Tīkla upuri • IR.lv

Tīkla upuri

2
Līdzekļu vākšanas akcija smagi slimās un internetā pazemotās Ketlīnas Edvardas ģimenes atbalstam Trentonas pilsētiņā Mičiganā. Foto — Uģis Vītiņš

Sociālie tīkli var būt kā saplīsis termometrs: gan labais, gan ļaunais tajos izplatās dzīvsudraba ātrumā. Tā tas noticis Amerikā, kur interneta vidē izpaudušās cilvēku nejaukākās īpašības un arī līdzjūtība

Ketlīna Edvarda ir astoņus gadus veca amerikāņu meitene, kurai pirms diviem gadiem tika atklāta Hantingtona slimība – smaga, pagaidām neārstējama galvas smadzeņu saslimšana, kas ietekmē gan prātu, gan ķermeni. No šīs slimības savulaik miris Ketlīnas vectēvs, pagājušajā vasarā tā atņēma dzīvību Ketlīnas 24 gadus vecajai mammai Laurai. Ketlīnai patlaban ir slimības pēdējā stadija.

Lielu daļu laika meitenīte pavada pie vecmāmiņas Rebekas Rozas mazā Amerikas vidienes pilsētiņā Trentonā, Detroitas ielā pie Detroitas upes. Šajā ielā dzīvo arī Dženifera Petkova. Pirms pāris gadiem starp abām sievietēm izcēlies sadzīvisks strīds. Edvardu ģimenes locekļi apgalvo, ka viss sācies Rebekas dzimšanas dienā, kad dārzā spēlējušies radu bērni. To pamanījusi Dženifera un aizsūtījusi kaimiņienei īsziņu ar jautājumu, vai rotaļām drīkst pievienoties viņas bērni (Petkoviem ir četri bērni, divi no tiem – Ketlīnas vecumā). Rebeka uz īsziņu neesot atbildējusi pietiekami ātri, un tas nokaitinājis kaimiņieni. Policija stāsta, ka pēc tam vairākkārt saņēmusi izsaukumus, lai risinātu abu ģimeņu strīdus.

Taču tieši kopš dzimšanas dienas svinībām Petkovi nav laiduši garām izdevību pasmieties par Rebekas meitas un mazmeitiņas neveiklo gaitu un neregulārajām, patvaļīgajām sejas muskuļu kustībām, kas raksturīgas Hantingtona slimībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu