17.11.2010. 19.12

Ārčijs tiešām ir viens no tiem latviešiem, kas liek pārējiem lepoties ar savu tautību ! Lai veicas un neviltots prieks !

+1
0
Atbildēt

0

agris_kveders 17.11.2010. 17.25

Ja kāds prasa, kāpēc nav Ozoliņš, tad slavas zālēs pieņemts uzņemt pēc noteikta vecuma sasniegšanas (varbūt, lai pārbaudītu, vai “slava” ir pietiekami noturīga). Ozoliņam vēl nav tas vecums.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu