Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

5

Kultūras un izklaides notikumi

 

IZSTĀDES. DAILES TEĀTRIS
No 11.novembra Dailes teātrī būs apskatāmas teātra 90.jubilejai veltītās izstādes Tuvu. Kostīms Dailes teātrī un Plakāti Dailei. Aptuveni 40 plakātlapu kolekcija ļaus izsekot grafisko zīmju peripetijām no 30.gadu art deco stila līdz 70. un 80.gadu Ilmāra Blumberga un Jura Dimitera gleznotajiem plakātiem. Kostīmu izstādei  atlasīti tērpi no izcilām izrādēm, to skaitā vecākais saglabājies tērps no 1938.gada Āksta, arī skatītāju iemīļotā Šerloka Holmsa apmetnis un Anglijas karalienes Elizabetes kleitas. 11.novembrī tiks atklāta arī jauna pastāvīgā ekspozīcija par Dailes teātra būvvēsturi. Dailes teātris atvērts divas stundas pirms Lielās zāles izrāžu sākuma.

PASĀKUMS. LĀČPLĒŠA DIENA
11.novembrī Nacionālais vēstures muzejs aicina no plkst.10 līdz 20 apskatīt vienīgo Latvijā saglabājušos Lāčplēša Kara ordeņa komplektu un jauno izstādi Apbalvojumi Latvijas Republikā pēc neatkarības atjaunošanas. Iepriekš piesakoties, būs iespēja tās apskatīt speciālistu pavadībā bez maksas. No plkst.20 līdz 24 ikviens aicināts iegriezties Rīgas pils vecākās daļas pagalmā. Tajā varēs noskatīties fotomontāžu par Latvijas vēsturē izšķirīgiem notikumiem laika periodā no 1918. līdz 1934.gadam, un 11.novembra vakara noskaņas papildinās karavīru dziesmas pie ugunskura. Būs iespēja sasildīties ar karstu tēju un turpat pagalmā atstāt nosūtīšanai apsveikuma kartīti valsts svētkos draugiem un radiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu