KNAB informēšana par BKUS lietu neesot prioritāte • IR.lv

KNAB informēšana par BKUS lietu neesot prioritāte

21
Reinis Hofmanis, F64
Indra Sprance

Ziņa par skandalozās lietas nodošanu prokuratūrai nav sniegta priekšvēlēšanu darbu dēļ

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) šobrīd ir citas prioritātes, tādēļ sabiedrība trešdien netika informēta par kriminālvajānas sākšanai nodoto Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) iepirkumu lietu. Tas noprotams no KNAB sabiedrisko attiecību speciālistes Ievas Karlsbergas Ir.lv sniegtās atbildes.

Kā norādīja KNAB pārstāve, birojam šobrīd prioritāte ir nodrošināt informācijas sniegšanu vēlēšanu jautājumos. Medijiem izplatītā paziņojumā KNAB pārmet medijiem vēlmi iesaistīt biroju politiskās diskusijās, apšaubot KNAB politisko neitralitāti.

''Biroja darbinieki ik dienu veic nozīmīgu un apjomīgu izmeklēšanas darbu, vāc pierādījumus aizdomās turēto personu saukšanai pie atbildības, bet tomēr ar nožēlu jāatzīst, ka atsevišķu žurnālistu publiski paustie minējumi parāda tendenci sabiedrībai radīt nepareizu priekšstatu par KNAB darbības principiem,” paudis KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis.

Jau vēstīts, ka trešdien Ģenerālprokuratūrai nodotajā lietā par kukuļošanu, apzināti sadārdzinātām būvdarbu tāmēm par valsts un ziedojumu līdzekļiem un naudas atmazgāšanu apsūdzēti 10 cilvēki, starp viņiem BKUS un privātfirmu darbinieki, arī Tautas partijas ziedotājs, tās dibinātāja Andra Šķēles (PLL) paziņa Aivars Lisenko. Izskanējuši pieļāvumi, ka lietas nodošana kriminālvajāšanai noklusēta tuvojošos Saeimas vēlēšanu gaisotnē.

Komentāri (21)

mary75 30.09.2010. 18.38

Saiikne ar sabiedrību un sabiedrības informēšana nav KNAB prioritāte?
Laikam, Vilnītim tai Krievijā, kur viņš ko tur beidzis, tā samācīja.
KNABs nav KGB, Vilnīti!
Un demokrātijās žurnalisti drīkst izteikt viedokli par visu, arī par Vilnīti.
Nez kāpēc par Loskutova vai Striķes ietekmēšanu no politiķiem neviens neidomājās, bet, par Vilnīti gan?

+9
0
Atbildēt

1

    ♣Shaggy♣ > mary75 30.09.2010. 19.22

    Dzeri pietiks dzert! Tas tevi postā iedzīs.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

Zigurds Pļaviņš 01.10.2010. 18.28

Sabiedrības neinformēšana par tik nozīmīgu krimināllietu ir vēl viena ilustrācija N.Vilnīša pareizajai izpratnei par viņa “uzdevumu” – padarīt KNAB par mazu, klusu, nemānāmu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu