LTV žurnālisti apliecinājuši uzticību Gailītim • IR.lv

LTV žurnālisti apliecinājuši uzticību Gailītim

42
Oļesja Sokolova, F64

Ziņu dienesta vadītājs solījies vairs nepiespiest veidot konkrētas tematikas sižetus

Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta darbinieki piektdien sapulcē pārrunājuši publiski izskanējušos pārmetumus dienesta vadītājam Marekam Gailītim par viņa politisko angažētību, mēģinot piespiest žurnālistus veidot vairāk komplimentāru sižetu par politiskās apvienības ''Par labu Latviju'' (PLL) pārstāvjiem, īpaši partijas LPP/LC līderi Aināru Šleseru.

Aģentūra BNS vēsta, ka sapulcē darbinieki apliecinājuši uzticību Gailītim.

Savukārt raidījuma "Panorāma" producente Dagnija Neimane Ir.lv skaidroja, ka sapulcē daudzpusīgi pārrunātas pēdējā laikā piedzīvotās situācijas, kas radījušas iespaidu par Gailīša vēlmi sabiedriskās TV ziņās popularizēt PLL un Šlesera aktivitātes, kurām patiesībā nav ziņu satura.

Gailītis noliedzis iepriekš izskanējušos pārmetumus, tomēr pēc Neimanes situācijas apraksta piekritis, ka divos gadījumos viņa mudinājums veidot sižetus par Šlesera aktivitātēm varēja tikt uztverts kā spiediens. Viens no tiem bijis gadījums par ''Jaunā viļņa'' dalībnieku viesošanos Rīgas domē, otrs – atspoguļojot Šlesera būtībā bezsaturīgo tikšanos ar Nodarbinātības valsts aģentūras vadību, par ko Gailītis tomēr piespiedis sagatavot nelielu sižetu ar aizkadra tekstu.

Neimane Ir.lv apstiprināja, ka LTV ziņu dienesta uzticība pirmkārt būtu apliecināma sabiedrībai, nevis Gailītim. Pēc tiešas sarunas ar Neimani sanāksmē abi vienojušies, ka līdzīgi ietekmēšanas gadījumi nākotnē vairs neatkārtosies.

BNS Neimane sacījusi: "Jāstrādā tālāk profesionāli un jāsaprot, ka laikā līdz vēlēšanām būs liels spiediens no visādām PR aģentūrām, kuras mēģinās dabūt cauri dažādas pseidoziņas. Jāpatur acis vaļā un jāsaglabā skaidrs, svaigs prāts, lai neuzrautos ne uz ko tādu."

Gailītis, atstāstot ziņu darbinieku sapulcē runāto, BNS sacījis: "Viņi man uzticas, tāpat kā "De facto" komanda apliecināja, ka nekāds spiediens nekad nav bijis no manas puses un ka mēs strādājam tālāk tikpat profesionāli un kvalitatīvi kā līdz šim, protams, ņemot vērā sensitīvo priekšvēlēšanu laiku, kad jāskatās uzmanīgāk, kuras ziņas liekam."

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) priekšsēdētājam Ābramam Kleckinam pārmetumi LTV Ziņu dienesta vadītājam par sižetu ietekmēšanu šķiet "uzpūsta lieta", ziņo BNS. Viņš gan par situāciju neko vairāk nezinot, jo bijis atvaļinājumā. Kleckina vietniece Dace Buceniece BNS informējusi, ka pirmdien, kad paredzēta NRTP vadības kārtējā tikšanās ar LTV ģenerāldirektoru Edgaru Kotu, šis jautājums varētu tikt skarts.

Rīgas Stradiņa universitātes žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne aģentūrai BNS paudusi vērtējumu, ka publiski izskanējušie pārmetumi Gailītim par politisko angažētību izskaidro atsevišķus šīs vasaras sižetus "Panorāmā" un liecina par uztraucošu tendenci.

"PLL kongress tika vienpusīgi atspoguļots, un arī avotu un ziņu izvēle ir bijusi visneparastākā tieši šovasar. "Panorāmā" [bijusi] tāda diezgan bezzobaina, mazsvarīgu ziņu virkne, un, manuprāt, tā ir ļoti uztraucoša tendence, sevišķi, ja atklājas, ka ir bijis kāds vadības uzstādījums rūpēties cieši par viena politiskā spēka atspoguļojumu. Tas ir ļoti biedējoši," saka mediju eksperte.

Viņasprāt, par šīs problēmas risināšanu būtu jārūpējas NRTP, kam "savas kompetences robežās būtu jāanalizē tas, ka, iespējams, sabiedriskais medijs par sabiedrības naudu var atklāti aizstāvēt vienu politisko spēku".

Komentāri (42)

andrisskrastins 06.08.2010. 17.15

Viss tas atgādina vecos mīļos padomju laikus – sanāca darba “sapulce” un nosprieda, ka viss kārtībā. Nekādas morālas, nekādas ētikas normas – ka tik jauks cilvēks pretī smaida. Un nekāda spiediena.

+32
-1
Atbildēt

2

    Juris Millers > andrisskrastins 07.08.2010. 20.12

    Manuprāt labāk ir, ka Gilītis atzina, ka viņa darbības varēja izskatīties šaubīgi, visi to atzina, Gailītis tika publiski nokaunināts un tagad viņš pilnīgi noteikti zina, ka vairs neko tādu nevar atļauties. Labāk zināms ļaunums, nekā jauns un nezināms.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    anda > andrisskrastins 06.08.2010. 17.20

    Jā jā-sliktais vīriņš no ritdinas būs labu labais!Varēja vēl šamējie pievienot saukli-par labu TV!

    +12
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 06.08.2010. 17.14

Laikam mums ir liels speciālistu trūkums, ka nevar Gailīti nu nekādi atlaist….pag….valstī bezdarbs…brīvi speci apkārt mētājas….Kaut kas nav ritīgi.

+24
-1
Atbildēt

2

    varbūt ka tā > andrisskrastins 06.08.2010. 17.53

    liekas tik tiešām trūkums, varētu Neimani atlaist un iecelt citu

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrisskrastins 06.08.2010. 17.30

    Krīze un bezdarbs ir smags pārbaudījums ne tikai TV ziņu dienesta žurnālistiem. Vai kāds var pastāstīt, kas bija noticis, kāpēc Rēders tika nosūtīts uz Briseli un ielikts viņa vietā Gailītis?

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

IneseT 06.08.2010. 17.21

mjā – ar to LTV nu galīgi nav labi – kā tāda personības dalīšanās. paši bļauj, saceļ traci medijos, tad sanāk vienā kabinetā, pasmaida viens otram un viss kārtībā – turpināsim saņemt aldziņas tapat kā līdz šim. baisie malači atradušies!

+17
0
Atbildēt

1

    Juris Millers > IneseT 07.08.2010. 20.13

    Tas saucas paškritika un iekšēja neitralitātes kontrole ar pilnu publicitāti. Tā tam arī būtu jābūt visos mēdijos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu