"Iniciatīva Europa" pārņem Skrundas lokatora ciematu • IR.lv

"Iniciatīva Europa" pārņem Skrundas lokatora ciematu

9
Aigars Eglīte, F64

Krievijas pilsonim Sergejam Rižkovam piederošais uzņēmums samaksājis par nosolīto īpašumu

Uzņēmums "Iniciatīva Europa" pārņēmis bijušo Skrundas radiolokācijas stacijas pilsētiņu, samaksājot gan par izsolē iegūto īpašumu, gan noteiktos Privatizācijas aģentūras (PA) izdevumus, vēsta aģentūra BNS.

Jau vēstīts, ka "Iniciatīva Europa" Skrundas lokatora ciematu izsolē iegādājās par 170 tūkstošiem latu, tostarp zemesgabala cena bija 156 tūkstoši latu, apbūves cena – 13,9 tūkstoši latu. Pircējam bija jānomaksā nekustamā īpašuma nodoklis par ēkām un zemi – 1,3 tūkstoši latu, īpašuma apdrošināšana – 700 latu, kā arī jāsedz PA izdevumi par īpašuma apsardzi – 48,8 tūkstoši latu, par patērēto elektroenerģiju – 2,3 tūkstoši latu.

"Iniciatīva Europa" reģistrēta 2010.gada 7.maijā un pieder Krievijas pilsonim Sergejam Rižkovam, liecina "Lursoft" informācija.

Jau vēstīts, ka Skrundas lokatora pilsētiņas pirmās izsoles uzvarētājs Krievijas uzņēmums "Aļeksejevskoje-Serviss", kas nosolīja īpašumu par 1,55 miljoniem latu, nesamaksāja pirmo iemaksu. Tāpēc par jauno izsoles uzvarētāju PA valde atzina otru izsoles dalībnieku – Magomedu Gurbanovu, taču arī viņš nesamaksāja pirmo iemaksu, un PA vajadzēja izsludināt jaunu izsoli.

"Mežaines" īpašumu veido četri zemesgabali ar kopējo platību 45,1 hektārs, 70 ēkas un būves, tostarp dzīvojamās ēkas, administratīvās ēkas, noliktavas, siltumnīcas, kazarmas, garāžas, darbnīcas u.c.

Pilsētiņa savulaik tika izveidota PSRS militāristu vajadzībām. Tās tuvumā bija radiolokācijas stacija, kuras uzdevums bija brīdināt par raķešu uzbrukumu. 1994.gadā pēc Krievijas un Latvijas savstarpējā līguma noslēgšanas par Krievijas karaspēka izvešanu no Latvijas tika nolemts demontēt nepabeigto lokatoru "Darjal-UM". 1995.gada maijā lokatora celtni uzspridzināja. Abi atlikušie lokatori kalpoja vēl dažus gadus, līdz 1999.gada rudenī tika pabeigta to demontāža un novākti būvgruži.

Komentāri (9)

::Vai cis :: 01.08.2010. 14.33

Iniciatīva Europa??? Vai nebūtu pareizāk Iņciaķiva Jevropa v Kurļandskoi guberņiji?

+3
0
Atbildēt

0

rozaa11 01.08.2010. 15.48

Cik pa tv varēja redzēt tur nekā nav.ja jau treknos gados nevienam nevajadzēja tad tagat labi ka tā.

+1
0
Atbildēt

0

Janis 01.08.2010. 12.18

Tīri tā neko, vesela pilsēta par pārsimts tūkstošiem.
Viss kristālskaidrs un tīrs un neviens cits par tādu naudu to gabalu nepirktu.. :)

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu