Francijas valdība dod zaļo gaismu pensiju sistēmas reformai • IR.lv

Francijas valdība dod zaļo gaismu pensiju sistēmas reformai

24
AFP/LETA

Likumprojekts paredz paaugstināt pensionēšanās vecumu no 60 līdz 62 gadiem

Francijas valdība otrdien akceptēja pretrunīgi vērtēto likumprojektu, kas paredz pensionēšanās vecumu paaugstināt no 60 līdz 62 gadiem, ziņo LETA-AFP. Tagad likumprojekts tiks nodots parlamentam.

Paredzēts, ka parlamenta apakšpalāta – Nacionālā sapulce – par likumprojektu balsos septembrī, taču pēc tam to jāapstiprina vēl Senātā. Francijas prezidents Nikolā Sarkozī paudis cerību, ka likumprojekts stāsies spēkā līdz oktobra beigām. Likumprojekts ir Sarkozī reformu programmas būtiskākā sastāvdaļa.

Reformu mērķis ir samazināt Francijas budžeta deficītu, taču arodbiedrības apgalvo, ka tas uzkraujot netaisnīgi lielu slogu strādājošajiem. Pagājušajā mēnesī arodbiedrības sarīkoja plašus ielu protestus un sola tos atkārtot septembrī. Runas par pensionēšanās vecuma palielināšanu līdz šim Francijā tika uzskatītas par tabu.

Komentāri (24)

daina_tabuna 13.07.2010. 14.40

Franči ar savu mūža ilgumu jau nu gan varēja pasēdēt un padzert vīniņu kaut kur pavēnī. Atraduši, par ko pukstēt- divi gadi klāt. Vaimanu, vaimanu! Ņergas! Mums piemeta klāt tā ne pa jokam, turklāt mūža ilgums par 8 gadiem īsāks.

+4
0
Atbildēt

0

Eriks Grube 14.07.2010. 02.01

Francijaa valda Sarkozi, valdiiba ir zemaaka par zaali…

0
0
Atbildēt

0

Driimeris 13.07.2010. 20.17

visu cieņu Francijas valdībai- varētu drusku savas valstiskuma izjūtas aizdot mūsu politiķiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu