Okupāciju atgādina ar zābakiem • IR.lv

Okupāciju atgādina ar zābakiem

14
Artūrs Kārkliņš, LETA

Rīgas domes komiteja tomēr piešķir naudu Okupācijas muzejam

Ceturtdien līdz vakaram Doma laukā aplūkojami ap 100 armijas zābaku pāru, kas kalpo par atgādinājumu Latvijas okupācijai 1940.gada 17.jūnijā, vēstī aģentūra LETA. Viens no akcijas mērķiem – pārliecināt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteju par līdzekļu piešķiršanu Okupācijas muzejam – sasniegts, vēstī aģentūra BNS.

Uzsākot akciju, fonā pasākumam skanēja zīmīgā Atmodas laika ''Līvu'' dziesma ''Daudz zābaku pa manu zemi staigā'', vēstī Latvijas Radio. Pie zābakiem izvietoti informatīvi stendi, kas latviešu un angļu valodā izklāsta pasākuma būtību. Pieminēt 1940.gadā notikušo Latvijas okupāciju, Doma laukumā bija ieradušies ap 20 vecāka gadagājuma cilvēku, kuri, sapulcējušies grupiņās, apsprieda arī vēstures notikumus.

Okupācijas zābaku akciju rīko partija "Visu Latvijai" kopā ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". "Visu Latvijai" līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks no Doma laukuma raitā solī vienu armijas zābaku kopā ar prasību par finansējuma piešķiršanu Latvijas Okupācijas muzejam nogādāja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejes telpās un novietoja to uz galda.

Jau vēstīts, ka komiteja 10.jūnijā lēma atlikt jautājumu par 20 000 latu piešķiršanu Okupācijas muzejam. Atkārtoti par to lemjot ceturtdien, komiteja tomēr lēma naudu piešķirt muzeja darbības nodrošināšanai, ļaujot iestādes darbiniekiem pašiem izlemt, kā to izmantot.

Pašlaik muzejam pietrūkst 15 200 latu grāmatas "Latvijas Okupācijas muzejs 1940-1991" izdošanai krievu valodā,lai izplatītu 147 Rīgas skolās.

.

Komentāri (14)

ievuliitis 17.06.2010. 13.56

Vismaz vienai partijai svaigas idejas priekšvēlēšanu laikā. Uzskatāmi un pārliecinoši. Lieliska režija.
Prieks, ka Stendzinieks nav vienīgais cilvēks Latvijā, kas apveltīts ar radošu izdomu. Tikai žēl, ka ar visām iekšām pārdevies valsts izzadzējiem. Bet ne par viņu šobrīd runa.

+11
0
Atbildēt

0

ievuliitis 17.06.2010. 14.24

Vēl kāda doma – kādas asociācijas jums rodas, redzot egli ar plastmasas puķēm blakus Okupācijas muzejam? Pareizi, – plastmasas puķes krievu kapsētās, mākslīgie vaiņagi pie Kremļa sienas, pieļauju, ka arī pie Nezināmā kareivja uguns…
Un tagad – Rīgas sirdī. Nu krāšņi! “Bogato smotritsa!”

+6
0
Atbildēt

1

    Sandra Lāce > ievuliitis 22.07.2010. 18.02

    Pie tam šī plastmasas egle taisīta no plastmasas priežu zariem :D un tās plastmasas saulespuķes un krizantēmas – nu sirreāls skats, man pirmoreiz patrāpījās ceļā ap vasaras saulgriežiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_arnicans 17.06.2010. 16.31

Rikards. Atbalstot Betiju: Rīgai krievisks saimnieks, ieved krievisku kultūru! Vai to pieļausim arī 2.oktobra vēlēšanās?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu