Būs baigais sviests • IR.lv

Būs baigais sviests

10
Pauls Bankovskis

Interneta komūnas Sviesta ciba dibinātājs Watt zina, ko darīs vecumdienās, apšauba Neo identitāti un vēlas saglabāt anonimitāti

Interneta komūnā Sviesta ciba (klab.lv) piereģistrējos tieši pirms septiņiem gadiem. Tolaik to varēja izdarīt tikai ar jau esošo komūnas dalībnieku ielūgumiem. Drīz vien savam «piedraugoto» (šādi apzīmē tos komūnas dalībniekus, kuru rakstītais šķiet tā vērts, lai viņus pievienotu «savam» draugu pulkam – draugu sarakstā esošo autoru tekstus tad ir iespējams lasīt hronoloģiskā «ziņu lentē») Cibas lietotāju sarakstam pievienoju arī dalībnieku ar segvārdu Watt. Ikvienam kaut kā bija zināms, ka tieši viņš ir Cibas «tēvs». 

Gadu gaitā lielu daļu Cibas dalībnieku gadījās uzminēt vai kā citādi atklāt, anonimitāte kopienā ir krietni vien sarukusi, tomēr ar pašu Watt tā arī līdz šim nebiju ticies. Kad pirms dažiem mēnešiem uzrunāju, Watt atbildēja, ka Latvijā būšot jūnijā. Pusstundu pirms sarunas saņēmu e-pastu: «Manas īpašās pazīmes: sarkana jaka, «melnas» bikses.» 

Kāpēc tev ir tik svarīgi palikt anonīmam? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu