Halonena: Latvija nav pazaudējusi reputāciju • IR.lv

Halonena: Latvija nav pazaudējusi reputāciju

23
Santa Berļakova, F64

Somijas prezidente uzslavē valsti par atbildīgu rīcību krīzes situācijā

Latvija krīzes dēļ nav starptautiski pazaudējusi savu reputāciju, pirmdien pēc divpusējās tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru vizītē mūsu valstī žurnālistiem sacīja Somijas prezidente Tarja Halonena.

"Es ticu, ka sliktākais ir aiz muguras. Jūs neesat savu reputāciju pazaudējuši, jūs rīkojāties ļoti atbildīgi," vērtēja Somijas prezidente, gan piebilstot, ka darbs būs jāiegulda arī turpmāk, ziņo aģentūra LETA.

Zatlers pauda pārliecību, ka "Latvija pēc dažiem gadiem varētu būt veiksmes stāsts, kā vadīt savu valsti grūtos un kritiskos apstākļos". No abiem prezidentiem bijis dzirdams, ka valstu starpā valda ļoti labas attiecības, somi un latvieši ir viena daļa no Baltijas jūras ģimenes.

Abu prezidentu preses brīfings, kas notika pēc divpusējās tikšanās, risinājies nepiespiestā gaisotnē. Halonena atzinusi – pirms kārtējās viesošanās Latvijā atgādinājusi savam kungam Penti Arajervi, ka šī ir oficiāla vizīte, kurā jāuzvedas svinīgāk nekā ierasts.

Zatleram nācās somu žurnālistiem stāstīt, kā Latvija raugās uz progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu un ko krīzes skartā Grieķija varētu mācīties no Latvijas. Prezidents atgādināja, ka atbalsta progresīvo nodokli nekustamajam īpašumam, taču Halonena ieteica iepazīties ar skandināvu pieredzi nodokļu sistēmas veidošanā.

Savukārt grieķiem Zatlers ieteica mācīties Latvijas valdības disciplīnu, krīzes brīdī vadot valsti. Somijas prezidente gan uzsvēra, ka Grieķijai vajadzēja sniegt Eiropas Savienībai precīzus datus par ekonomiku, piebilstot, ka grieķiem jāpalīdz.

Amatpersonas vizītes laikā apmainījušas valsts apbalvojumiem. Somijas prezidentei un viņas dzīvesbiedram piešķirts Latvijas pirmās šķiras Atzinības krusts. Savukārt Zatlers saņēma Somijas valsts augstāko apbalvojumu – pirmās šķiras Baltās rozes Lielkrusta ordeni ar ķēdi, viņa kundze Lilita Zatlere – Somijas Baltās rozes Lielkrusta ordeni.

Komentāri (23)

buchamona 07.06.2010. 14.57

…jūs rīkojāties ļoti atbildīgi… +++ A+Šx2+SC ir gluži pretējās domās. Viņiem savs plāns, kā būvēt “Labu Latviju”:)

+6
0
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > buchamona 07.06.2010. 15.16

    Precizēsim: viņiem ir savs plāns, kā būvēt “Izzagtu un krievisku Latviju”.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 07.06.2010. 16.53

Ceru, ka pēc gadiem pieciem pār Tevi nāks apskaidrība un tu “strīpniekam” lūgsi piedošanu, pārējās Tevas muļķības pat nav vērts komentēt

0
0
Atbildēt

0

mary75 07.06.2010. 15.25

Nu re, Lilita arī varēs staigāt ar ordeni pie krūtīm.
Kaut kā smieklīgi viss tas izskatās, tās sarunas arī tādas dīvainas – kuram kas no kura jāmācās, tipa – Latvija gandrīz vai visiem paraugs, par Grieķiju, utt, saprotams jau, protokols, bet, tomēr…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu