Cīkstoņi Jūrmalas smiltīs • IR.lv

Cīkstoņi Jūrmalas smiltīs

33

No šodienas katru pirmdienas vakaru LNT televīzijas skatītājiem piedāvās noskatīties Latvijas spēkavīru čempionāta norisi vairākos posmos.

Jau septīto sezonu Latvijas stiprākie vīri pārsteigs skatītājus. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad spēkavīri sacentīsies vairākos posmos, lai dažādās Latvijas pilsētās cīnītos par stiprākā spēkavīra titulu, ziņo LETA.

2009.gadā Latvijas stiprāko spēkavīru sacensībās tika ieviesta jauna kārtība, kad sākotnēji piecos posmos noteica astoņus labākos pēc kopvērtējuma rezultātiem un vēl divus, kam organizatori piešķīra "wild card". Šādi noteiktie desmit atlēti superfinālā sacentās par stiprākā vīra titulu, un par 2009.gada Latvijas stiprāko vīru pēc pāris gadu pārtraukuma kļuva ogrēnietis Agris Kazeļņiks.

Arī šogad sacensības norisināsies pēc līdzīgas formulas. Vispirms septiņos posmos spēkavīri cīnīsies par kopvērtējuma punktiem, lai astoņi labākie iegūtu tiesības piedalīties fināla posmā, kas norisināsies divas dienas. Tajā piedalīsies desmit atlēti, jo vēl divas "wild card" piešķirs organizatori.

Jau tradicionāli katrā posmā piedalīsies arī vismaz viens ārvalstu viesis, kurš konkurēs ar pašmāju atlētiem konkrētajā posmā. Ārvalstu dalībnieku uzrādītie rezultāti netiks skaitīti Latvijas čempionāta ieskaitē. Šogad Latvijas spēkavīru čempionāta posmi notiks dažādās Latvijas pilsētās – Jūrmalā, Kandavā, Ogrē, Valmierā, Preiļos un Gulbenē. Superfināls notiks divās dienās divās pilsētās – Ventspilī un Ikšķilē, savukārt Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē.

Pirmais posms, kuru LNT kanālā varēs redzēt šovakar plkst.21.05, notika Jūrmalas pludmales smiltīs. Spēkavīri sacentīsies atsevišķos vingrinājumos, mēģinot pārspēt jau uzrādītos Latvijas rekordus. Kā ierasts, pasākumu vadīs Raimonds Bergmanis.

 

.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu