RD izsludina konkursu “bebru problēmas” risināšanai • IR.lv

RD izsludina konkursu “bebru problēmas” risināšanai

7
Gatis Gierts, F64

Vairākus tūkstošus latu RD tērēs, lai risinātu kanāla nevēlamo iemītnieku problēmas

 Rīgas pašvaldība izsludinājusi konkursu bebru problēmas risināšanai pilsētas kanālā, konkursa uzvarētājam tikšot 300 latu liela balva.

Kā aģentūrai LETA atklājis Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (ZZS),  jau pirms konkursa izsludināšanas departamentā iesniegti vairāk nekā 20 priekšlikumi bebru problēmas risināšanai.

Konkursa komisijas priekšsēdētājs ir Kļaviņš. Komisijā vēl darbosies vairāki pārstāvji no Mājokļu un vides departamenta, aģentūras "Rīgas dārzi un parki" direktora vietnieks Uldis Zommers, domes deputāti Igors Zujevs (SC) un Ieva Akuratere (PS), kā arī Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" pētnieks un bebru speciālists Jānis Ozoliņš.

Kā ziņots, domes deputāti pirms mēneša nolēma piešķirt 3600 latus no Vides aizsardzības fonda līdzekļiem bebru problēmas risināšanai pilsētas kanālā.

600 lati paredzēti balvu fondam, bet 3000 latu piešķīra kanālmalas koku aizsardzības pasākumiem pret bebru postījumiem. Šī summa tiks izlietota, lai realizētu labākās idejas, kas būs atrastas konkursā.
Rīgā uzskaitīti vairāk nekā 120 bebri. Dzīvnieki dzīvo pilsētā un tās rajonā. Bebri "saimnieko" arī vairākās citās vietās Rīgā, piemēram, Ķīšezera apkārtnē un Sarkandaugavā.

Komentāri (7)

Tane-Dane 04.08.2010. 19.06

Kādi vēl tur konkursi! Pif paf!

+2
0
Atbildēt

0

rozaa11 04.08.2010. 20.08

Piekrītu pif paf.atraduši arī nacionālo dzīvnieku.visus nošaut.divus atstāt zoo dārzā lai redz kāds ir .nopludinās visu latviju

+1
0
Atbildēt

0

itommy_ 04.08.2010. 19.39

Zoses izglāba Romu. Bobri nograuzīs Rīgu? Ainar, nepadodies!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu