Apšauba kukuļošanā izmantotās kurpju kastes ietilpību • IR.lv

Apšauba kukuļošanā izmantotās kurpju kastes ietilpību

13
Rīgas amatpersonu kukuļošanas lietā apsūdzētie Vilnis Štrams (K), Raimonds Janita (C), Pēteris Strancis (L). Autors: Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

Bijušais Rīgas attīstības vadītājs Štrams noliedz miljona eiro saņemšanu kurpju kastē

Bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams uzskata, ka sazvērestības teorijas par viņam nodotām kurpju kastēm un vienu miljonu eiro ir nereālas, vēsta aģentūra LETA.

Pirmdien sniedzot liecības Rīgas apgabaltiesā, kur atsāka izskatīt tā saukto Rīgas amatpersonu kukuļošanas lietu, Štrams apšaubīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītāja Raimonda Janitas liecības.
Janita iepriekš liecināja, ka pirms aptuveni pieciem gadiem Vecrīgas kafejnīcā "Nostaļģija" ''priekšniecības uzdevumā'' ticies ar uzņēmēju Ināru Vilkasti un Raimondu Štālbergu, kad Štālbergs uz galda nolicis lielu kurpju kasti. Kurpju kastē atradies zils polietilēna maiss, kurā savukārt bijusi nauda.

Kurpju kasti ar naudu Janita esot aiznesis uz Štrama kabinetu. Pats Štrams tobrīd neesot bijis darbā, bet Janitam teikts, lai naudu viņš atstāj seifā. Administrācijas vadītājs tā arī darījis – atvēris seifu un mēģinājis tur ielikt kurpju kasti ar naudu, bet tā bijusi pārāk liela un negājusi iekšā. Janita izlicis naudu uz galda un konstatējis, ka tā ir saburzīta un lietota. Viņš gribējis banknotes salikt kaudzītēs pēc nominālvērtībām, pie reizes arī paskaitījis līdzi. Saskaitījis ap 326 000 eiro (aptuveni 228 000 latu), bet tad atteicies no savas ieceres un vienkārši ielicis naudu seifā nesakārtotu.

Štrams pirmdien šo stāstu noliedzis. "Man ir aizdomas, ka Janitam nav īsti skaidrs, kādu telpu aizņem 500 000," teica Štrams. Viņš atzinās, ka pat esot mēģinājis dažādās banknotēs savietot kurpju kastē šādu naudu un veicis aprēķinus. Viņaprāt, 500 000 latu neievietojas normālā kurpju kastē.

Savukārt apsūdzētā uzņēmēja Ināra Vilkaste, kuru prokuratūra uzskata par kukuļa devēju citā epizodē, nolēmusi izmantot savas likumā paredzētās tiesības un tiesā neliecināt.

Kā ziņots, saskaņā ar apsūdzību Štrams un bijušais Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieks Pēteris Strancis vienojušies pieprasīt viena miljona eiro kukuli no Vilkastes, lai viņas interesēs mainītu teritorijas plānojumu īpašumam Mežaparkā, Rusova ielā 1. Prokuratūra uzskata, ka Vilkaste bijusi ieinteresēta iegūt tiesības Rusova ielā veikt apbūvi ar ievērojami lielāku stāvu skaitu, nekā to paredzēja spēkā esošais pašvaldības teritorijas plānojums un apbūves noteikumi. Kukuli Vilkaste paredzējusi nodot trīs daļās, bet tā saņemšanai Strancis norīkojis Janitu, liecina prokuratūras informācija.

Komentāri (13)

ltvpanorama 30.08.2010. 17.26

500 000 eur ir tikai 10 paciņas pa 50 k 500 eur banknotēs..vai 50 paciņas pa 100 eur, nedomāju ka tas aizņem milzum daudz vietas..katram ir bijusi rokās kārtīga kurpju kaste..

+9
0
Atbildēt

1

    draugs > ltvpanorama 30.08.2010. 22.51

    Esmu turējis rokā 20k USD pa 100mtniekam. Tā ir tāda mazītiņa kaudzīte, normālas piezīmju grāmatiņas biezumā. 500k mierīgi saiet kurpju kastē. vispār muļķīgs arguments, bet tā nu ir jārunā, ja par lietas būtību nekā nav ko teikt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

photocom 30.08.2010. 17.56

un kas tie par seifiem domē
ka nauda nelien tajos ?

+7
0
Atbildēt

0

Miceks 30.08.2010. 18.55

Par šito gan riktīgi sasmējos! Ļoti nopietna nodarbe domes amatpersonām-izmēģināt cik naudas var salikt kurpju kastē!
Iedomājos to skatu-kā Bīna filmās! …ja vien nebūtu tik baisi..

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu