Pašiem sava Igaunija • IR.lv

Pašiem sava Igaunija

5

Ir valstis un pat diezgan lielas, no kurām ļoti reti pienāk ziņas

Šķiet, informācijas aģentūras gadiem neko nestāsta par Mongoliju. Ir arī tādas, kur notiek briesmu lietas, bet tās notiek visu laiku – Afganistāna, Irāka, Palestīna… Un visbeidzot ir valstis, no kurām pienākošās ziņas vieno kāds kopējs motīvs vai stilistika. Jau pirms vairākiem gadiem pamanīju, ka Igaunija piegādā mums pārsvarā ļoti dīvainas ziņas, dažreiz tik neparastas, ka tās varētu kļūt par sižetiem jaunām ironiskām etnoanekdotēm par kaimiņos dzīvojošiem dīvaiņiem.

Šīs ziņas atstāstu draugiem, un vienu brīdi pat apsvēru iespēju taisīt Igaunijai veltītu raidījumu kādā radio. Tas būtu humoristisks raidījums par brīnumzemi, kur rīko odu lasīšanas čempionātus un kur cilvēkam var nozagt lauku māju ar visām piebūvēm (pazīstamos arhitektoniskos elementus saimnieks vēlāk pamanīja apkārtējo māju fasādēs).

Manam hipotētiskajam raidījumam varētu būt tematiskās sadaļas. Turpinot nekustamā īpašuma tematiku, var atcerēties, ka pirms kāda laika no Krievijas puses pa Narvas ūdenskrātuvi uz Igaunijas krastu atpeldēja neliela kūdras sala ar mežu un pļavu, pievienojot Igaunijas plašumiem veselus četrus hektārus. Tad varētu pāriet uz satiksmes tēmu un atcerēties, kā igauņu ceļu policists, riskējot ar dzīvību, uzlēca uz dzinēja pārsega, lai aizturētu mašīnu. Vadītājs izlēma nepadoties un veica trillera cienīgus manevrus – strauji uzņemot ātrumu un bremzējot, vairākkārt mēģināja nomest inspektoru no sava auto. Cīņa uz ceļa turpinājās vairāk nekā kilometru, un pa šo laiku policists ne tikai nepadevās, bet arī paspēja izsaukt papildspēkus, kuri aizturēja pārkāpēju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu