Aicina iztēloties pasaules galu • IR.lv

Aicina iztēloties pasaules galu

26

24. septembrī plkst. 20.00 Zinātnieku nakts laikā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē LU Komunikācijas studiju nodaļas doktoranti rīkos hepeningu "Pasaules gala lasīšana ar iztēles palīdzību”. Tā mērķis ir cilvēkiem atgādināt par masu mediju un populārās kultūras lomu pasaules gala konstruēšanā.

Pasākumu veido vairāki patvaļīgi atlasīti autoetnogrāfiski un vēsturiski stāsti, kas ilustrē saikni starp masu medijiem un cilvēku priekšstatiem par pasaules galu. Šos stāstus palīdzēs iemiesot un atainot LU komunikācijas zinātnes doktoranti. Kā norāda profesore Vita Zelče, doktoranti jau otro gadu līdzdarbojas zinātnieku naktī, piedāvājot alternatīvu tradicionālajām dabaszinātņu prezentācijām. “Pērngad mēs iestudējām mistērisku performanci, kas atainoja Latvijas Universitātes dzimšanu un dzīvošanu cauri laikmetiem. Šoreiz laipiņa tiek mesta uz dabaszinātnēm, sakot, ka komunikācijas procesu pētniecība ļauj labāk izprast, kā mediji un kultūra iespaido mūsu zināšanas par it kā dabas zinātņu laukā mītošiem jautājumiem,” norāda V. Zelče.

Tāpat hepeninga mērķis ir aktualizēt Latvijā mazpazīstamo performatīvo sociālo zinātņu virzienu, kas popularizē sabiedrības izpētes rezultātus, izmantojot dramaturģiskas un mākslinieciskas metodes. Pasākumā gaida tikšanās ar vairāku laikmetu cilvēkiem – slavenībām un ierindas pilsoņiem –, kas piedzīvoja un izdzīvoja savu “pasaules galu”. Radošā komanda aicina ikvienu apmeklētāju sagatavot savu stāstu par pasaules galu, ar kuru hepeninga laikā varētu padalīties.

Hepenings “Pasaules gala lasīšana ar iztēles palīdzību” notiks LU Bioloģijas fakultātē (Kronvalda bulvāris 4), 2. auditorijā. Sākums plkst. 20.00.

Komentāri (26)

maija_br 23.09.2010. 22.25

Lai nebūtu pasaules gals nebalsošu par Tautas partijas un pirmās partijas apvienību „Par labu Latviju” un par Zaļo un Zemnieku savienību, LPP/LC, jo tās gadiem ilgi bija pie varas Saeimā un valdībā, vājināja cīņu pret korupciju, likvidēja cukura ražošanu, izsaimniekoja valsti un iedzina to parādos.
Nebalsošu par Saskaņas centru, jo tā sarakstos ir Boriss Cilēvičs un viņam līdzīgie rubikieši, kuri gadiem ilgi ienīst valsts valodu un tautas tradīcijas un piekopj un uzspiež okupantu politiku.
Nebalsošu par sīkpartijām, jo viņām bija dotas iespējas iekļauties esošajās partijās un ar savu viedokli un darbību ietekmēt sabiedrības attīstību.
Balsošu par Andri Buiķi, Ilmu Čepāni, Sandru Vilsoni, Alekseju Loskutovu, Sarmīti Ēlerti, Ģirtu Valdi Kristovski, Aigaru Štokenbergu un daudziem citiem kandidātiem no Vienotības partijas, jo viņi pārstāv un pārstāvēs sabiedrības, nevis savtīgās intereses.
Nebūsim vienaldzīgi un remdeni, jo pat divas, trīs balsis izšķir rezultātu.

+1
0
Atbildēt

0

ilmisimo 24.09.2010. 20.17

Pasaules gala restartēšana ar bioloģijas palīdzību notiks LU Bioloģijas fakultātē (Kronvalda bulvāris 4), 2. auditorijā. Sākums plkst. 20.00

Pēc 20.00 iekšā vairs nelaidīs.Ārā arī ne.

0
0
Atbildēt

0

varrvara 23.09.2010. 21.42

Nesaprotamas idejas. Kam tas vajadzīgs? Ja būs pasaules gals, tad to taču kā kino nevarēs skatīties. TEVIS VIENKĀRŠI VAIRS NEBŪS!!!!!!!!!!! VAI TAS NAV SKAIDRS!!!!!!!!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu