Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Šāgada pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, Latvijas eksports palielinājās par 22%, kas ir ceturtais straujākais pieaugums no visām Eiropas Savienības valstīm, liecina statistikas biroja Eurostat dati. Arī rūpnieciskās ražošanas apjoma pieaugums – par 13,3% – bijis ceturtais straujākais. Latvijas imports šāgada pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar 2009.gada pirmajiem pieciem mēnešiem, palielinājās par 5%, kas ir otrais mazākais pieaugums aiz Bulgārijas, kur imports pieauga par 3%. Bet Latvijas ārējās tirdzniecības deficīts pirmajos piecos mēnešos samazinājies līdz 0,5 miljardiem eiro, salīdzinot ar 0,8 miljardiem pirms gada.

Šāgada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem Latvijas iekšzemes kopprodukts samazinājies par 3,9%, kas ir lielākais kritums starp visām Eiropas Savienības valstīm, liecina jaunākie Euro­stat dati. Arī šāgada pirmajā un pērnā gada ceturtajā, trešajā un otrajā ceturksnī visstraujākais IKP sarukums gada griezumā bija fiksēts Latvijā. Savukārt, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, Latvijas IKP otrajā ceturksnī pieaudzis par 0,1%, kas ir lēnākais kāpums starp visām ES valstīm.

Septiņi no 10.Saeimas deputātu kandidātiem varētu būt sadarbojušies ar bijušo LPSR Valsts drošības komiteju, liecina Totalitārisma seku dokumentēšanas centra sniegtā informācija Centrālajai vēlēšanu komisijai. Ar bijušo VDK, iespējams, sadarbojies Saskaņas centra deputāta kandidāts Ēriks Didrihsons, partijas Par prezidentālu republiku deputāta kandidāts Aivars Saliņš, partijas Tautas kontrole deputāta kandidāts Ēriks Tīrums, Zaļo un Zemnieku savienības deputāta kandidāts Arvīds Ulme, Pēdējās partijas deputāta kandidāts Roberts Gobziņš, partijas Daugava – Latvijai deputāta kandidāti Aivars Āķis un Rolands Zagorskis. Saeimas vēlēšanu likums neliedz šiem cilvēkiem startēt vēlēšanās, tomēr šis fakts tiks norādīts pie informācijas par konkrētajiem kandidātiem. Četri deputāta kandidāti Saeimas vēlēšanās nevarēs startēt, jo viņiem vēl nav dzēstas sodāmības par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem viņi bijuši tiesāti, bet vēl viens – jo Saeimā nevar ievēlēt cilvēkus, kuri noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas laikā «atradušies nepieskaitāmības stāvoklī».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu