Atbrīvo no amata "Rīgas namu" vadītāju • IR.lv

Atbrīvo no amata "Rīgas namu" vadītāju

27
Evija Trifanova, LETA

Ilggadējā valdes priekšsēdētāja vietā iecelts Īpašumu departamenta direktors Kavacs

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) kā uzņēmuma kapitāldaļu turētājs no pašvaldības SIA "Rīgas nami" (RN) valdes atbrīvojis kompānijas ilggadējo vadītāju Andri Lāci, vēstī aģentūra LETA. Viņa vietā iecelts Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Kārlis Kavacs.

Kā informējis Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe, trešdien uzņēmuma ārkārtas dalībnieku sapulcē iepazīstoties ar RN revīzijas rezultātiem, konstatēti būtiski pārkāpumi uzņēmuma un tā vadītāja darbībā. Secināts, ka RN valdes priekšsēdētājs Lācis nav pienācīgi pildījis amata pienākumus, kavējis revīzijas veikšanu un pieļāvis pārkāpumus uzņēmuma saimnieciskajā darbībā. Līdz ar to viņš zaudējis uzticību un saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" ir atbrīvots no amata.

RN valdē jau kādu laiku darbojas bijušais Rīgas vicemērs un Šlesera partijas biedrs Almers Ludviks (LPP/LC), kurš atbild par kultūras jautājumiem. Kavacs departamenta direktora amatu neatstās un RN valdes locekļa darbu pildīs amatu apvienošanas kārtībā. Par to, kurš būs uzņēmuma vadītājs, būšot jāvienojas abiem RN valdes locekļiem – Kavacam un Ludvikam.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes atzinumā teikts, ka uzņēmumā sistemātiski pēc neskaidriem principiem darbiniekiem piešķirtas piemaksas, kuras pat trīskārt pārsniegušas pamatalgu. Atklāts, ka uzņēmuma kasē tiek glabāti skaidras naudas līdzekļi līdz pat 80 000 latu, kuru izcelsmi un izlietojumu neesot iespējams pārraudzīt. Turklāt uzņēmuma vadība kavējusi revīziju, nesniedzot vajadzīgos dokumentus.

Iepriekš Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC), Šleseram un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājai Eiženijai Aldermanei (LPP/LC) tika iesniegta vēstule ar parakstiem, kurā pausts atbalsts Lācim, aicinot neatbrīvot viņu no amata.

Vēstulē, ko parakstījuši Melngalvju nama un RN pārstāvji, uzsvērts, ka Lācis ir ''lielisks saimnieks'', RN dibinātājs, kā viņa paveiktie darbi uzskaitīti atjaunotais Rātslaukums, Rolanda skulptūra, Melngalvju nams, Rātsnams, tā saucamā Kungu māja, Daugavas malas Kristaps, Jēkaba baznīcas zvans. Viņa ideja esot arī Melngalvju nama fasādes mūzikas izveidošana gada tumšajā periodā, par kuru priecājas gan tūristi, gan vietējie iedzīvotāji.

RN ar 54,4 miljonu latu pamatkapitālu ir trešais lielākais pašvaldības uzņēmums. 2008.gada nogalē dome nolēma nenodot to privatizācijai. RN apgrozījums 2008.gadā bija ap trijiem miljoniem latu, peļņa – tuvu 160 tūkstošiem. Lācis RN vadīja no 1996.gada. Pēc Rīgas Kultūras aģentūras likvidācijas RN tika uzdots turpmāk organizēt kultūras dzīvi "Rīgas Mākslas telpā", kinoteātrī "Rīga" un Rīgas Kongresu namā.

Komentāri (27)

KasparKondrat 28.07.2010. 20.33

hmmm… Kavacs – turklāt darba apvienošanas kārtībā – tā nu gan ir interesanta izvēle… izskatās, ka viņš kā uzticama slota vienmēr tiek ielikta amatos pēc mēslu taisītājiem… tā bij Finanšu departamentā, tā Īpašuma departamentā… tagad Rīgas namos…

+1
0
Atbildēt

0

murnieks112233 28.07.2010. 18.54

Nesen kā Lācis patrieca visus kultūras cilvēkus…nu pašu patriec…
Nedari otram to, ko pats negribi saņemt pretī.

Resno, valdošo mudaku beigām nu ir sākums.

0
-1
Atbildēt

0

Ieva Lucāne 28.07.2010. 14.51

Rakstu te, jo īsti nezinu kur vēl man veersties pēc padoma. Varbūt kādam ir vairāk informācija? Draudzene stājās universitatē, bet viņai dokumentus atteicās pieņemt, jo viņai vēl nav apritējuši 18 gadi. Arii man 18 paliks tikai septembrī, tādēļ gribēju uzzināt, kurās augstskolās vispār uzņem 17gadīgos. RPIVA man teica, ka njem visus ar atestātu, bet citur grūti tagad kādu sazvanīt. Varbūt varat man uz e-pastu [email protected] atsūtīt, ja jums ir kaada informācija. Dokumentu iesniegšana tulīt beigsies, taadēļ tas ir ļoti steidzami :((

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu