“Vienotība” un PLL izvācas no birojiem • IR.lv

“Vienotība” un PLL izvācas no birojiem

22
Jānis Saliņš, F64

Lejiņš pauž piederību sociāldemokrātiem, kaut Saeimā ievēlēts no “Vienotības”

Abas partiju apvienības “Vienotība” un “Par labu Latviju!” (PLL) atstāj priekšvēlēšanu laikā izveidotos birojus, kuros vasarā vēlētāji varēja tikties ar politiķiem, vēsta Diena.lv. Izvākšanos no birojiem apstiprinājuši “Vienotības” preses sekretāre Gunda Reire, kā arī LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, kurš startēja no PLL saraksta 10.Saeimas vēlēšanās.

“Vienotība” biroju Elizabetes ielā plāno atstāt 15.oktobrī, bet PLL birojā mantas jau tiek pakotas kastēs. Pirms vēlēšanām, uzzinot, ka “Vienotība” oktobrī sava biroja telpas atstās, PLL oficiāli  izplatīja paziņojumu ar virsrakstu “Šlesers oktobrī gatavs pārņemt Vienotības biroju”. Ziņā presei bija teikts, ka “Vienotības” rīcība “atgādina firmas – viendienītes, kas saviem klientiem sasola visādus labumus, bet pēc tam pazūd, atstājot lētticīgus ļaudis ar garu degunu”.

Diena.lv vēsta, ka PLL no biroja Brīvības bulvārī, blakus Brīvības piemineklim, arī gatavojas izvākties – par to liecina kastēs sapakotās mantas. Dienas aptaujātais PLL darbinieks gan noliedzis, ka notiks pārvākšanās uz “Vieotības” līdzšinējo biroju, atsakot, ka šādas runas bijušas vien joks. PLL pārstāvis Romāns Meļņiks atbildējis, ka apvienības juridiskā adrese ir tur, kur atrodas Tautas partijas birojs. Meļņiks pieļāvis, ka labāka vēlēšanu rezultāta gadījumā PLL, iespējams, paliktu līdzšinējā birojā. 

Tikmēr Atis Lejiņš, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors, kaut 10.Saeimā ievēlēts no “Vienotības” saraksta, paziņojis, ka arī turpmāk būs Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biedrs. 

“Esmu dzirdējis dažādas interpretācijas par to, ka esmu “Vienotības” un SCP biedrs, tādēļ man skaidri jāpasaka – es esmu pārliecināts sociāldemokrātijas idejas atbalstītājs un LSDSP biedrs. Partijas mainīt neesmu plānojis. Esmu gatavs LSDSP pārstāvēt Saeimā, ja partija ir gatava mainīties. Tāda ir labā prakse pasaules demokrātiskākajās valstīs,” norāda Lejiņš. Topošais 10.Saeimas deputāts uzskata, ka tas neradīs problēmas, turklāt politisko spēku apvienošanās būtu risinājums cīņai pret oligarhu varu.

Politologs Ivars Ījabs ideju par apvienošanos vērtē skeptiski. “Vecā LSDPS nekad neapvienosies ar Pabriku un Štokenbergu. Tas, uz ko Lejiņš cer, ir romantisms. Tas neizdosies, jo vairums LSDSP biedru ir pensionāri ar iesarkanu pagātni,” saka I. Ījabs.

“Viņam vienkārši ir romantiskas jūtas pret LSDSP brendu, kāds tas pastāvēja Zviedrijā. Tās ir personīgas attiecības ar pieciem burtiem – LSDSP. Tomēr viņš saprot, ka reālā partija, Dineviča kantoris ar Ventspils aizmuguri, neko labu Latvijas politikai neizdarīs. Tādēļ mēģina laipot starp abām lietām,” skaidro politologs.

Komentāri (22)

Elita Ļabe 09.10.2010. 11.04

PLL atbaidošais un huligāniskais PR turpinās.

PLL sauc Vienotību par firmu viendienīti, kas izvācas no biroja…vai tad viņi paši arī neizvācas ?? Es vnk nesaprotu jēgu viņu gājieniem un izteicieniem. Vai nu viņi ir pilnīgi stulbi vai arī mūs uzskata par stulbiem.

Tāda sajūta, ka PLL kā atsaldēti skrien ar galvu sienā, salauž kaulus, bet vienalga atkal skrien ar galvu sienā.

+12
-2
Atbildēt

4

    kkristaps > Elita Ļabe 09.10.2010. 11.30

    Reini, es gan no raksta sapratu, ka tas izteikums par viendienīti ir tapis pausts no “premjerministra” Aināra Šlesera PIRMS vēlēšanām, kad minētais kungs vēl nebija pa īstam sajutis spērienu pa muguras lejasgalu, tā ka Tavs pārmetums nav īsti vietā. Man šķiet, ka no visas blēžu varzas Par izzagtu Latviju Šleseris PĒC vēlēšanām izturas viszolīdāk, tāpēc var domāt, ka tiešais vads no dibena uz smadzenēm viņam būs nostrādājis.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Elita Ļabe > Elita Ļabe 09.10.2010. 14.13

    Tādā gadījumā tā bija kārtējā Šlesera verbālā caureja, par kuru viņš tagad atbild. Par to zolīdumu: Šlesers ir kā urla..blato, bet, kad dabū pa muti, tad pielien un draudzējas. Laikam mugurkauls pa mīkstu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Elita Ļabe 09.10.2010. 11.08

    Viņi ir stulbi un nekritiski, tāpēc uzskata sevi par ļoti gudriem, un pārējos par stulbiem, un visās neveiksmēs vaino visus pārējos, tikai ne sevi.
    Tas jau ir medicīnisks gadījums.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Elita Ļabe > Elita Ļabe 09.10.2010. 11.12

    Arī 8%, kas balsoja par PLL pavisam noteikti ir diagnoze.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 09.10.2010. 11.06

Manuprāt, Lejiņš jebkurā gadījumā ir ieguvums, nu, ja viņam tā labāk patīk – lai jau viņš domā, ka pārstāv socialdemokrātus.
Sakarīgs cilvēks, viens no nedaudzajiem, kam ir priekšstats par politiku un arī par ētiku.
Vispār jau, tādu Zviedrijas vai Vācijas tipa SD partiju Latvijā vajadzētu.

+12
-3
Atbildēt

1

    Ritums Kaibe > mary75 10.10.2010. 22.56

    Jums ir visas iespējas šobrīd stāties LSDSP un atbalstīt Ati Lejiņu arī darbos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 09.10.2010. 11.09

Viņam vienkārši ir romantiskas jūtas pret LSDSP brendu, +++ visu cieņu Lejiņam, tikai – brends ir tikai brends, bet, kā sociāldemokrāts Lejiņš sadzīvos ar labējas valdības pieņemtajiem krīzes laika lēmumiem, pret kuriem, droši vien, tūlīt pat iestāsies viņa pārstāvētā LSDSP? Protams, šāda pieeja ir formālisms, Lejiņš un “iesarkanie”, vietējie sociķi – tās ir divas dažādas lietas, bet tomēr – situācija ir dīvaina :)

+8
-1
Atbildēt

1

    mary75 > buchamona 09.10.2010. 11.52

    Nu, frakcijas disciplīna viņam jāievēro jebkurā gadījumā, domāt jau viņš drīkst, kā grib, bet, jābalso, kā frakcija, jo ievēlēts viņš no Vienotības.
    Ja viņš tā nedara, tad viņš vienkārši no frakcijas jāslēdz ārā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu