Domnieks ar pašvaldības auto braucis uz naktsklubiem • IR.lv

Domnieks ar pašvaldības auto braucis uz naktsklubiem

26
Elmārs Rudzītis, F64

Rīgas domes deputāts Šiliņš atvainojas vēlētājiem un noliks deputāta mandātu

Rīgas domes deputāts Jānis Šiliņš ("Pilsoniskā savienība") izplatījis paziņojumu, atvainojoties vēlētājiem, ka nedēļas nogalēs ar pašvaldības auto vizinājies pa galvaspilsētas naktsklubiem un solot atmaksāt zaudējumus. Viņš nolēmis nolikt deputāta mandātu, vēsta aģentūra BNS.

Par neatbilstīgo pašvaldības transporta izmantošanu svētdien ziņoja ''Latvijas Neatkarīgās televīzijas'' (LNT) raidījums "Top 10". Rīgas domes deputātu astoņām komitejām ir četras automašīnas darba pienākumu veikšanai, un viens no šiem auto domniekiem pieejams visu diennakti ārkārtas gadījumiem, piemēram, lai dotos uz plūdu, ugunsgrēku vai citu avāriju notikuma vietu. Šī busiņa lietošanu koordinē Rīgas domes dežurante, kura speciālā žurnālā reģistrē tā izmantošanu, fiksējot gan deputāta vārdu, gan maršruta galamērķa adresi.

Pēc sarakstiem redzams, ka laikposmā no februāra līdz jūnijam dežūrtransports izmantots vēlās nakts stundās izmantots adrešu Skolas iela 2, Brīvības iela 211 un A.Briāna iela 9 apmeklēšanai, kur atrodas naktsklubi "Essential", "Godvill", "Kefīrs" un "Piens". Šajās reizēs pašvaldības auto izmantojis "Pilsoniskās savienības" deputāts Jānis Šiliņš, vēsta LNT, norādot, ka dežūrtransporta izmantošanu neviens nekontrolē.

Pirmdien publiskotā paziņojumā deputāts pauž: "Es, Rīgas domes deputāts Jānis Šiliņš, atvainojos visiem Rīgas iedzīvotājiem, vēlētājiem un partijas biedriem par savu neētisko rīcību, izmantojot dienesta autotransportu personīgām vajadzībām. Patiesi nožēloju notikušo un apliecinu, ka turpmāk šādas situācijas neatkārtosies. Ar savu darbu centīšos atjaunot uzticību." Viņš arī solījies atmaksāt domei radušos izdevumus.

Šiliņa rīcību ārkārtas sēdē nosodījusi Rīgas domes "Pilsoniskās savienības" (PS) frakcija. Kā informēja PS preses sekretāre Dace Balode, Šiliņš nolēmis nolikt deputāta mandātu, par ko informējis partijas valdi. Par šādu soli deputāts izšķīries, jo viņam esot svarīgi saglabāt gan partijas, gan savu labo slavu.

Šiliņš līdz šim strādāja Satiksmes un transporta lietu komitejā un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā. Nākamais pēc saņemto balsu skaita vēlēšanās no PS saraksta ir Jānis Vahers.

Komentāri (26)

mary75 30.08.2010. 13.25

Puišelis izskatās pēc pašpārliecināta muļķa.
Bet, vēl muļķīgāk izskatās Kriesovskis un Viņķelis, kā arī pārējie “biedri”, nevis nosodot šo cilvēku, bet, faktiski, attaisnojot, jo, vainīgs, redz. Ušakovs, kas nav izstrādājis noteikumus.
Labi, viens idiots, bet, kad vesela rinda plānprātiņu, kas bez noteikumiem nesaprot, ka ar pašvaldības transportu uz naktsklubu nav jābrauc, jāsāk domāt, kas tā par tādu partiju?
Tad, vismaz, klusējiet un netriciniet gaisu ar “ētiku”, “morāli”, utt., te jūs skaidri parādat, ka jums, tāpat kā citiem, uz “savējiem” šie vārdi neattiecas.

+22
-2
Atbildēt

0

Uldis Šneiders 30.08.2010. 12.37

Man viena alga – ko un kā puika darījis. Nopietni! Mani interesē: vai viņš būtu “atbildējsi un atvainojies” arī BEZ LNT sižeta, vai LNT gaidīja īsto brīdi vai arī patiesi to uzzināja tagad, vai PS zināja vai nē par šādām lietām un – ko īsti dara Rīgas Domes iekšējie auditori-revidenti. Kāda jēga ir PS un JL aicinājumiem, ja viņu pašu biedri nesaprot deputāta jēgu un būtību? Protams, es uzskatu, ka deputāts Ir cilvēks un viņam NEDRĪKST būt savādākas mērauklas, kā citiem ļaudīm, bet citi jau tā neizmanto pašvaldības lietas un nelemj par budžetiem utt. Man – rīdziniekam – nevajag atvainošanos, bet DARBU! Šlesers gatavojas sēsties mīkstā krēslā, Ģirts muldēt muld, Edgars aicina balsot +++ Kas īsti Rīgā strādā? (Domē, domāju…)

+19
-1
Atbildēt

0

LAURIS 30.08.2010. 13.07

Man ir no sirds kauns, ka galvaspilsētas domē sēž šitādi urlas ar aziātu manierēm. Cerams, rakstā minētā varoņa politiskā karjera ar šo izlecienu būs beigusies.

+18
-1
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu