Radēvičai zelts Eiropas čempionātā • IR.lv

Radēvičai zelts Eiropas čempionātā

28
AFP/LETA

Tāllēcēja triumfē ar jaunu Latvijas rekordu; sportistei pienākas prēmija

Latvijas tāllēcēja Ineta Radēviča trešdien ar jaunu Latvijas rekordu Barselonā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā kļuva par kontinenta čempioni, savā labākajā mēģinājumā aizlēcot 6,92 metru tālumā, ziņo aģentūra LETA.

Radevičai par šo sasniegumu pēc Ministru kabineta noteikumiem pienākas prēmija līdz 10 tūkstošiem latu, un par tās apjomu lems gada nogalē, atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas sniegto informāciju, vēsta aģentūra BNS.

Radēvičas pārējie rezultāti trešdienas sacīkstēs bija 6,87, 6,79 un 6,73 metri. Otro vietu ar tādu pašu rezultātu kā Radēvičai ieguva portugāliete Naide Gomeša. Lai noteiktu uzvarētāju, tika ņemts vērā nākošais labākais rezultāts, un tas Latvijas sportistei bija par 19 centimetriem labāks. Pie bronzas godalgas šoreiz tika Krievijas sportiste Olga Kučerenko ar rezultātu 6,84 metri.

Iepriekšējais Latvijas rekords kopš 2001.gada 11.jūnija piederēja Valentīnai Gotovskai, kad viņa sacensībās Tartu aizlēca 6,91 metrus.

Jau ziņots, ka otrdien Eiropas čempionāta kvalifikācijā cita Latvijas sportiste Lauma Grīva sasniedza jaunu personisko rekordu, aizlecot 6,60 metrus, un tikai par diviem centimetriem atpalika no labāko 12 sportistu skaita, kas iekļuva finālā. Personisko rekordu Grīva laboja par pieciem centimetriem, bet čempionāta kopvērtējumā viņai ir 15.vieta.

Krāslavā dzimusī vieglatlēte Radeviča uzvaras rezultātu sasniedza fināla ceturtajā lēcienā. Jau vēstīts, ka Latvijas sportiste dzīvo un trenējas Maskavā, savas dzīvesbiedra Krievijas hokejista Pjotra Ščastļivija mītnes pilsētā.

Komentāri (28)

astra_ozo 29.07.2010. 00.15

mums ir smukākā čempione Eiropā!!! :)

+10
0
Atbildēt

0

artisch 29.07.2010. 07.44

Aizdomājo par sportu Latvijā un nonācu pie secinājuma – mūsu sportisti ir apbrīnojami ļaudis. Nekad valsts finanējums sportam nav bijis īpaši liels, tagad krīzes laikā tas ir vēl mazāks, taču sportisti sekmīgi cīnās neskatoties uz nekādām grūtībām. Ja mēs katrs savā lauciņā tik neatlaidīgi ietu pretī saviem mērķiem, tad krīze būtu “viņiem aiz robežas” nevis klauvētu pie mūsu durvīm.

Malacis Ineta!

+8
0
Atbildēt

0

vzlotnikovs 29.07.2010. 00.01

Fantastisks iemesls bija dzirdēt Latvijas himnu šovakar. Paldies.

+8
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu