Jaunais Rīgas teātris triumfē festivālā ''Kontakt'' • IR.lv

Jaunais Rīgas teātris triumfē festivālā ''Kontakt''

10

Polijas festivāla žūrija apbalvo divas izrādes, režisoru Hermani un aktieri Daudziņu

Jaunais Rīgas teātris (JRT) triumfējis Polijas starptautiskajā teātra festivālā ''Kontakt'', nule atgriežoties mājās ar trijām galvenajām balvām, Ir.lv informēja teātra pārstāve Andra Rutkēviča. JRT saņēma dubulto ''Grand Prix'' par izrādēm ''Vectēvs'' un ''Zilākalna Marta'', aktieris Vilis Daudziņš tika atzīts par labāko aktieri, režisors Alvis Hermanis – par labāko režisoru.

Par otro labāko izrādi tika atzīta Varšavas Nacionālā teātra “Tango”, trešā labākā – Vahtangova teātra “Tēvocis Vaņa”.

Šogad ''Kontakt'', kas Polijas pilsētā Toruņā risinājās no 22. līdz 28.maijam, svinēja 20.gadadienu, stāsta Rutkēviča. Festivāla programmu veidoja atzīti iepriekšējo gadu dalībnieki ar jaunākajiem darbiem, labi zināmu režisoru izrādes, kas piedalās festivālā pirmo reizi, dažu daudzsološu, vēl starptautiskai auditorijai nepazīstamu režisoru darbi.

Festivālā piedalījās teātra kompānijas no Krievijas, Rumānijas, Nīderlandes, Ungārijas, Vācijas, Dienvidkorejas, Polijas un Latvijas. ''Kontakt'' vienlaikus ir arī konkurss, kur katru izrādi vērtē starptautiska žūrija. Tajā šogad darbojās Lietuvas, Polijas, Vācijas, Ungārijas un Nīderlandes eksperti. JRT lauvas tiesu galveno balvu saņēma 28 izrāžu konkurencē.

Komentāri (10)

IneseT 30.05.2010. 19.11

lūk labie cilvēki, kas aizglābs Latviju, nevis tie medus spaiņu vedēji un pastnieku taciņu uzracēji no ‘Par labu Latviju’ kas tērē miljonus reklamējot citu cilvēku ‘varoņdarbus’…

+17
0
Atbildēt

0

Inese Siliņa 30.05.2010. 23.18

Visi JRT aktieri un Alvis Hermanis tiešām ir latviešu lepnums. Ejot uz izrādēm tās nekad neliek vilties un tās vienmēr ir nostrādātas perfekti. Es esmu par Jums!

+7
0
Atbildēt

0

ilzeja 30.05.2010. 20.06

PRIEKS!
Daudziņš tiešām ”Vectēvā” ir lielisks, nu jauki, JRT neliek aizmirst, kas viņi ir :)

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu