Rīgas svētkus svin 100 tūkstoš cilvēku • IR.lv

Rīgas svētkus svin 100 tūkstoš cilvēku

24
Lita Krone, LETA

Aviošova sacīkstē uzvar Krievijas pilote, uguņošanas sacensībās – "Svētku aģentūra"

Rīgas svētkus sestdien apmeklējuši vairāk nekā 100 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, atsaucoties uz rīkotāju aprēķiniem, vēsta aģentūra LETA. Vairākus desmitus tūkstošu skatītāju abos Daugavas krastos pulcēja aviošovs, ko lidotāji demonstrēja starp Daugavas tiltiem, kā arī uguņošanas sacensības sestdienas vakarā.

Aviošovs vienlaikus bija pilotu – Spānijas lidotāja Kastora Fantobas un Krievijas pilotes Svetlanas Kapaņinas – sacensības, kurās pēc abiem posmiem uzvarēja Krievijas meistare.

Savukārt Rīgas svētku uguņotāju sacensībās septiņu dalībnieku konkurencē par uzvarētāju atzīta "Svētku aģentūra", kas ar savu priekšnesumu varēs piedalīties Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas svinībās 18.novembrī.

Kā novēroja LETA, daudzi izmantoja izdevību apmeklēt rekonstruēto Mihaila Čehova Rīgas krievu teātri, kurā pēc divu gadu "trimdas" atgriezies radošais kolektīvs. Apmeklētāji varēja ne tikai apskatīt skatuvi un skatītāju zāli, bet ielūkoties arī aizkulisēs.

Visvairāk ļaužu bija sapulcējušies 11.Novembra krastmalā, kur piedalījās ģimenes radošajās darbnīcās, degustēja veselīgus ēdienus "Lielajā ēdamielā", iemēģināja atrakcijas, vēroja regati "Ostas airi", Lielo leļļu talismanu gājienu, skrituļotāju īs[t]krosu, "Cartoon rallija 2010" braucienus, baudīja koncertus.

Atraktīva izdevusies tradicionālās "Kanāla regates" izrāde, Ir.lv stāsta tās dalībnieki un vērotāji. Savukārt piektdienas vakarā uzsāktajā diennakts basketbola turnīrā par uzvarētāju kļuva Daugavas Kreisā krasta komanda.

Svētdien svētki turpinās ar priekšnesumiem Vērmanes dārzā. Rīgas svētku laikā sabiedriskais transports rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir bez maksas.

Komentāri (24)

janazakovica 21.08.2010. 16.22

maksligi raditi domes darbonu svetki-lai popularizetu sevi pirms velesanam tada maksligaa veidaa.kaa senajaa romaa HLEBA I ZRELIS.maizi un izklaides.

+15
-8
Atbildēt

4

    laura_skeltina > janazakovica 21.08.2010. 17.42

    Pietrūkst vien gladiatoru cīņu. Uz tām gan aizietu.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    oskaar > janazakovica 22.08.2010. 00.08

    Nu- šie ir mākslīgi radīti svētki. Bet vai būtu labāk, ja šo svētku nebūtu vispār (sevis popularizēšana pirms vēlēšanām protams te piemīt, bet vai tādēļ nopulgot visu pasākumu)?
    Un kas ir “dabiskie” svētki? Nu- Jāņi, protams. Kas vēl? Vai ir kāds datums ar savām asociācijām, par kurām visa Latvijas tauta būtu vienota? Man, teiksim, būtiskākais šķiet 4. maijs, bet citiem varbūt 16. marts vai 11. novembris.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > janazakovica 22.08.2010. 02.34

    Bet nu interesanti – Aiz skatuves lielais LTV busiņš, bet tiešraidi piedāvāja LNT. Interesanti – vai LNT maksāja par svētku pārraidīšanas iespēju, vai varbūt Rīgas Dome maksāja LNT, lai tas pārraidītu šo šovu. Kā ir bijis citus gadus?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > janazakovica 21.08.2010. 17.55

    Tas ir gadu tūkstošos pārbaudīts mārketinga paņēmiens un tas nostrādā. Nemaz nebrīnītos, ja tuvāk vālēšanām kāda no naudīgajām apvienībām uztaisīs vēl kādu kumēdiņu pasākumu.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 21.08.2010. 18.09

Vai nu tāpēc,ka šlesakovs īslaicīgi iešmaucis RD, tagad visiem drūmās sejās jāgatovajas oktobrim.Lai taču cilvēki brīvdienā atpūšas,man nav žēl :)

+9
-2
Atbildēt

0

photocom 21.08.2010. 19.18

Gonki busuļis arī
pa krieviski pajōt
šlosers jau balsis skaita

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu