Atbalsta Lejiņa vēlmi Saeimā pārstāvēt sociāldemokrātus • IR.lv

Atbalsta Lejiņa vēlmi Saeimā pārstāvēt sociāldemokrātus

13
Evija Trifanova, LETA

LSDSP ģenerālsekretārs: Lejiņa darbi un balsojumi rādīs viņa patiesos nolūkus

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valde atbalsta Ata Lejiņa vēlmi turpināt darbību partijā un pārstāvēt sociāldemokrātus Saeimā, teikts partijas izplatītajā paziņojumā.

Partijas valdes sēdē pieņemts lēmums par Lejiņa turpmāko darbību, kas paredz no deputāta prasīt konsekventu darbību – ievērot sociāldemokrātu pamatvērtības, programmatiskos uzstādījumus, statūtus un nepakļauties “Vienotības” frakcijas politiskajam spiedienam balsojumos, kas atbilst liberālai un konservatīvai ideoloģijai.

Valde lēmusi, ka deputāts Atis Lejiņš, pārstāvot LSDSP Saeimā, nekādā gadījumā nedrīkst balsot par pensiju samazināšanu tiešā vai slēptā formā, kuras rezultātā pensionāri uz rokas saņemtu mazāk kaut vai 1 latu, par algu samazināšanu strādājošiem, jo sevišķi skolotājiem, ārstiem, policistiem, par tālāku valsts finansējuma samazināšanu veselības aprūpei. Gluži pretēji – jāpanāk, lai nākamā gada budžetā finansējums veselības aprūpei būtu vismaz 4 procenti no IKP. Lejiņš nedrīkstēs balsot apstiprinoši arī par finansējuma samazināšanu sociālajai sfērai un izglītībai.

LSDSP valde uzskata, ka Atim Lejiņam Saeimā ne tikai jābalso par progresīvas nodokļu sistēmas un banku transakciju nodokļa ieviešanu, par ko iestājas LSDSP kā Eiropas Sociāldemokrātu partijas biedre, bet arī aktīvi jāstrādā, lai šie jautājumi nonāktu Saeimas darba kārtībā.

“Lejiņa darbi un balsojumi Saeimā rādīs viņa patiesos nolūkus, tad arī varēsim atbildēt uz jautājumu vai Lejiņa ievēlēšana no “Vienotības” un palikšana LSDSP biedra statusā ir iespējama,” uzskata LSDSP ģenerālsekretārs Aivars Timofejevs, piebilstot: “Lejiņš ieguva vislielāko vēlētāju atbalstu Zemgales vēlēšanu apgabalā, pateicoties savai sociāldemokrāta reputācijai, tagad viņam ir lieliska iespēja ar darbiem pierādīt, ka sociāldemokrāti Latvijai ir nepieciešami”.

LSDSP valde aicina Ati Lejiņu turpmāk iesaistīties valdes darbā un reizi mēnesī piedalīties LSDSP valdes sēdēs, ziņojot par paveikto Saeimā un kopīgi plānojot turpmāko darbību.

Jau vēstīts, ka Lejiņš 10.Saeimas vēlēšanām kandidēja un tika ievēlēts no apvienības “Vienotība” Zemgales apgabala. Pēc vēlēšanām Lejiņš paziņoja, ka joprojām paliek LSDSP biedrs.

Komentāri (13)

Jānis Dreimanis 20.10.2010. 16.03

Citiem vārdiem sakot, politiskie līķi norāda vienīgajam sabiedrībā atzītajam savas apvienības pārstāvim, kas viņam jādara.

+6
-1
Atbildēt

0

Rinalds Āriņš 21.10.2010. 16.05

Par Brūno Kalniņa lomu 1940.g. kopš tā laika ir klīdušas daudzas kontroversālas baumas un runas. Vairums balstās uz stipri sagrozītiem faktiem.

Visizsmeļošāko pētījumu par šo jautājumu publicējusi Baiba Vītoliņa savā pētījumā “Dažas liecības par Brūno Kalniņa darbību 1940.-1944.g.”, kas 3 daļās ievietots žurnālā LATVIJAS VĒSTURE nr. 41-43/2001. Tajā autore uzrāda veselu rindu dokumentu, no kuriem neizprotami izriet, ka Br.Kalniņš “Latvijas Tautas armijas” politiskā vadītāja amatu uzņēmās uz ievērojamu LR polītiķu lūguma pamata, to starpā arī bij. LR Ministru prezidents Ādolfs Bļodnieks. Arī ģenerālis Jānis Balodis šo B.K. soli ir atbalstījis. No šī amatā B.Kalniņu jau pēc pāris nedēļām atstādināja. To visu pēc kara apstiprinājis arī vēlākais vēsturnieks un tā laika vēstures students Uldis Ģērmanis, kurš pie LU docenta B.Kalniņa (fakultātes dekāns bija K.Dišlers) kārtoja eksāmenus starptautiskās tiesībās.

B.Vītoliņas pētījums lasāms arī šeit: http://kreisie.lv/?p=634

+1
0
Atbildēt

0

Ritums Kaibe 21.10.2010. 13.48

Atis Lejiņš īsi pēc vēlēšanām savā paziņojumā presei teica, ka ir gatavs pārstāvēt LSDSP, ja tā ir gatava mainīties. Pagaidām LSDSP vadība nekādas jaunas vēsmas vis neizrāda… Bet pieprasa gan – nenorādot, ko ir gatava darīt no savas puses, lai nodrošinātu kvalitatīvu atbalstu un ideju pienesumu attiecīgajam deputātam. Domāju, ka Atis Lejiņš jebkurā gadījumā gatavojas realizēt savā darbā sociāldemokrātisku piegājienu – un ierobežota vienvirziena sadarbība ar partiju bez reāla atbalsta viņam šai darbā varētu būt vājš palīgs…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu