Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Glābēji pēc zemestrīces no drupām izceļ mirušos. Foto: AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Mjanmas opozīcijas līdere Auna San Su Čži 13.novembrī atbrīvota no mājas aresta, kurā viņa pavadījusi 15 no pēdējā 21 gada. Pirmo reizi Su Čži tika arestēta 1989.gada jūlijā pēc tam, kad bija palīdzējusi izveidot Nacionālo demokrātijas līgu. 1990.gadā Mjanmas parlamenta iepriekšējās vēlēšanās NDL pārliecinoši uzvarēja, tomēr hunta nepieļāva, ka tā pārņem varu. Gadu vēlāk viņa tika apbalvota ar Nobela miera prēmiju. Mjanmā pagājušajā svētdienā notika 20 gados pirmās nacionālās vēlēšanas, kuras demokrātiskās opozīcijas partijas nodēvēja par izrādi un boikotēja.

Lietuvas ārlietu ministrs Audroņus Ažubalis atteicies komentēt medijos izskanējušo ziņu, ka prezidente Daļa Grībauskaite pozitīvi izteikusies par Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Pēc ziņu aģentūras Reuters informācijas, Lietuvas valsts vadītāja slēgtā apspriedē ar ES valstu vēstniekiem Viļņā paudusi viedokli, ka Lukašenko uzvara gaidāmajās vēlēšanās palīdzētu nodrošināt stabilitāti un ierobežot Krievijas ietekmi. Kā žurnālistiem piektdien paziņojis Ažubalis, viņš šo informāciju neuzskata par komentēšanas vērtu, jo «tās ir tenkas».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu