''Facebook'' ir lielākā "nācija" interneta kartē • IR.lv

''Facebook'' ir lielākā "nācija" interneta kartē

31

Konkurentu "MySpace" sociālais tīkls pārspējis triju gadu laikā

Sociālais tīkls "Facebook" triju gadu laikā apsteidzis konkurentu "MySpace" un kļuvis par lielāko "nāciju" īpašajā interneta "pasaules kartē", kuru pēc virtuālo kopu dalībnieku skaita uzzīmējis interneta komiksa "XKCD" ilustrators Rendels Manro, vēsta biznesa portāls Nozare.lv.

Kā izriet no kartes, lielākā interneta nācija ar vairāk nekā 500 miljoniem "iedzīvotāju" 2010.gada kartē ir sociālais tīkls "Facebook". 2007.gadā, kad Monro pirmo reizi zīmēja savu interneta pasaules karti, lielākā nācija bija sociālais tīkls "MySpace". Jaunajā kartē "MySpace" parādās kā maza teritorija, apmēram tādās proporcijās pret "Facebook" teritoriju kā Baltijas valstis pret Krievijas Eiropas daļu īstajā pasaules kartē.

2007.gada kartē vidēji lielā nācija – sociālais tīkls "Friendster" – jaunajā kartē sarucis mikrovalsts izmēros. Taču parādījušās trīs jaunas vidēja izmēra "salas" – video krātuve "YouTube", īso vēstījumu sociālais tīkls "Twitter" un interneta telefonijas un videotelefonijas tīkls "Skype".

Kartē kā satelītvalstis lielvalstij "Facebook" redzamas caur to spēlējamās spēles "Farmville" un Ķīnas iedzīvotājiem domātā "Happy Farm". Abas ir lauku sētas simulācijas, kur var audzēt dažādas virtuālas ražas, ganīt lopus un tirgoties ar citiem spēlētājiem.

Vairākos interneta portālos "Farmville" aprakstīta kā apsēstība, un kritizēts fakts, ka spēlētāji nemitīgi automātiski sūta saviem "Facebook" draugiem paziņojumus, ka viņu fermā ieklīdis jērs vai vajadzīga palīdzība kaimiņam aplaistīt burkānus. Citi "Facebook" lietotāji nodibinājuši protesta kopienas ar nosaukumu "negribu zināt par tavu labību, teļiem un vistām", utml.

Informācijas tehnoloģiju portāls "TechCrunch", kas ziņo par jauno "XKCD" kartes publicēšanu, norāda, ka "HappyFarm" ar it kā 228 miljoniem lietotāju ir pasaules lielākā "lauku sētas simulēšanas spēle". Tomēr portāls norāda, ka šis skaitlis ir apstrīdēts un, visticamāk, daudz mazāks, iespējams, starp 60 un 80 miljoniem lietotāju. Tomēr arī šādā izmērā "Happy Farm" lietotāju skaits līdzinās vairāku lielu Eiropas valstu – Lielbritānijas un Vācijas – iedzīvotāju skaitam.

Komentāri (31)

rolands.bondars 11.10.2010. 15.13

Centos lielajā kartē atrast draugiem.lv, bet nesanāca. Kāds var atrast?

+1
0
Atbildēt

0

rolands.bondars 12.10.2010. 17.37

Test from mob.ir.lv

0
0
Atbildēt

0

Ziemelnieks 11.10.2010. 15.10

Es lepojos, ka man tas gods būt šī tīkla biedrenei :)

+1
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu