Brigmanis: sabiedrība Lembergu ir attaisnojusi • IR.lv

Brigmanis: sabiedrība Lembergu ir attaisnojusi

139
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

ZZS premjera amata kandidāts būs Lembergs

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdē trešdien nolēmts premjera amatam virzīt smagos noziegumos apsūdzēto Vetnspils mēru Aivaru Lembergu.

ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis norāda: “Mūsu lēmums ir balstīts savienības piedāvājuma pamatvēstījumā: saimnieki savā zemē, saimnieki strādā paši un dod darbu citiem.” Vējonis arī uzsver, ka visi Lemberga sasniegumi Ventspilī ir visiem redzami un novērtējami. “Mūsuprāt, Lemberga saimnieciskajām spējām un prasmēm jādod jauns lauks.”

Vējonis žurnālistiem atzina, ka lēmums par Lemberga izvirzīšanu premjera amatam pieņemts pēc konsensus principa. Lai arī ZZS biedru vidū esot bijuši arī citādāk domājoši cilvēki, vairākums esot atbalstījuši Lembergu kā premjera amata kandidātu, stāstīja ZZS priekšsēdētājs.

Tas, ka ZZS amata kandidāts apsūdzēts smagos noziegumos un var nonākt cietumā, apvienībai neesot šķērslis “kamēr nav sprieduma”. Tomēr ne Vējonis, ne arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis skaidri neatbildēja, vai apvienībai varētu būt cits premjera amata kandidāts, ja Lembergs tiešām nonāktu cietumā kā to viņš nesen prognozēja. “Sabiedrība Lembergu ir attaisnojusi,” sacīja Brigmanis, norādot uz augstajiem Lemberga popularitātes reitingiem.

Lembergs trešdien preses konferencē žurnālistiem klāstīja savus plānus, ja viņam tiks uzticēta valdības veidošana. Pirmais darbs būšot iepazīšanās ar vienošanās dokumentu ar starptautiskajiem aizdevējiem, ko Lembergs nodēvēja par Molotova/Rībentropa paktu. No Lemberga teiktā noprotams, ka viņš neredz iespēju izpildīt vienošanos un tā nosacījumi diskusiju ceļā būtu jāpārskata. Lembergs atteicās sniegt savu redzējumu, kā konsolidēt nākamā gada budžetu.

Tāpat Lembergs bija visai izvairīgs jautājumos, kas skar ZZS iespējamo sadarbību ar citiem politiskiem spēkiem pēc vēlēšanām, uzsverot, ka “viss ir tautas rokās”. Savukārt Brigmanis, uz jautājumu, vai pieļauj ZZS sadarbību valdības veidošanā ar “Vienotību” vai “Saskaņas centru”, ja kāda no tām uzvar vēlēšanās, atbildēja: “Ne vienmēr uzvarētāji ir uzvarētāji.”

Tāpat visai izvairīgi ZZS politiķi bija jautājumā par prezidenta vēlēšanām. Brigmanis skaidroja, ka ZZS negrasās pirms vēlēšanām “likt visas kārtis galdā”, neatklājot, vai apvienībai varētu būt savs prezidenta amata kandidāts, vai arī Valsts prezidents Valdis Zatlers varētu turpināt darbu otrajā pilnvaru termiņā.

.

Komentāri (139)

mary75 07.07.2010. 13.03

Tas, ko viņi tur virza, nebūtu tik svarīgi, ja 37% latviešu pilsoņu nedomātu, ka Lembergs arī būtu vēlamākais premjers.
Lūk, kas ir ārprāts – 20 gadus pēc neatkarības trešdaļai latviešu ideāls ir apzadzies padomju funkcionārs, kuram lielākais ienaidnieks amerikāņi, Soross, un vispār brīva pasaule un pilsoniska sabiedrība.

+41
0
Atbildēt

13

    disassociative > mary75 07.07.2010. 14.01

    Dombrovskis nav sliktāks par Lembergu, bet Vienotība neiedveš ne mazāko uzticību. Diemžēl piekrītu Ulmaņa kunga vērtējumam. Bet “normālam cilvēkam blēdis, shēmotājs un apzadzies padomju funkcionārs” vēl ir jāpierāda un to, diemžēl, prokuratūra ilgstoši nav spējusi pierādīt un objektīvā Latvijas tiesa tā arī līdz spriedumam nav tikusi. Ja velkam paralēles ar iepriekšējām vēlēšanām, tad pieļauju, ka drīz varētu sekot nākamais Lemberga arests. Un tādā gadījumā tas jau tiešām kļūs smieklīgi.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > mary75 07.07.2010. 13.27

    Varbūt, ka tā problēma tomēr nav tikai tajos 37% ”ārprātigajos”, bet arī tā alternatīvā piedāvajuma vājumā? Nu nevar tik ievērojamu procentu vēlētāju tā vienkārši pasludināt par trakiem nemeklējot tam citas cēloņsakarības.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    disassociative > mary75 07.07.2010. 13.32

    Pilnīgi pareizi – Vienotības, kas varētu būt alternatīva, piedāvājums ir nevis vājš, bet nekāds.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    disassociative > mary75 07.07.2010. 14.45

    No Vienotības es gribu tikai vienu piedāvājumu – reālu tuvāko 10 gadu valsts ekonomiskās attīstības plānu. Reālu, pārdomātu, izpildāmu. Ar reāliem, sasniedzamiem mērķiem. Ja līdz vēlēšanām to ieraudzīšu, ļoti priecāšos un iešu un par Vienotību nobalsošu, izsvītrojot no saraksta dažus personāžus, tipa Kristovskis. Patlaban neredzu es neredzu reālu valsts attīstības plānu un redzu, ka dreifējam jūrā kā kuģis bez stūres. Lai arī medijos tiek deklarēts, ka nu jau nupat būs pavisam labi, nu taču reizi par visām reizēm, dārgā Vienotība, parunājieties ar vienkāršiem uzņēmējiem, nevis uzņēmumiem, kas sēž pie valsts pupa! Šī vasara ir smagākā pēdējo gadu laikā! Nekāda uzlabojuma un nebūs, kamēr lidojam nekontrolētā bezdibenī ar neprātā milzīgiem valsts ārējiem parādiem!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    disassociative > mary75 07.07.2010. 15.15

    Ja godīgi, tad Vienotībā ir tikai viens cilvēks, par kuru es esmu ar mieru ar visām četrām nobalsot kaut šodien – Dombrovskis. Ja balsojums būtu par cilvēkiem, ne par partijām, man nebūtu jādomā, par ko balsot. Bet, par cik balsojums ir par partijām, tad es patiesi, pavisam nopietni, esmu smagas dilemmas priekšā. Jā, es arī esmu tajos cik nu tur procentos neizlēmušo.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dagne7 > mary75 08.07.2010. 16.11

    Problēma nav Lembergs – premjera kandidāts, problēma ir 37%.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 07.07.2010. 14.58

    alias, attiecībā uz plānu – esmu lasījis Vienotības programmas melnrakstu un praktiski tas ir plāns nākošajiem 10 gadiem. Tas šonedēļ (it kā piektdien, bet vēl nezin 100%) vai nākošnedēļ tiks publicēts (tiek slīpētas detaļas, literārais noformējums). Tad arī varēsi izlemt.

    Es saprotu tavu skepsi. Cerams, ka diskusija par Vienotības programmu tevi pārliecinās.

    Lai sokas!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.07.2010. 14.59

    Un Lembegam un ZZS ir tāds plāns?
    Kas attiecas uz ārējo parādu – to paņēma koalīcija, kurā nebija vienotības, bet, bija ZZS, tātad, ar Lemberga svētību.
    Jebkurā gadījumā, 60% no IKP nav nekontrolējamais parāds, ir valstis ES ar vēl lielākiem.
    Un daži, ieskaitot Kristovski, man arī tur ne visai patīk, bet, tas nenozīmē, ka visi tur slikti.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 07.07.2010. 14.22

    Tātad Lembergs, ja nav pierādīts, ir ieceļams goda vīru kārtā, bet Latvijas tiesa jau apriori tiek pasludināta par objektīvu pēdiņās? Kapēc tāda selektīva pieeja? Nav jau tikai pie mums tiesas, kas cīnās tiesiskām metodēm un ar tādiem likumiem, kādi ir, bieži vien vājas pret tiem, kam likumi nav rakstīti, un metodes stipri kriminālas.
    Pasaules praksē tiesvedības, kas ilgst gadu desmitiem ir izplatīta parādība. Tikai totalitārajās valstīs tiesas ir ātras, bet tas nenorāda uz to objektivitāti un neangažetību.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 07.07.2010. 14.15

    Varbūt paskaidrosi, kāpēc tieši piedāvājums tavuprāt nav nekāds? :)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 07.07.2010. 16.30

    Alias, Tu pārspīlē! Mēs nedreifējam, kā kuģis bez stūres, jo stūri stingri tur Dombrovskis!!!! Šis cilvēks ir sakārtojis valsts finanses un pat viņa vadībā nebūs jāņem nākošais aizdevums, ja nu vienīgi lielā skaita pensionāru dēļ! ražošanu nevar sakārtot viens premjers!!! Tur jābūt vismaz 20% no tautas vēlmēm sākt ko ražot!
    tikai PSRS laikā visu pārvaldīja kompartija! Tie laiki ir beigušies un pašiem cilvēkiem ir jāsāk domāt par biznesu. Tu taču zini, ka latvieši ES ir vieni no kūtrākajiem šajā jomā!
    Būs jau Tev rudenī visādi populistiski piedāvājumi! ja gaidi programmas, tad stipri jāpiedomā, kas ir reāli,un, kas nav reli piedāvājumi! Bez tam neviens tos līdz šim nav varējis īstenot, jo neviena partija nav varējusi izveidot valdību! Visu ir noteikusi koalīcijas padome ar trim oligarhiem galvgalī!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.07.2010. 13.50

    Un ar ko tad Dombrovskis sliktāks par Lembergu?
    “Nav alternatīvs piedāvājums” – jebkuram normālam cilvēkam blēdis, shēmotājs un apzadzies padomju funkcionārs Lembergs būtu pēdējais premjera kandidāts, kas vispār ienāktu prātā, un jūs te man vēl turpināt skaidrot, ka labāka par viņu nav?
    Nav nākotnes šai valstiņai, nav.
    Un 37% netiek pasludināti par trakajiem, nebūt nē, tie ir tie ar to sovoku mentalitāti, kuriem vajag “saimnieku” un “kārtību” , kaut arī tas saimnieks būtu tāda amēba, kā LEmbergs, kas ir viltīgs un blēdīgs, bet, neizglītots un dumjš.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.07.2010. 14.20

    Un ar ko Vienotība sliktāka par ZSS?
    Ar to, ka nav atbalstījusi nevienu valstij kaitīgu likumu – mutandis, drošības, Loskutova noņemšanu, Vilnīša iecelšanu, Maizīša neapstiprināšanu?
    Ar to, ka Vienotībā ir iekšēja demokrātija un uzskatu dažādība, nevis viena cilvēka diktatūra?
    Ar to, ka Vienotības cilvēki nav iejaukti lielos skandālos?
    Ar to, ka ir prorietumnieciski noskanoti, nevis tumsonīgi homofobi, sorosofobi, un kādi tur vēl, kas tam Lembergam ir ienaidnieki?
    Nē, nu skaidrs, Lembergam atklāta sabiedrība vajadzīga nav, Ventspilī visi tā iebaidīti, ka pat virtuvē baidās pateikt par viņu ko sliktu.
    Ar to, ka pēc arī ZSS “dzīrēm” pamazām velk valsti ārā no purva?
    Kādus tu vēl gribi piedāvājumus?
    Par 100000 darbavietām?

    +21
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 07.07.2010. 12.26

Tāds nezināms redzes defekts Raimondam Vējonim “visi Lemberga sasniegumi Ventspilī ir visiem redzami un novērtējami”. Un kā ar Lemberga apsūdzībām? Tās nav redzamas un novērtējamas? Dziļi noraktas un kārtīgi nomaskētas?

+31
-1
Atbildēt

16

    vupats > ievuliitis 07.07.2010. 12.50

    Jāpiekrīt Mārtiņam. Spriežot pēc iepriekšējām, tiesās nonākušām lietām, maizīša vadītā prokuratūra ir, pareizāk sakot, nav spējusi neko “izrakt”. Nemaz nebrīnīšos, ka pašreizējais tiesas process ir balstīts uz tādiem pašiem “stabiliem” apsūdzības pamatiem. Pareizāk sakot, uz daža laba personāža “basņām” vēlamo uzdodot par esošo.
    Sausais atlikums no tā visa – nebūtu dažu procesā ieinteresētu mediju un aiz viņiem ēnā stāvošo A.L. biznesa konkurentu, viņš skaitītos publikā cienījams un mīlams pilsētas mērs un labs uzņēmējs. Kāds viņš patiesībā arī ir. Punkts. Vismaz es zināšu par ko balsot.
    Un tagad varat sākt mani pareizi audzināt.

    +1
    -19
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > ievuliitis 07.07.2010. 12.39

    Apsūdzības ir un paliek tikai apsūdzības līdz tiesas spriedumam. Pēc tās grinbergiādes šķiet jāsāk atturēties no linčošanas prieka.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > ievuliitis 07.07.2010. 12.50

    Nu tik traki jau betij nav, bet tas ka ar mēdiju palīdzību tā mūsu uztvere ap šo personāžu ir pārlieku saasināta vienā virzienā, gan laikam ir fakts. Divaini arī tas, ka ja mums vajag par Krieviju pagānīties, tad Hodarkovskis tam ir gana labs un par varas upuri padarāms.
    Es kaut kā tomēr cenšos pieturēties pie tās pašas nevainības prezumcijas līdz notiesājošam spriedumam

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > ievuliitis 07.07.2010. 15.03

    A.g.Ghost Dog.
    Jums acīmredzot ir ārkārtīgi bagāta iztēle, ja reiz esat spējis no maniem izteikumiem izdarīt secinājumu, ka taisos balsot par ZSS un A.Lembergu. Es tiešām negribēju jūs provocēt uz vienvirziena biļetes iegādi, bet es arī neesmu ar mieru dzīvot traku suņu pagalmā, kurā saplosīs jeb ko, ko pamet mēdiji. Ja tas jūs nomierina, bet gan jau ka nē, tad vistacāmāk es balsošu par Pēdējo partiju.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > ievuliitis 07.07.2010. 13.06

    Nu tad Ghost Dog, es ieteiktu pagaidīt, kamēr šī potence(mazspēja) tiks pacelta un darbs izdarīts līdz galam. Kur problēma?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > ievuliitis 07.07.2010. 22.02

    Man tiešām pietrūkst iztēles, jo šajā patreizējā politiskā spektra piedāvājumā es vairs neredzu par ko balsot. Var protams štancēt iznīcinošus rakstus un ņirgāties par vēl jaunu un līdz galam neformulētu ideju, kā to no visas sirds dara Aivars Ozoliņš, bet var šo pašu apskatīt arī bez asinīm aizlijušām acīm un ar vēsu prātu.http://politika.lv/blogi/index.php?id=61848

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 07.07.2010. 12.43

    Vai teiktajam spīd cauri mana asinskārība, Mārtiņ?:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 07.07.2010. 23.21

    Mārtiņ, gribētu tev piedāvāt tādu apsvērumu – prognozējamību. Jo nevienam nav ilūziju, ja abstrahējas no tirgus, kā vienā vai otrā gadījumā rīkosies SC, PLL, ZZS. Arī Vienotība ir prognozējama. Bet vai tu zini, ko tu, neraugoties uz interesantu vai – nē, kā sanāks, piedāvājumu, vari sagaidīt no Pēdējiem?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > ievuliitis 07.07.2010. 16.37

    Nu, tas tikai liecina par Jūsu iztēles trūkumu. Jo islandiešu “labākā partija” vismaz piedāvāja Leduslācim labus apsākļus. Šitie mūsu bāleliņi balansē kaut kur starp ākstīšanos un nopietnību un laikam paši nav izlēmuši, kas tie ir. Ko vien vērts ir piedāvājums aizliegt deputātam pildīt savu mandātu, ja ir pieķerts braukšanās dzērumā, ja Rolšteins savu līdzdalību premjera vizītē Gruzijā droši vien vispār zināmu iemeslu dēļ neatceras :) Tad jau labāk akstīties.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > ievuliitis 07.07.2010. 12.53

    nevainīguma, nevis nevainības. Nevainību Tu vari apriest kaut kur citā kontekstā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > ievuliitis 07.07.2010. 13.42

    Problēma ir tikai apstāklī, ka tādi kā Tu viņu attaisno un pat gatavi balsot. Jums ko vajag, lai viņu viens CIA hit squad beidzot novāc? OK, bet, ja iebalsosiet viņu par premjeru, tās jau būs jūsu problēma, jo tajā brīdī beidzot tomēr nopirkšu vienvirziena biļeti pēc iespējas tālāk no šejienes.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 07.07.2010. 16.22

    easy!
    Nu nevajag te izlikties par Nezinīti! Kāpēc tad Grīnberga lietā uzvarēja Lembis ar saviem trim advokātiem, kā minimums! Tikai tāpēc, ka tiesa skatās pēc likuma burta, ne pēc būtības. Grīnbergam nebija norādīts personas kods un tas arī viss! taču pēc būtības Lembergs nepieņēma Ventspilsostā šo cilvēku, lai viņš neparādītu, ka Lembis ir saimnieks visur Ventspilī un arī ostā! tad nu gan Lembim panākums! Tie tomēr ir sīkumi, kas saistīta ar Grīnberga lietu! Nevajag vilkt paralēles no šis nožēlojamās Grīnberga lietas ar valsts nozagšanu kuru veicis šis, mazais cilvēciņš ar hūti tā sauktais saimniekzaglis!Atraduši mesiju- nožēlojami, ka ir tik daudz kam to var iestāstīt iespējams, bet to redzēsim rudenī!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > ievuliitis 07.07.2010. 14.31

    Cirks par brīvu. Komunists slavina komunistu! Divdesmit gadu pēc Latvijas atkabināšanās no komunistiskās noziedznieku pasaules. Latviesī pelnījuši uz mūžiem būt ar plikiem dibeniem uz plikas zemes . Galva latvietim lieka. Derīga alus ieliešanai un čekas ģinamo slavināšanai. Ka tikai vēders dabūjis savu desas luņķi.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > ievuliitis 07.07.2010. 14.12

    Tas ko redzam, ka daudzi Latvijā, ir gatavi raāpot kā atejas tārpi, lai tikai tiktu pie naudas, ir gatavi rāpties pat asenizācijas mucās. Tādēļ gatavi balsot par plaši atmaskotiem kretīniem, pat tādiem kā lembergs, kura ceļā malā uz lielo naudu redzu līķus. Kura godkārība un melīgusm ir riebīgs un augstākā mērā pretīgs. Lemberga sejā nav pamanāmas pat mazākās inteliģences pazīmes. Vien viltīga komunistu sekretāra un parazīta vaibsti. Bet te lasu kāda tūtiņdreijera Zviedra, izskatās algotus, gabaliņus par korumpanta un zagļa dižciltīgumu. Jāiet rokas nomazgāt. Smird!

    +16
    0
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > ievuliitis 07.07.2010. 12.43

    Ā, tātad viena partijas funkcionāra strauja izaugsme līdz miljardiera statusam smagajā pašvaldību darba druvā Jums vispār nešķiet nosodāma kaut no ētiskā viedokļa?

    +19
    0
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > ievuliitis 07.07.2010. 12.53

    nesākšu tevi audzināt, bet tikai pajautāšu: vai vēlies valstij premjeru, kura fails citu valstu arhīvos mērāms sējumos, kuram būs reāls liegums iebraukt pat citās ES valstīs un kurš pagaidām nav notiesāts ne jau dēļ iemeslu trūkuma, bet gan tiesībsargājošo institūciju mazspējas?

    +22
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 07.07.2010. 12.24

Mūsuprāt, Lemberga saimnieciskajām spējām un prasmēm jādod jauns lauks ++++ saimnieciskās spējas un prasmi vislabāk var apliecināt Latgalē, lai brauc uz Rēzekni un apliecina sevi tur :)Vēlāk jau, ja līdz tam neiesēdinās, varēs domāt arī par premjera krēslu Rīgā.

+29
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu